| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
akihto

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 12:21 pm |
|
|
|
| Czy potrafilibyście streścić w kilku zdaniach najważniejsze wydarzenia z historii Kraju Wschodzącego Słońca? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 10:39 pm |
|
|
|
| A c zy potrafiłbyś zajrzeć do pokoju który jest całkowicie poświęcony historii Japonii? |
|
| Powrót do góry |
|
|
yummi_chan

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 7:34 pm |
|
|
|
Może w 5 zdaniach:
1. Jest bardzo ciekawa.
2. Jest także bardzo długa.
3. Historii żadnego kraju nie da sie streścić w kilku zdaniach, spróbuj z polską.
4. Fajnie się o niej czyta.
5. Warto coś o niej samemu przeczytać. |
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 8:34 pm |
|
|
|
| ikari_yui napisał: |
| z polską. |
o.O
Okey Sławek, więc...
Drogi Sławomirze i reszto! (hołoty xD)
W mej jakże długiej wypowiedzi chciałam zaznaczyć, że nie bardzo rozumiem, jak można napisac o swym kraju z małej litery. Może była to pomyłka, aczkolwiek post nie był na tyle długi, by popełnić tę przykrość narodowi. Tak, to możemy pisac o Niemczech czy USA. Jednak jak można uwzględnić taki błąd w poście o Polsce...? Tak czy inaczej. Nie jest to błąd ortograficzny ani jezykowy. To jest po prostu cos, co zostanie w Twej pamięci... Może być? _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
Ostatnio zmieniony przez ..:Colinka:.. dnia Wto Cze 03, 2008 9:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 9:17 pm |
|
|
|
| ..:Colinka:.. napisał: |
| z polską. |
o.O |
Natłok słów troszeczkę zaburzył przekaz twojej wypowiedzi. Spróbuj to inaczej ująć, bo nie bardzo rozumiemy. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 7:45 am |
|
|
|
| z polską. |
o.O
Okey Sławek, więc...
W mej jakże długiej wypowiedzi chciałam zaznaczyć, że nie bardzo rozumiem, jak można napisac o swym kraju z małej litery. Może była to pomyłka, aczkolwiek post nie był na tyle długi, by popełnić tę przykrość narodowi. Tak, to możemy pisac o Niemczech czy USA. Jednak jak można uwzględnić taki błąd w poście o Polsce...? Tak czy inaczej. Nie jest to błąd ortograficzny ani jezykowy. To jest po prostu cos, co zostanie w Twej pamięci... Może być? |
Collinko, jak zwykle udowodniłaś nam dobitnie swoją ignorancję, wprost nie możemy się pozbierać z podłogi po Twojej argumentacji.
Otóż: przymiotniki, o ile nie znajdują się na początku zdania, piszemy z małej litery. I tak mamy historię polską (ale: historia Polski), amerykańską, japońską, klingońską i wulkańską.
Proponuję uzupełnić wiedzę w zakresie pisowni, bo istyl twojej wypowiedzi może być dyskutowany.
Pozdrawiam z podłogi._________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 12:55 pm |
|
|
|
| Trzeba byłoby jeszcze dodać, że Twój post, Colinka, ostro zajeżdża nacjonalizmem. Nie wiem czy wiesz, ale wywyższanie swojego kraju i bluzganie bądź olewanie innych krajów to NIE jest patriotyzm. |
|
| Powrót do góry |
|
|

