| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
anio

|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 2:32 pm |
|
|
|
| hmm ja tez ide w tym roku tzn 2010/2011 na japonistykę na dzienne na WSSm choc nie ukrywam że się trochę boję ... |
|
| Powrót do góry |
|
|
anio

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mido

|
|
| Powrót do góry |
|
|
anio

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mido

|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 3:49 pm |
|
|
|
| no mam nadzieję że się uda, na razie jeszcze nic konkretnego nie ustaliliśmy, dla pozostałych zainteresowanych z kierunku japonistka ( pierwszy rok przede wszystkim ale sempai'e też )chciałbym poinformowac że planujemy "spotkanie", prawdopodobnie w sobote 2 pazdziernika przed akademikiem( może pójdziemy na jakieś sushi albo gdzie nas nogi poniosą ;D ), o godzinie zdecydujemy wspólnie tak żeby wszystkim pasowało, puki co mamy 5 osób chętnych, jeśli ktoś wyraża chęc poznania przyszłych współstudentów piszcie na moje konto na forum. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Salis

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mido

|
Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 6:52 pm |
|
|
|
| spotkanie wstępnie ustalamy na 14.00 sobote 2 paz, jak coś się nie podoba to proszę marudzic ;P zmienimy. |
|
| Powrót do góry |
|
|
mido

|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 2:22 pm |
|
|
|
| spotkanie jest ostatecznie w sobotę 2 paz o godz. 17.00, jeśli ktoś ma jeszcze ochotę niech po prostu przyjdzie pod akademik ^ ^ ^ ^ jest nas ok. 7 osób |
|
| Powrót do góry |
|
|
sweeney

|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 1:41 pm |
|
|
|
| Cześć wszystkim jestem tegoroczna maturzystka i zastanawiam się nad Japonistyka na WSSM. Możecie powiedzieć coś więcej o tym kierunku, czy jesteście zadowoleni z wyboru uczelni? |
|
| Powrót do góry |
|
|
DżonKa

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 6:03 pm |
|
|
|
Pracowników WSSM uprasza się o nie podszywanie pod studentów wspomnianej szkoły i chwalenie jej pod niebiosa, bo oszukiwanie chętnych do studiowania japonistyki w końcu się na was zemści.
Jeśli jeszcze raz zobaczę tu takie posty to postaram się o ban dla ip użytkownika DżonKa znanego też jako ryszardzik oraz Filologia-Japonska.
Reklama reklamą, ale oszustwa nie tolerujemy! |
|
| Powrót do góry |
|
|
DżonKa

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 12:11 pm |
|
|
|
| Biorąc pod uwagę sposób wypowiedzi w twoim poprzednim poście oraz bazując na obserwacjach ohayo nippon jak i innego forum, śmiem wątpić, że faktycznie jesteś studentem WSSM, a nie jej pracownikiem. Zwłaszcza, że taka akcja reklamowania WSSM miała już miejsce. |
|
| Powrót do góry |
|
|
yokish

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 8:36 am |
|
|
|
A ja nie ogarniam jak można napisać post bez zasad poprawnej pisowni za to z masą zbędnych emotek.
Nie czepiam się zwykłej reklamy, tylko podszywania się pod studentów. Już poprzednio była taka sytuacja, że jeden "zadowolony" wypisywał same oh i ah o WSSM, z tym że nikt z roku jakoś nie znał tej osoby, a sami studenci zaczęli się wkurzać widząc taką "reklamę". |
|
| Powrót do góry |
|
|
Norek

|
Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 6:09 pm |
|
|
|
Zgadzam się z Niltinco - nie jest to jedyna "rzecz" reklamowana w internecie.
Podobnie opłaca się też ludzi, aby wypisywali opinie o produktach (ostatnio napisano do mnie, czy na mojej stronie nie pojawi się tekst o pewnej grze na PS3, przy czym dostałbym instrukcję i materiały, żeby wiedzieć co i jak napisać...).
Takim zachowaniom powinno się na forach zdecydowanie sprzeciwiać. Ktoś wejdzie w temat o danej uczelni i zostanie zasypany falą bardzo pozytywnych opinii, które nie mają żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości. _________________ "YOU DON'T NEED A REASON TO HELP PEOPLE"
|
|
| Powrót do góry |
|
|
binary

