| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Rocky

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Arczi

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 7:15 pm |
|
|
|
No mi też się zmienił plan na zaocznych , no i powiększyła się grupa wykładowców, teraz mają już wykładać wszyscy japoniści, jacy są dostępni w WSSM
| Cytat: |
| Poza tym Wybrański dzisiaj zapowiedział, ze bedziemy robić na tydzień 25 kanji. |
to samo nam mówiono ,że na dziennych na tydzień, będziecie mieć ok. 26 znaków, i dlatego nam dali 60 , i mi to bardzo pasi , bo im więcej tym lepiej
PS. O której kończycie w piątek ,może byśmy się jakoś zdąrzyli zapoznać ?? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 7:32 pm |
|
|
|
| 18:10 ale kończymy 3 (sic!!!!!) wykładami z prof. Melanowiczem przeplatanymi jedną informatyką. Jak bardzo cenię Melanowicza za jego niesamowity wkład w polska japonistykę (jak to mówią ci co się znają) to jednak nie wróżę sobie częstej obecności na jego wykładach. Dał nam jakies kserówki i opowiadał. Jeżeli wszystkie wykłady miałyby tak wygladać to jak ostatnie wykłady sobie odpuszczę to mi się krzywda nie stanie. |
|
| Powrót do góry |
|
|
jabcook

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Arczi

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 8:03 pm |
|
|
|
No kurde ja z Saski nie miałem jeszcze, bo nie dotarłaxD. Jeśli chodzi o P. Plesiewicz to na początku w ogóle nie kumałem, co to tłumaczy z pisma do tego stopnia, że teraz mam problem z opanowaniem Udźwięcznień ( ale, już jest lepiej), to znaczy babka bardzo sympatyczna, ale widać, że jeszcze nie doświadczona w swojej pracy(takie jest moje zdanie), ale zła też nie jest . Co jeszcze o P. Wybrańskim się już wypowiadałem . Nie miałem jeszcze okazji mieć z P. Melanowiczem zajeć, wszystko przede mną  |
|
| Powrót do góry |
|
|
jabcook

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 8:17 pm |
|
|
|
| Dlaczego nie powiedziałeś mi tego na lub po gramatyce? Mamy jakieś okienka w końcu czy o której kończymy? |
|
| Powrót do góry |
|
|
jabcook

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Arczi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Norek

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 9:34 pm |
|
|
|
Podobno u Melanowicza dużą wagę ma ocena z pierwszego testu.
Zaznaczam - podobno, zatem jak ktoś przyłoży się do pierwszego testu i później będzie leżał do góry brzuchem to proszę do mnie nie przychodzić.
Z kolei jeśli się to potwierdzi, proszę o informację.
Mimo wszystko myślę że warto do Melanowicza przychodzić na zajęcia, podobnie jak u nas na zajęcia do Majewicza, lecz co dla mnie dziwne - przynajmniej połowa roku na zajęcia nie przychodziła...
Pozdrawiam i życzę sukcesów w nauce:) _________________ "YOU DON'T NEED A REASON TO HELP PEOPLE"
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Arczi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 5:09 pm |
|
|
|
To raczej internet przyciąga ludzi o podobnych zainteresowaniach i przez to kraj wydaje się mały . Czyli masz w grupie mojego kolegę . Przygarnijcie go by chłopak się tak nie stresował i nie obawiał, że sobie nie poradzi bo ja wiem, że niepotrzebnie to wszystko wyolbrzymia . |
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
Wysłany: Pon Paź 27, 2008 10:47 pm |
|
|
|
Chciałem trochę sprostować co pisał wczesniej Arczi. Minna no Nihongo to podręcznik jakiego uzywamy na PNJJ. Do nauki pisma mamy książkę "Pismo Japonskie. tom pierwszy, praca zbiorowa pod redakcja Katarzyny Stareckiej". Do gramatyki pokazywał nam jakąś książkę autorstwa wykładowcy naszego wykładowcyz UW która podobno jest tak nieprzystepnie napisana, ze nam odradzał jej czytanie i powiedział że wszystko bedzie nam omawiał.
Poza tym na konwersacjach video jedziemy filmiki o Yan-sanie które sa tak nudne i proste (przynajmniej te pierwsze) ze szkoda gadać, ale podobno UW uzywa tego od lat. Nie wim jak inne uczelnie. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 9:18 am |
|
|
|
| To dobrze, że jednak wasi wykładowcy uczą was z „Pisma Japońskiego”, a nie z „Minny” do nauki kanji. Tak właśnie słyszałam ostatnio, że gramatykę macie robioną z różnych kserówek, autorskich tłumaczeń nauczyciela, a „Minnę” do gramatyki przerabiacie właściwie jako dodatek, a przynajmniej tak to zrozumiałam. U mnie na uczelni Yan-san’a nie wałkowaliśmy tylko jeśli już nam jakieś filmy puszczano na komunikacji to były to programy z tv, a teraz męczymy się z programami omawiającymi takie sprawy jak: poszukiwanie pracy przez młodych Japończyków i sposoby rekrutacji do pracy; wolne przestrzenie w miastach :/. Zdecydowanie przydałyby się do nich napisy na dole ekranu bo zrozumienie przez większość takiego programu graniczy z cudem. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Arczi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|