| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Nemhain

|
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 11:58 am |
|
|
|
zapytam wprost...jak sądzicie czy mam szansę na jakąkolwiek japonistykę (UAM, UW, UJ, UMK) z takowymi wynikami z matury:
polski pisemny rozszerzony: 88%
angielski pisemny rozszerzony: 89%
polski ustny: 100%
ang ustny rozszerzony: 100%
? |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 12:32 pm |
|
|
|
tak. Masz bardzo dobre wyniki  |
|
| Powrót do góry |
|
|
paujuu

|
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 2:48 pm |
|
|
|
a ja? (na UJ)
pisemne rozszerzone:
polski: 74%
angielski: 90%
ustny angielski rozszerzony: 100%
z gory dzieki ;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 3:04 pm |
|
|
|
Macie szanse, ale pamiętajcie, że próg przyjęć jest co roku inny więc nikt tutaj nie da wam 100% gwarancji, że się dostaniecie jednak patrząc na wyniki to jest to bardzo duże prawdopodobieństwo . |
|
| Powrót do góry |
|
|
paujuu

|
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 10:18 pm |
|
|
|
| pocieszajace bardzo, ale z tego co widzialem teraz na innych forach, progi punktowe poza zasięgiem |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 11:20 pm |
|
|
|
| No to zgnieć, podpal i wyrzuć swoje świadectwo maturalne! Boże, ludzie! Wy chcecie iść na japonistykę! Z moich obserwacji wynika, że ludzie idący na japonistykę, którzy mają szansę na sukces, to są tylko i wyłącznie pasjonaci. Jeśli na prawdę chcecie się dostać na japo, to nic was nie zniechęci. Najlepiej poddać się w przedbiegach, bo "czytałem, że progi są wysokie". Sorry za ostre słowa, nie chcę tu nikogo obrażać, ale tak to odczuwam. |
|
| Powrót do góry |
|
|
paujuu

|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 6:38 am |
|
|
|
| Podanie wyslalem juz wczoraj, kase tez wplacilem. Po prostu potem chcialem sie dowiedziec ile prog wynosil w zeszlym roku. Co do wyboru studiow, japonskiego przez 3 lata uczylem sie po trochu korzystajac z neta, gadajac z japoncami przez skypa itd (poznalem sporo naprawde fajnych ludzi lapiąc na 'nihongo wo oshiete kudasai' ;p) - chciałbym to kontynuować. Ale japonistyka od jakiegos czasu była na drugim miejscu, po grafice na ASP w Krakowie, na ktora sie wlasnie nie dostalem nie zaliczajac drugiego egzaminu. I dlatego widząc wyniki z matur osob ktore wchodzily z 14 miejsca na 20 troche sie zmartwilem. Tyle |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 11:24 pm |
|
|
|
| A powiedz mi, czego się spodziewałeś w odpowiedzi? Czy te informacje wpłynęły by na Twoją decyzję? Chciałeś się po prostu dowiedzieć "czy warto próbować" ? Na Twoim miejscu zastanowiłbym się poważnie, czy to jest na pewno to, nad czym chcesz spędzić 5 lat swojego życia. Nie zniechęcam Cię do pójścia na japo. Prawdę mówiąc nawet nie znam ani Twoich powodów by iść na japo, predyspozycji, zapału czy w ogóle Ciebie. Jednak, na podstawie tego co napisałeś, słabo widzę twoją przyszłość na i po japonistyce. Wyobraź sobie ile ludzi, którzy japo stawiają na pierwszym miejscu się nie dostaje. Wynik z matury nie świadczy jednak nawet o połowie predyspozycji potrzebnych studentowi japonistyki (słowa wykładowcy z UAMu). Mam nadzieję, że jeśli się dostaniesz, nie będziesz miał nigdy wątpliwości co do dokonanego wyboru. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kasieq

|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 6:00 pm |
|
|
|
Ja mam 90% z polskiego rozszerzonego
94% angielski rozszerzony pisemny
95% angielski ustny rozszerzony.
Po przeliczniku będzie 100% z polskiego bodajże no i mam jeszcze drugi język obcy na maturze zdany na 89% a w zasadach rekrutacji było napisane, że jest to jakiś dodatkowy atut :)
Oż, jakbym chciała się dostać :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hary

|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 6:21 pm |
|
|
|
| Kasieq napisał: |
Ja mam 90% z polskiego rozszerzonego
94% angielski rozszerzony pisemny
95% angielski ustny rozszerzony.
Po przeliczniku będzie 100% z polskiego bodajże no i mam jeszcze drugi język obcy na maturze zdany na 89% a w zasadach rekrutacji było napisane, że jest to jakiś dodatkowy atut :)
Oż, jakbym chciała się dostać :) |
Dzięki takim wynikom nie powinno być problemu z dostaniem się. Na jaką uczelnię startujesz ? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kasieq

|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 7:13 pm |
|
|
|
Uniwersytet Jagielloński i Uniwersytet Warszawski :)
Cieszę, się że tak myślisz, ale wszyscy opowiadają o jakichś kosmicznych wynikach, po 100%, olimpiady, super osiągnięcia no i dlatego stres jest :) Dzięki za słowa otuchy. Ty jesteś studentem, albo kandydatem? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hary

|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 7:56 pm |
|
|
|
| Kandydatem po raz drugi, ale sam przebieg rekrutacji obserwuje po raz trzeci, wiec jakieś doświadczenie mam ;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
Imperfspirit

|
Wysłany: Sro Lip 09, 2008 8:34 am |
|
|
|
Ja miałam:
polski (R) - 78%
angielski (R) - 94%
ustny polski - 90%
ustny angielski (R) - 100%
Może ten polski jest trochę niesatysfakcjonujący, ale mam nadzieję, że wystarczy :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mamaisuko

|
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 10:36 pm |
|
|
|
| Myśle że na rezerwowej powinnas byc dość wysoko. Tak około 12-14 osób może Ci zabraknąć ... Ale na twoim miejscu UJ darowałbym sobie, nie wiele jest tam dobrych kierunków, a kadra jest bardzo nieprzystępna. Słyszałem że najlepsza japonistyka jest na UAM. |
|
| Powrót do góry |
|
|
sqpek

|
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 10:41 pm |
|
|
|
| Imperfspirit- w dwoch poprzednich latach bys sie dostala spokojnie, dwa lata temu z pierwszej listy na pewno, nie wiem jak rok temu, zapraszam na UJ, co Jacek? Co Dorota? A wy gdzie, jak już ja pozostaje do obrony to sie zle dzieje |
|
| Powrót do góry |
|
|
Imperfspirit

|
|
| Powrót do góry |
|
|
paujuu

|
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 6:56 am |
|
|
|
| ja jestem 56... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Nessee

|
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 7:37 am |
|
|
|
| Imperfspirit napisał: |
| Jak myślicie - czy to 12 osób przedemną pójdzie sobie gdzie indziej? |
Już teraz mogę zapewnić, że numerek 12 na liście nigdzie indziej sobie nie pójdzie.
Dla informacji na przyszłość:
polski 88%, ustny-95%
angielski 94%, ustny- 100%, to jest wg UJ 520 punktów |
|
| Powrót do góry |
|
|
Imperfspirit

|
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 9:48 am |
|
|