| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
junest1992

|
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 6:57 pm |
|
|
|
| Witam. Jestem nowa na tym forum, ale od jakiegoś czasu tu zaglądam. Od niedawna interesuję się Japonią i teraz mam mały problem. Chciałabym się dowiedzieć co bardziej polecacie, czy mam studiować projektowanie wnętrz najpierw, czy Japonistykę??? A może oba kierunki naraz? Czy może podczas studiowania Japonistyki można wyjechać do Japonii i tam studiować inny kierunek? Byłabym naprawdę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam i życzę miłego dnia :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hary

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 7:10 am |
|
|
|
| ja bym zaczął od projektowania wnętrz |
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 2:52 pm |
|
|
|
Zajmij się projektowaniem wnętrz ze szczególnym naciskiem na nabieraniu biegłości w programach graficznych i jednocześnie ucz się języka japońskiego. Wiedzę o kulturze, społeczeństwie i histori możesz zdobywać po drodze na zasadzie zaspakajania ciekawości. No chyba, że zależy ci na poznaniu kultury, społeczeństwa i historii na akademickim poziomie.
Sama wybierz, co dla ciebie ważniejsze. |
|
| Powrót do góry |
|
|
junest1992

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 2:56 pm |
|
|
|
| Dziękuję za radę :) A czy można podczas studiowania Japonistyki wyjechać na studia do Japonii i tam się dalej kształcić, np. względem projektowania wnętrz? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Luthien

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|