Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

AMV

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Manga & Anime    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wyspa

Post Wysłany: Nie Cze 15, 2008 1:57 am   Odpowiedz z cytatem
Zauważyłem iż brak tu takiego tematu... a więc go zakładam . Może po części po to aby się pochwalić... ale też jestem wielkim fanem AMV i od niedawna twórcą więc chętnie zobaczę wasze AMV'ki bądź waszych ulubionych twórców itp.
A więc na początek przedstawię moją pracę... jest to moja 1sza AMV'ka i ogólnie pierwsza zabawa z jakimkolwiek materiałem Video... więcej pisał nie będe gdyż opis znajduje się na stronce, dodam tylko iż mimo iż jest opca obejrzenia online osobiście radzę ściągnąć gdyż materiał duuużo traci na jakości kiedy oglądamy go przez przeglądarkę

A.D. AMV
Ogólnie polecam również inne AMV'ki ze strony na jakiej umieściłem swoją... warto chociażby zajrzeć na TOP 10

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sergioosh

Post Wysłany: Nie Cze 15, 2008 9:59 am   Odpowiedz z cytatem
Twoja AMV, uel, zdecydowanie nie w moim stylu. Muzyka straszna i ogólnie nudny klip :/ Z drugiej strony montaż pierwsza klasa. Z ciekawszym pomysłem byłoby conajmniej 9/10. Przykładem dobrej dance AMV jest wg mnie np "Odorikuruu" oraz "AMV - Feel the beat - Detective Conan - One Piece - Evangalion - Ramp by Scooter". Ta druga ma o wiele mniej "wodotrysków" niż Twoja AMV, ale mi osobiście o wiele lepiej się ją oglądało.
Sam kiedyś zrobiłem AMVke, ale było to 6 lat temu Dla ciekawskich można ją znaleźć na osiołku "Hellsing- Falling Away From Me (AMV).avi". Jak na dzisiejsze czasy archaik i straszna bieda, ale mam w planach w wakacje zrobić v2
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Frezio-kun

Post Wysłany: Nie Cze 15, 2008 2:35 pm   Odpowiedz z cytatem
Ah! Wreszcie temat o teledyskach! Aż dziw bierze, iż wszyscy tak długo z tym zwlekali (ja jestem po prostu leniwy).
Toż z głębokim żalem stwierdzam, że produkcje spod mojej ręki nie są nawet warte jakiejkolwiek promocji. Z moimi AMV jest jak z liryką, do szufladki :) Zdradzę tylko, że wykorzystywałem głównie anime Samurai Champloo, NGE, a od czasu do czasu wyłącznie z mechami w roli pierwszoplanowej. O ile efekty wizualne są sprawą nadrzędną, to tuż za nimi kluczy muzyka. Osobiście jestem zwolennikiem wykorzystywania wyszukanych soundtracków. Lecz to skromne widzimisię.
Korzystając z okazji nie omieszkam wypromować pięciu AMV, dla mnie "perełek" :

1. Death Note - The Final
Świetne efekty, rewelacyjna muzyka, doskonałe zgranie !

2. Bleach Memories of Nobody - Chain of my Life
j.w :)

3. Bleach - Shattered Dreams
Teledysk który zapoczątkował moją przygodę z muzyka Within Temptation

4.Dragon Ball - The Princes Carol

5. Tenjo Tenge - Pulse

Naturalnie do takich "złotek" wliczam również słynne na cały świat "AMV HELL" o których temat znajduje się w offtopie(swoją drogą dlaczego właśnie tam?) :)

Śmiem stwierdzić, iż produkcja teledysków jest równie niewyczerpalna jak i powstawanie coraz to nowszych anime. Wszak z każdą nową serią można powiązać narodziny tematycznych amv.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
sergioosh

Post Wysłany: Nie Cze 15, 2008 3:50 pm   Odpowiedz z cytatem
no to czas na moje top 5:

