| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
kajtek88r

|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 10:58 pm |
|
|
|
| I tak nie odzaluje tego, ze wszyscy pomimo krytyki zawzieli sie na WSSM i tam pojda. Skoro za darmo mozna zlozyc na WZWSH i przy odp liczbie osob kierunek powstanie. Tyle gadania, co to za uczelnia, jaka beznadziejna i nieodpowiedzialna ale i tak wszyscy tam ida. Uroczo |
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 11:25 pm |
|
|
|
| Nie wiem Kajtek skąd Ty wziąłeś aż takie negatywne podejście do tej szkoły. Wydział filologii jest chwalony, a sam przez prawie rok byłem nastosunkach i nie miałem żadnych większych zastrzeżeń do samej szkoły. Według mnie mówienie o WSSM jako beznadziejnej i nieodpowiedzialnej jest grubą przesadą. Szkoła która dostaje prawo dawania doktoratów raczej taka beznadziejna i nieodpowiedzialna nie jest (oczywiście doktoraty z SM nie mają nic wspólnego z ewentualnym poziomem na filologii japońskiej). |
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 8:40 am |
|
|
|
| Oczywiście wziełam negatywną opinię z wszystkich wypowiedzi jakie przeczytałam(i wszystkie były negatywne), więc inaczej nie planuje sądzić. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 8:58 am |
|
|
|
| Dopiero teraz zwróciłam na to baczniejszą uwagę, ale skąd co poniektórzy wzięli te wyliczenia godzinowe ze studiów zaocznych na WSSM? Jest to już gdzieś podane na stronach uczelni? I przypominam, że wszelkie godziny jakie są podane to godziny lekcyjne (czyli po 45 minut). Każde jedne zajęcia trwają 2 h lekcyjne czyli 1,5 h więc nie może w jakimkolwiek dniu wystąpić nieparzysta ilość godzin jak to ktoś wcześniej podał. Na zaocznych nie ma wfu. |
|
| Powrót do góry |
|
|
jabcook

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Arczi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 10:55 am |
|
|
|
| Ja w końcu idę... ale jeszcze się nie zapisałam(pod koniec sierpnia nie powinno być problemów z miejsce, prawda?) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
|
| Powrót do góry |
|
|
jabcook

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
|
| Powrót do góry |
|
|
jabcook

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Arczi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hary

|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 3:18 pm |
|
|
|
| Co sie robi po zaocznej japonistyce? Bo chyba nie da sie tego samego co po dziennej? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 4:00 pm |
|
|
|
Oczywiście, że nie da się robić tego samego co po dziennej japonistyce no chyba, że i dzienny i zaoczny japonista wybierze sobie zawód nie związany z kierunkiem studiów .
Z rozpiski godzinowej dziennej japki na WSSM wynika, że zajęć z języka japońskiego będzie o połowę mniej niż na np. UAMie. Po takiej japonistyce, jak wiadomo, nie ma się opanowanego języka w takim samym stopniu jak ludzie z uniwerka i nie chodzi tu tylko o mniejsza ilość zajęć, ale również na WSSM nie będzie tak dobrej kadry jak na którymkolwiek z uniwersytetów. A teraz przejdźmy do zaocznych na uczelni prywatnej. Jako, że byłam już na zaocznej filologii to z wiem jak to wygląda. Jeśli ktokolwiek myślał, że będzie mieć taką samą ilość zajęć co na dziennych to już teraz mogę go wyśmiać (Hahahahahahahahaha! Dziękuję, ulżyło mi). Na zaocznych w najlepszym wypadku ilość godzin z języka będzie zmniejszona o 1/3, a w najgorszym o ½ w stosunku do programu studiów dziennych. Skoro na WSSM jest ½ zajęć na studiach dziennych w stosunku do uniwerków, a na zaocznych będzie tych zajęć jeszcze mniej to co wy ludzie chcecie umieć po takich studiach? Z lepszą znajomością japońskiego wyjdziecie po intensywnym kursie niż po takim kierunku w trybie zaocznym. Jasne kurs to kurs i nie da wam dyplomu licencjata tyle, że z takiego dyplomu ze studiów zaocznych z uczelni prywatnej można sobie zrobić samolocik lub ewentualnie żurawia jak ktoś ma wystarczającego skill’a. Na pracodawcy nie papierek zrobi wrażenie, a umiejętności, a te nie będą konkurencyjne w porównaniu z japonistami, którzy ukończyli studia dzienne (zwłaszcza państwowe). Tak więc możecie się cieszyć z kierunku, możecie trochę pouczyć się języka i posłuchać o kulturze, ale raczej zapomnijcie o pracy w zawodzie bo rzeczywistość jest brutalna. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hary

|
|
| Powrót do góry |
|
|
jabcook

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 3:23 pm |
|
|
|
| kajtek88r napisał: |
Na WZWSH powstaje NA PEWNO kierunek FILOLOGIA JAPOŃSKA. Plan układała prof Estera Żeromska. Więcej o wykładowcach na początku września.
(To tak, żeby mnie ulżyło)
|
To że na pewno powstaje słyszałem już rok temu. Nie życzę uczelni źle może w tym roku naprawdę ruszy. Ale wole już uczyć się na uczelni z kiepskimi opiniami niż znowu pauzować rok. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 3:33 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| Ale wole już uczyć się na uczelni z kiepskimi opiniami niż znowu pauzować rok. |
A nie lepiej po prostu iść na uczelnię o lepszej opinii ? Jeśli chodzi o to by studiować i pracować to myślę, że i w innym mieście nie byłoby z tym problemu. |
|
| Powrót do góry |
|
|
jabcook

|
|
| Powrót do góry |
|
|