| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Wyspa

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 2:35 pm |
|
|
|
Ah! Wreszcie temat o teledyskach! Aż dziw bierze, iż wszyscy tak długo z tym zwlekali (ja jestem po prostu leniwy).
Toż z głębokim żalem stwierdzam, że produkcje spod mojej ręki nie są nawet warte jakiejkolwiek promocji. Z moimi AMV jest jak z liryką, do szufladki :) Zdradzę tylko, że wykorzystywałem głównie anime Samurai Champloo, NGE, a od czasu do czasu wyłącznie z mechami w roli pierwszoplanowej. O ile efekty wizualne są sprawą nadrzędną, to tuż za nimi kluczy muzyka. Osobiście jestem zwolennikiem wykorzystywania wyszukanych soundtracków. Lecz to skromne widzimisię.
Korzystając z okazji nie omieszkam wypromować pięciu AMV, dla mnie "perełek" :
1. Death Note - The Final
Świetne efekty, rewelacyjna muzyka, doskonałe zgranie !
2. Bleach Memories of Nobody - Chain of my Life
j.w :)
3. Bleach - Shattered Dreams
Teledysk który zapoczątkował moją przygodę z muzyka Within Temptation
4.Dragon Ball - The Princes Carol
5. Tenjo Tenge - Pulse
Naturalnie do takich "złotek" wliczam również słynne na cały świat "AMV HELL" o których temat znajduje się w offtopie(swoją drogą dlaczego właśnie tam?) :)
Śmiem stwierdzić, iż produkcja teledysków jest równie niewyczerpalna jak i powstawanie coraz to nowszych anime. Wszak z każdą nową serią można powiązać narodziny tematycznych amv. |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 9:12 pm |
|
|
|
| sergioosh, jakość, perfekcyjność, idealność, doskonałość etc. uzasadniają wybór tych kawałków. Nie ma co, teledyski są dziełami sztuki. Gdyby nie racja tematu "AMV" mógłbym powiedzieć, iż to "normalne" klipy muzyczne. A już na numer 2. nie mam słów... toż to Oscarem nagrodzić! |
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 8:47 am |
|
|
|
Kocham "Angels" *.* _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Wyspa

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Mei

|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 8:52 am |
|
|
|
Hmm,fajne AMV ci wyszło Wyspa. Mam takie pytanie (sorry za offtop) masz może jakieś linki do obejrzenia Lucky Star z polskimi tłumaczeniami ?
Nie zadajemy tutaj takich pytań... Pamiętaj, google is your friend. _________________ Koniec świata był cały przepełniony.. smutkiem.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Petrosdbz20

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 9:52 pm |
|
|
|
| Posklejane parę scen z fansubów z zapewne jednym z Twoich ulubionych utworów? Wg mnie beznadzieja. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mei

|
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 9:50 am |
|
|
|
| sergioosh napisał: |
| Posklejane parę scen z fansubów z zapewne jednym z Twoich ulubionych utworów? Wg mnie beznadzieja. |
ee..cóż..musze się z tym zgodzić.. sergioosh ma rację,niestety.. _________________ Koniec świata był cały przepełniony.. smutkiem.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Petrosdbz20

|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 11:11 am |
|
|
|
| hm. pokazcie cos swojego... _________________ Manga & Anime Forever
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Wyspa

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 1:38 pm |
|
|
|
Wyspa już pokazał swoją AMVke. Mimo, że mnie się nie podobała jest po stokroć lepsza od Twojej. Chcesz zobaczyć moją AMVke? Ok, ściągnij z osioła AMVke Hellsing-Falling away from me.
EDIT:
Ale jaja, ktoś wrzucił moją AMVke na tuba. O dziwo ma nawet dobre oceny i ponad 17 tys odwiedzin Też powiewa amatorszczyzną, ale zrobiłem ją ładnych parę lat temu
EDIT2:
no tak, a linka nie łaska zamieścić, pszę:
http://www.youtube.com/watch?v=r09toQCzPPE
W razie pytań, kiedyś używałem nicka Ryomin. Wciąż, przykładowo, używam konta na allegro o tej nazwie Ciekaw jestem, czy ktoś wie co to znaczy ;]
Ostatnio zmieniony przez sergioosh dnia Nie Cze 29, 2008 6:54 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
unknown

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yukari

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 5:30 pm |
|
|
|
| Petrosdbz20 napisał: |
| hm. pokazcie cos swojego... |
Powiało zgrozą... Jakbyś chciał komuś zarzucić te subtelne nagany skierowane pod adresem twoich AMV, a bynajmniej nie do ciebie. Przecież nie o to chodzi, by besztać się za wykonaną pracę, jakakolwiek by nie była, ale wytknąć ewentualne błędy. Jak dla mnie ostra reprymenda czegoś, powinna być najlepszym silnikiem napędowym do zmożonego wysiłku.
Z drugiej strony to te twoje teledyski nie pozwalają słać pochlebnych opinii. Inaczej jest z Wyspą. Tu zaoponuję pewne nieprzychylne stanowisko. Wedle mnie "A.D AMV" jest rewelacyjne. Przede wszystkim skoczna muzyka znakomicie komponuje się z obrazem. Nie lada sztuką jest utrzymanie odpowiedniego tempa. A już sprawa komplikuje się niebywale, gdy nie mamy do dyspozycji profesjonalnego programu z różnymi bajerami(choć to tylko przykrywka;) tak naprawdę to czyste lenistwo). Tutaj kunszt pokazał nam sergioosh swoim "Hellsing-Falling away from me". Minimum błysków, filtrów, nakładań etc. etc. Mimo to teledysk prezentuje się równie dobrze jak wspomniane "A.D. ...". Skoro już wspomniałem o produkcjach nie odznaczających się zbytnim przepychem muszę polecić pewnego pana (po prostu zareklamuję jego twórczość):
np.
Bleach - Das Omen
...oraz wiele innych.
Nie pytam autora o zgodę. Nie przypisuję ich sobie, a tylko na przykładzie jego AMV chciałbym udowodnić, iż jeśli trochę popracować, to i nawet bez przesadnych efektów można osiągnąć niesamowity wynik. [swoją drogą powinien się ucieszyć, że ktoś ceni jego własną pracę]
Dużo gadam, mało robię. Moich teledysków nie zaprezentuję. Wybaczcie moją w.w. czczą krytykę. Może w przyszłości wytworzę coś ekstra. Wolę zacząć z pompą, niźli wystawić się na niepotrzebne (negatywne) komentarze.
Ostatnio zmieniony przez Frezio-kun dnia Nie Cze 29, 2008 9:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
unknown

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Wyspa

|