1. Just for a Day by Funky-kun
http://www.animemusicvide..._id=158790
2. Magic Pad
http://www.animemusicvide...p?v=147151
3. Spoil
http://www.animemusicvide...p?v=153974
4. Co może przynieść nowy dzień by arczi
http://www.animemusicvide...hp?v=48158
5. Anything you can do i can do better
http://youtube.com/watch?v=FNr6zRpEW3I
Powrót do góry
Frezio-kun

Post Wysłany: Nie Cze 15, 2008 9:12 pm   Odpowiedz z cytatem
sergioosh, jakość, perfekcyjność, idealność, doskonałość etc. uzasadniają wybór tych kawałków. Nie ma co, teledyski są dziełami sztuki. Gdyby nie racja tematu "AMV" mógłbym powiedzieć, iż to "normalne" klipy muzyczne. A już na numer 2. nie mam słów... toż to Oscarem nagrodzić!
Powrót do góry
..:Colinka:..

Post Wysłany: Pon Cze 16, 2008 8:47 am   Odpowiedz z cytatem
Frezio-kun napisał:

3. Bleach - Shattered Dreams
Teledysk który zapoczątkował moją przygodę z muzyka Within Temptation

Kocham "Angels" *.*

don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
Powrót do góry
Wyspa

Post Wysłany: Pon Cze 16, 2008 11:05 am   Odpowiedz z cytatem
Ja top 5 nie mam... ale ogólnie dzieła Nostromo uważam za swego rodzaju wzór .
Magic PAd, Interlude, Galaxy Bounce, HypnoStar czy Hypno Stro... warte jak najbardziej uwagi. Ogólnie zagranicznych twórców jest sporo ale może po promuje trochę polskich
A więc następująco (według twórców)
Immo Love
-You (naprawdę dobre choć jeżeli nie widzieliście Kanona dajcie sobie spokój bo spoil jest jeden dość ważny...)
-Naraku no hana
AceMan
-Daydreamer (za klimat ale znowu spoile...)
-Da Shit (za "old school")
-A Doll (Evangelion i polska muzyka)
Arczi
-My Private Angel (komedia pełną parą)
-Shake THAT!!! (To Dance a ja lubie dance... do tego całkiem dobre dance )
Tych 3 twórców bardzo lubię... no na tamtej stronie jest jeszcze pełno innych dobrych AMV ale nie będę nie wiadomo jak wiele na raz pakował
Te powyżej to moje ulubione Polskie AMV'ki

EDIT:
No przyznam aby moja AMV'ka się spodobała przede wszystkim trzeba lubić ten typ muzyki... a co do strony technicznej to naprawde bardzo sie nie namęczyłem... dużo dały przede wszystkim klipy z Yogurta które same w sobie były bardzo napakowane efektami . Następne AMV mam już w planach będzie bardziej spokojne i klimatyczne... myślę również iż muzyka podpadnie większej grupie osób

Mei

Post Wysłany: Nie Cze 22, 2008 8:52 am   Odpowiedz z cytatem
Hmm,fajne AMV ci wyszło Wyspa. Mam takie pytanie (sorry za offtop) masz może jakieś linki do obejrzenia Lucky Star z polskimi tłumaczeniami ?
    Nie zadajemy tutaj takich pytań... Pamiętaj, google is your friend.

Petrosdbz20

Post Wysłany: Pią Cze 27, 2008 6:26 pm   Odpowiedz z cytatem
http://pl.youtube.com/watch?v=wVwPsR7DSqo
http://pl.youtube.com/watch?v=Po-NRZyQJsw

To moje AMV z youtuba. niestety nie mam jak wrzucic wszystkich

sergioosh

Post Wysłany: Pią Cze 27, 2008 9:52 pm   Odpowiedz z cytatem
Posklejane parę scen z fansubów z zapewne jednym z Twoich ulubionych utworów? Wg mnie beznadzieja.
Powrót do góry
Mei

Post Wysłany: Sob Cze 28, 2008 9:50 am   Odpowiedz z cytatem
sergioosh napisał:
Posklejane parę scen z fansubów z zapewne jednym z Twoich ulubionych utworów? Wg mnie beznadzieja.

ee..cóż..musze się z tym zgodzić.. sergioosh ma rację,niestety..