|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 5:20 pm |
|
|
|
| kuroneko napisał: |
| z polską. |
o.O
Okey Sławek, więc...
W mej jakże długiej wypowiedzi chciałam zaznaczyć, że nie bardzo rozumiem, jak można napisac o swym kraju z małej litery. Może była to pomyłka, aczkolwiek post nie był na tyle długi, by popełnić tę przykrość narodowi. Tak, to możemy pisac o Niemczech czy USA. Jednak jak można uwzględnić taki błąd w poście o Polsce...? Tak czy inaczej. Nie jest to błąd ortograficzny ani jezykowy. To jest po prostu cos, co zostanie w Twej pamięci... Może być? |
Collinko, jak zwykle udowodniłaś nam dobitnie swoją ignorancję, wprost nie możemy się pozbierać z podłogi po Twojej argumentacji.
Otóż: przymiotniki, o ile nie znajdują się na początku zdania, piszemy z małej litery. I tak mamy historię polską (ale: historia Polski), amerykańską, japońską, klingońską i wulkańską.
Proponuję uzupełnić wiedzę w zakresie pisowni, bo istyl twojej wypowiedzi może być dyskutowany.
Pozdrawiam z podłogi. |
Jednak Twoje zdanie można zrozumiec tak, jakby chodziło o rzeczownik lub przymiotnik. Ja przeczytałam jako to pierwsze i musiałam się czepnąć!
Sergioosh, nie jestem bardzo za Polską. Nie wiem, czy mogę o sobie powiedzieć, że jestem patriotką, tak samo nie wiem, czy podoba mi się ten kraj. Wiele faktów mnie denerwuje. Polska nie jest idealna. Jest kilka pieknych miast. Historia dosyć ciekawa i to by było na tyle =.="
Akurat jakoś USA i Niemcy nie przypadły mi do gustu. Ani języki mi się nie podobają, jedzenie też nie specjalne i ... po prostu mi się nie podobają!
Pozdro Menele!  _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
You've oppened me,
But baby,
Ostatnio zmieniony przez ..:Colinka:.. dnia Czw Cze 05, 2008 5:37 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 5:30 pm |
|
|
|
| Gdyby to przeczytać jako rzeczownik to zdanie byłoby ciut niegramatyczne. |
|
| Powrót do góry |
|
|

|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 5:40 pm |
|
|
|
| Niltinco napisał: |
| Gdyby to przeczytać jako rzeczownik to zdanie byłoby ciut niegramatyczne. |
No tak.
Ale ja czytam tylko raz xD _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
You've oppened me,
But baby,
|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 9:11 pm |
|
|
|
Pf! Bycie patriotą nie oznacza, że musisz zgadzać się ze wszystkim, co się w Twoim kraju dzieje. Patriotyzm wiąże się raczej z przedkładaniem dobra narodu nad własne, po prostu.
| Colinka napisał: |
| Ale ja czytam tylko raz xD |
A czy drugi coś by zmienił? Mam wątpliwości :> |
|
| Powrót do góry |
|
|
sqpek

|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 10:04 am |
|
|
|
Fajnie to sie czyta komiksy (ale broń Boże mangi) albo statusy ludzi na gg, historia Japonii jak historia kazdego kraju tylko że rach ciach ciach z samurajami i pod nie zmienioną flagą zbrukaną krwią ofiar II WŚ
| Cytat: |
| Trzeba byłoby jeszcze dodać, że Twój post, Colinka, ostro zajeżdża nacjonalizmem |
?
| Cytat: |
| Patriotyzm wiąże się raczej z przedkładaniem dobra narodu nad własne, po prostu. |
:^(
„Czemu to widzisz drzazgę w oku brata (...)" |
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
|
| Powrót do góry |
|
|

|
|
| Powrót do góry |
|
|
junest1992

|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 9:56 pm |
|
|
|
| No nie wiem czy nazwanie kogoś innego (kogo się w dodatku nie zna) menelem go nie obraża... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
|
| Powrót do góry |
|
|

|
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 6:20 pm |
|
|
|
| Rocky napisał: |
Nie wiem czy twierdzenie, że określenie "menel" jest obraźliwe nie jest przypadkiem obraźliwe dla ostatnio bardzo popularnej wśród ludności miast i wsi subkultury menelskiej. Sam znam wielu meneli i to bardzo fajne chłopaki.... jak im się "pięcioka" na wino z dwa razy rzuci.
Ps: czy tylko mi coś tu zalatuje strasznym offtopem?  |
Akurat tu się nie będe tłumaczyć. Powiem tak, kto mnie zna i wie co to znaczy w "moim języku" to odnosiło się do tych osób, nie do wszystkich. Nie pije, nie pale, nie chodzę ulicami nocą, a tez nazywam się Menelicą. Kto wie, ten wie...  _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
You've oppened me,
But baby,
|
|
| Powrót do góry |
|
|
junest1992

|
|
| Powrót do góry |
|
|