|
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 1:16 am |
|
|
|
Konnichi,
Jako, ze rozmowa toczy sie na temat wssm'u, na ktory to planuje skladac papiery mam kilka pytanek.
otoz na stronie uczelni napisane jest, ze mozna wybrac sobie nastepujaca specjalizacje:
-filologia japońska z językiem chińskim / koreańskim i informatyką
czy rzeczywiscie cos takiego istnieje? powiem szczerze,ze oferta wydaje sie na prawde godna uwagi.
poza tym kolejne pytanko brzmi:
czy uczelnia organizuje jakies wyjazdy do japonii ? czy jedyna mozliwoscia, by udac sie do kraju wschodzacego jena jest skorzystanie ze stypendium ambasady?
no i jak atmosfera na uczelni?
pytam gdyz informacji tych nie moglam nigdzie znalezc, a jesli juz mam kogos pytac to wole zapytac studentow, anizeli pracownikow uczelni...
pozdrawiam wszystkich i dzieki wielkie za odpowiedz :-) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Filologia-Japonska

|
Wysłany: Czw Cze 09, 2011 2:20 pm |
|
|
|
Pytanie „binary” jest ważne i dlatego odpowiadamy: kandydat składający dokumenty na japonistykę składa deklarację o wyborze drugiego języka oraz dodatkowego bloku tematycznego. Wybór języków jest wyjątkowo bogaty: chiński, koreański, arabski, angielski, włoski, hiszpański, niemiecki. Jest tylko jeden warunek.
Aby powstała grupa językowa np. koreańska, minimum 15 osób musi na deklaracji wybrać język koreański. To samo dotyczy dodatkowego modułu tematycznego np. z informatyki. Można go wybrać, ale grupa chętnych musi liczyć także minimum 15 osób. W praktyce jest to realne.
Co do wyjazdów studentów do Japonii, to możemy odpowiedzieć, że aktualnie uczelnia prowadzi rozmowy na ten temat z kilkoma uczelniami japońskimi. Odbyły się też ważne rozmowy z firmami japońskimi odnośnie praktyk studentów WSSM w tych firmach.
O miłej atmosferze w WSSM niech piszą sami studenci. _________________ Oficjalne konto WSSM w Łodzi
|
|
| Powrót do góry |
|
|
yaghe

|
Wysłany: Czw Cze 09, 2011 6:43 pm |
|
|
|
Jestem zainteresowana podjęciem studiów magisterskich na WSSM na japonistyce w trybie zaocznym. Na stronie szkoły widnieje informacja, że kandydaci z innych kierunków muszą zdać test diagnostyczny. Jaki materiał obejmuje ten test? Z którym poziomem JLPT można go porównać? I czy konieczne jest złożenie certyfikatu z ang/niem/hiszp, czy możliwe jest złożenie certyfikatu z JLPT? Jeśli tak, to z jakiego poziomu?
Pzdr _________________ yaghe
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Filologia-Japonska

|
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 12:25 pm |
|
|
|
| Kandydat posiadający dyplom ukończenia studiów licencjackich i chcący kontynuować naukę na studiach magisterskich na japonistyce WSSM, powinien zdać egzamin sprawdzający jego poziom znajomości języka japońskiego (na poziomie co najmniej JLPT 2) przed wykładowcami WSSM oraz wykazać się znajomością kultury i historii japońskiej, co będzie sprawdzone na egzaminie ustnym, również przed wykładowcami WSSM. Dotyczy to kandydatów spoza WSSM i tych, którzy studiów licencjackich nie odbyli na japonistyce. _________________ Oficjalne konto WSSM w Łodzi
|
|
| Powrót do góry |
|
|