Petrosdbz20

Post Wysłany: Nie Cze 29, 2008 11:11 am   Odpowiedz z cytatem
hm. pokazcie cos swojego...

Wyspa

Post Wysłany: Nie Cze 29, 2008 11:20 am   Odpowiedz z cytatem
Petrosdbz20 napisał:

Cóż ja się z nimi zgodzę ale IMO powinieneś po prostu zabrać się do roboty i robić dalej byleby się starać... Ja np swoje 1sze AMV już pokazałem... an pewnym forum opinie były bardzo różne... wytknięto mi pewne błędy dzięki czemu mogę ich uniknąć na przyszłość... Radzę poczytać trochę na stronce którą wcześniej podałem (AMV.com.pl) o tworzeniu AMV i spędzeniu nad tym trochę więcej czasu (gdyż mam wrażenie iż ty robiłeś je licząc w godzinach... pewnie w ciągu jednego dnia)... np ja swoje robiłem 10 dni a i tak w sumie mogłem dłużej posiedzieć i naprawić co było nie tak... Chyba że nie masz zamiaru tworzyć AMV an powarznie... ale jeżeli tak to jak mówiłem poczytaj o tym odwiedź AMV.org i AMV.com.pl i bardzo też pomaga ściąganie AMV tych najlepszych twórców na dysk, ja np potrafię dane AMV oglądać naście razy przy okazji wychwytując to i owo . A i jeszcze jedna rada... póki robisz takie AMV jakie robisz to Tuba nie jest zła.. ale ogólnie nie radze oglądać AMV na tubie ani ich tam zamieszczać... nie jeżeli chcesz zrobić coś dobrego (no ja czasami an Tubie oglądam ale zazwyczaj dla sprawdzenia jak już czy warto ściągnąć, po za tym wielu dobrych AMV na tubie nie znajdziesz właśnie dlatego iż twórcy ich tam nie umieszczają)

sergioosh

Post Wysłany: Nie Cze 29, 2008 1:38 pm   Odpowiedz z cytatem
Wyspa już pokazał swoją AMVke. Mimo, że mnie się nie podobała jest po stokroć lepsza od Twojej. Chcesz zobaczyć moją AMVke? Ok, ściągnij z osioła AMVke Hellsing-Falling away from me.
EDIT:
Ale jaja, ktoś wrzucił moją AMVke na tuba. O dziwo ma nawet dobre oceny i ponad 17 tys odwiedzin Też powiewa amatorszczyzną, ale zrobiłem ją ładnych parę lat temu
EDIT2:
no tak, a linka nie łaska zamieścić, pszę:
http://www.youtube.com/watch?v=r09toQCzPPE
W razie pytań, kiedyś używałem nicka Ryomin. Wciąż, przykładowo, używam konta na allegro o tej nazwie Ciekaw jestem, czy ktoś wie co to znaczy ;]

Ostatnio zmieniony przez sergioosh dnia Nie Cze 29, 2008 6:54 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
unknown

Post Wysłany: Nie Cze 29, 2008 3:53 pm   Odpowiedz z cytatem
http://www.youtube.com/watch?v=e3WVLzGhaC8

prze bardzo Death Note

czytajac napisy moze zrozumiecie w jaki sposob chcialem ukazac DN
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Yukari

Post Wysłany: Nie Cze 29, 2008 5:00 pm   Odpowiedz z cytatem
Kocham DN i wiolonczelę - muzyka świetna... Bardzo mi się podoba twoje AMV, unknow ładnie zrobione :)

Frezio-kun

Post Wysłany: Nie Cze 29, 2008 5:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Petrosdbz20 napisał:

