| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
ray90

|
Wysłany: Nie Sty 01, 2006 9:04 am |
|
|
|
| jesli chodzi o metalowy to Eve of destiny jak troche rocku to B'z polecam _________________ Jesli ktos wie, kto uczy japonskiego w glogowie to niech napisze na priv z gory dzieki
|
|
| Powrót do góry |
|
|
maya

|
Wysłany: Pon Lut 13, 2006 4:20 pm |
|
|
|
Jak to napisała Alita kilka potów wcześniej - japoński rock i metal - temat rzeka.
I punk ~ również, ma w Japonii na prawdę długie tradycję - np. The Blue Hearts i The Back Horn. (Polceam takie hity jak "Rinda rinda" czy "train train" tych pierwszych ).
Poza klasyką jest też cała masa zespołów 'nowej generacji', które łączą w sobie wszystkie gatunki i są totalnymi synkretami... Więc ciężko podzielić japońską ciężką muzykę zaszufldkować
Eve of Destiny to raczej electro-goth, z małymi naleciałościami punka (the Zolge - poprzedni zespół Ash'a był punkowy) w niektórych kawąłkach. Generalnie jest to duet nastawiony na Europę, a grają raczej tylko dla przyjemności
Ah, a drugą połowę stanowi Kozi, dobrze znany wśród fanów j-rocka gitarzystta kultowej grupy MaliceMizer.
EoD grali w Polsce już 3 razy, tak BTW.
Inne zespoły które polecam ~ Merry - bardzo fajny rock z elementami jazz'u, D'espairsRay - metal z elementami industrialnymi w gotyckim klimacie, Kagerou - połączenie rock'a i jakiegoś psychodeliczengo punka (O.o), Deadman - rock, 12012 - raczej metal... hm.
Jakby ktoś miał ochotę poznać więcej to zapraszamy w ten piątek do Krakowa (link na dole ;D) ^.~ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Nariyshivi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yuki

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Nagi Mahori

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yuki

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Nagi Mahori

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yuki

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kagemusha

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yuki

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kagemusha

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yuki

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yuki

|
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 10:40 am |
|
|
|
Ech jedyne co wiem to że Kozi był kiedys w Malice Mizer,a Ash w The Zolge,więc chyba nic nowego Ci nie powiedziałam. ale tu masz link do stronki o The Zolge http://www.eveofdestiny.net/zolge/zolge.disco.html może Ci sie przyda.
A no i dowiedziałam się jeszcze tylke,że Ash jako zbuntowany młodzik załozył The Zolge na początku lat 80-tych,po ok 10-ciu latach (1993 roku) rozwiązał ten zespól ponieważ,jak twierdzi,poczuł,że sie wypala,i zaczęły interesować go inne rzeczy,między innymi gotyk,bo od dziecka zafascynowany był okultyzmem itd. Kozi był współzałożycielem Malice Mizer,ale o tym to chyba łatwo znaleźć na necie.
Pewnie nic nowego ci nie powiedziałam
http://www.evilboypro.jp/clubEVE/evetop.html
http://batcave.sk/topic.php?story=EODinterview
http://en.wikipedia.org/wiki/Eve_of_destiny _________________ Hito wa mikake ni yoranu mono...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
kagemusha

|
|
| Powrót do góry |
|
|
odpadek

|
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 6:18 pm |
|
|
|
Proste pytanie: Kto słucha Sex machineGuns? Pierwszy raz usłyszałam ich2 lata temu na gp4, ale to sie nie liczy
pierwszy raz normalnie usłyszałam ich 2 tygodnie temu i konkretnie mi odbiło. Są moim genialnym pomcsnikiem w samotnej nauce japońskiego (a razcej w samotnym próbowaniu uczenia się japońskiego ).
Narazie mam wielki plan nauczyc się na pamieć wraz z porządnym tłumaczeniem kilku ich numerów i ruszyc z tym na ulice.
narazie samotnie odpływam w tej słodkiej muzie
mam nadzieje, że niebawem poznam kilka istoto, z którymi bede mogła sie podzielić moja fascynacją.
Podobaja mi sie, bo sa luzacka, zwariowana kapelą, profesjonalna gra(wyczuwam nawet moje kochane trashowe klimaty) + punk rokowe szaleństwo, różnorodne tematycznie teksty (przynajmniej te które narazie poznałam) i smieszne i poważne i mądre i głópkowate smutne ("soko ni anata ga") i wesołe ("tabetai nametai kikenchitai"). Można sie troche od ni ch nauczyć "Mikan no Uta" (czy oni mają rzeczywiscie takiego świra z tymi mandarynkami, co z wiśniami??)
P.S. 1 Kto posiada tekst i tłumaczenie utworu "T-chan" i "Midori obachan"? są z albumu "Barbe-q"
P.S. 2 ważne: czy te kapele, które wymieniacie.., czy one chociaz śpiewaja po japoński, dla mnie to ma kluczowe znaczenie. _________________ PUNX NOT DEAD .... cokolwiek to znaczy....:/
|
|
| Powrót do góry |
|
|
kagemusha

|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 8:32 am |
|
|
|
| "Touchan" slyszalam, niezle, niezle... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaori

|
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 11:32 am |
|
|
|
| ktos słyszał o The Happening? jeśli tak to niech odezwie sie na gg.. Moze macie jakis strony? |
|
| Powrót do góry |
|
|
kisaragi

|
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 9:16 pm |
|
|
|
Jak chcecie metalu to:
Anthem
Loudness
Outrage
Ostatnio zmieniony przez kisaragi dnia Pią Lis 09, 2007 7:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
odpadek

|
Wysłany: Pią Maj 19, 2006 12:18 pm |
|
|
|
| Kto ma tekst utworu Sex machineguns zatytułowanego poprostu "Sex Machinegun", nigdzie nie moge znaleść, jest prawie wszystko oprócz tego, nerwicy dostaje, błagam wspomóżcie potrzebującą _________________ PUNX NOT DEAD .... cokolwiek to znaczy....:/
|
|
| Powrót do góry |
|
|