Powiało zgrozą... Jakbyś chciał komuś zarzucić te subtelne nagany skierowane pod adresem twoich AMV, a bynajmniej nie do ciebie. Przecież nie o to chodzi, by besztać się za wykonaną pracę, jakakolwiek by nie była, ale wytknąć ewentualne błędy. Jak dla mnie ostra reprymenda czegoś, powinna być najlepszym silnikiem napędowym do zmożonego wysiłku.
Z drugiej strony to te twoje teledyski nie pozwalają słać pochlebnych opinii. Inaczej jest z Wyspą. Tu zaoponuję pewne nieprzychylne stanowisko. Wedle mnie "A.D AMV" jest rewelacyjne. Przede wszystkim skoczna muzyka znakomicie komponuje się z obrazem. Nie lada sztuką jest utrzymanie odpowiedniego tempa. A już sprawa komplikuje się niebywale, gdy nie mamy do dyspozycji profesjonalnego programu z różnymi bajerami(choć to tylko przykrywka;) tak naprawdę to czyste lenistwo). Tutaj kunszt pokazał nam sergioosh swoim "Hellsing-Falling away from me". Minimum błysków, filtrów, nakładań etc. etc. Mimo to teledysk prezentuje się równie dobrze jak wspomniane "A.D. ...". Skoro już wspomniałem o produkcjach nie odznaczających się zbytnim przepychem muszę polecić pewnego pana (po prostu zareklamuję jego twórczość):
np.
Bleach - Das Omen
...oraz wiele innych.
Nie pytam autora o zgodę. Nie przypisuję ich sobie, a tylko na przykładzie jego AMV chciałbym udowodnić, iż jeśli trochę popracować, to i nawet bez przesadnych efektów można osiągnąć niesamowity wynik. [swoją drogą powinien się ucieszyć, że ktoś ceni jego własną pracę]

Dużo gadam, mało robię. Moich teledysków nie zaprezentuję. Wybaczcie moją w.w. czczą krytykę. Może w przyszłości wytworzę coś ekstra. Wolę zacząć z pompą, niźli wystawić się na niepotrzebne (negatywne) komentarze.

Ostatnio zmieniony przez Frezio-kun dnia Nie Cze 29, 2008 9:45 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
unknown

Post Wysłany: Nie Cze 29, 2008 8:45 pm   Odpowiedz z cytatem
Yukari napisał:
Kocham DN i wiolonczelę - muzyka świetna... Bardzo mi się podoba twoje AMV, unknow ładnie zrobione :)

dziekuje;] troche mi to kiedys zajelo;] mialem jeszcze z claymora aczkolwiek yt wykasowalo...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyspa

Post Wysłany: Sro Lip 02, 2008 5:12 am   Odpowiedz z cytatem
Może to trochę mało skromnie wygląda z mojej strony ale taka prawda iż sam jestem zszokowany... Dlaczego? Otóż moja AMV'ka dostała się na listę 35 finalistów Japan Expo 2008
Japan Expo 2008 Finalists
Na prawdę to sam nie wiem co ono tam robi obok tworów ludzi którzy sa dla mnie wzorami do naśladowania w kwestii AMV O.o. Zastanawiam się również czemu do finału nie dosało sie AMV AceMan'a jednego z moich ulubionych polskich twórców...

sergioosh

Post Wysłany: Sro Lip 02, 2008 11:58 pm   Odpowiedz z cytatem
Łatwo to wytłumaczyć. Z tego co się orientuje tych finalistów wybiera pewna grupka osób, która (jak wiadomo) może mieć w pewnych kwestiach odmienne zdanie od "ogółu". Świadczy o tym fakt, że Aceman nie dostał się ze swoją AMV podczas gdy wiele osób jest tym zaskoczona. Fakt dostania się Twojej AMV przemilczę, bo może czegoś na prawdę w niej nie dostrzegłem? Nie wiem. Z ciekawości jutro znowu ją obejrzę
Gratulacje i powodzenia.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Manga & Anime Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2