| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Razorblade Romance

|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 6:13 pm |
|
|
|
Chodzi ci o podręcznik do samodzielnej nauki?
Jeśli tak, to ten, który wymieniłeś nie jest zły. Ale generalnie, jak już wiele razy mówiłem, lepiej się zaopatrzyć w kilka podręczników i jeszcze uzupełniać wiedzę z innych źródeł (gł. internet)
pozdr. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Razorblade Romance

|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 6:55 pm |
|
|
|
| Tak, właśnie chodzi o podręczniki do samodzielnej nauki - na sam początek, żeby po prostu zacząć od czegoś konkretnego ;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 7:43 pm |
|
|
|
| Możesz zaopatrzyć się w " Język japoński dla początkujących" Ewy Krassowskiej - Mackiewicz + "Praktyczny kurs gramatyki języka japońskiego. Wybór ćwiczeń" wydany przez UAM. Warto też przejrzeć materiał z www.japonka.pl oraz ściągnąć sobie paczkę z [Cenzura]ów z wieloma e-bookami, programami audio i video do nauki japońskiego po angielsku. A kiedy wciągniesz się w japoński i będziesz wiedział, że na bank chcesz się tego języka dalej uczyć to warto zainwestować w jakiś kurs lub korepetytora. |
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 11:33 pm |
|
|
|
a najlepiej zapisac sie na kurs... bo samemu daleko nie zajdziesz @_@_________________
| Cytat: |
| "Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage" - Lao Tzu |
www.macross.wordpress.com |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 1:22 pm |
|
|
|
Niedługo ukaże się podręcznik do 4 kyuu autorstwa szkoły językowej Matsumi we Wrocławiu. Miałem już go w ręce, ale było to dopiero próbne wydanie, ale mimo tego robi wrażenie "pojemnością" (ma ponad 1000 stron). W przyszłym tygodniu będę ją miał osobiście i wtedy napiszę coś więcej. Z tego co wiem to będzie do nabycia na Allegro.
EDIT:
Wspomniany przeze mnie podręcznik niedługo będzie do nabycia na stronie Matsumi (z tego co wiem, to dosyć niedawno poszło do druku drugie, poprawione wydanie). Z tą ilością stron, to trochę poleciałem z fantazją ' Cóż, widziałem wtedy ten podręcznik po raz pierwszy na oczy i zrobił na mnie najwidoczniej zbyt duże wrażenie (objętością) ' W razie jakichś pytań piszcie poprzez PW. Jeśli ktoś chciałby obejrzeć podręcznik, to możemy się gdzieś zgadać... Póki będzie to we Wrocławiu bądź w Opolu. Z góry zaznaczam, że podręcznik ten został stworzony z myślą o nauce z nauczycielem, choć prawdę mówiąc korzystając z niego już dłuższy czas nie widzę dlaczego nie miałby się nadawać do samodzielnej nauki (póki co!).
EDIT2:
Podręcznik jest już do kupienia. |
|
| Powrót do góry |
|
|
nallah

|
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 11:20 am |
|
|
|
Ohayoo gozaimasu wszystkim :))
Chciałabym zapytać czy ktoś z was słyszał może o podręczniku "Genki, an integrated course in elementary japanese 1 "? Czy jest on wystarczający do samodzielnej nauki? Nie zauważyłam w postach, aby ktoś coś o nim napisał, ale jeżeli jednak tak było, to z goóy przepraszam i dziękuję za ewentualne odpowiedzi :)) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Małe Boo

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 8:16 pm |
|
|
|
| Małe Boo napisał: |
| Znajdę w Necie jakiś podręcznik do samodzielnej nauki? |
Znaleźć to pewnie znajdziesz bo na torrentach jest tego pełno. Tyle, że pewnie i tak się w pewnym momencie zatniesz bo gdyby samodzielne, perfekcyjne i bezbłędne opanowanie języka obcego było możliwe to nauczyciele byliby zbędni . |
|
| Powrót do góry |
|
|
Małe Boo

|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 8:24 am |
|
|
|
Czyli gÓzik? xP
O takim książkowym nie ma co marzyć? _________________ Bo mnie kochają wszyscy.
~.:-*.S.h.O.o.T.a.W.a.Y.*-:.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Małe Boo

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Mivan

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Małe Boo

|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 2:45 pm |
|
|
|
Zbereźnik xD
Przypatkiem. ;D _________________ Bo mnie kochają wszyscy.
~.:-*.S.h.O.o.T.a.W.a.Y.*-:.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
poliglotka26

|
|
| Powrót do góry |
|
|
taxi

|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 9:24 pm |
|
|
|
Zdecydowanie polecam wszystkie książki Ewy Krassowskiej Mackiewicz.
Do nauki kanji natomiast ostatnio nabyłam: Decoding Kanji i jestem bardzo, bardzo zadowolona. Do nauki pisma : Pismo japońskie tom 1 - wydawnictwa Nozomi.
Wszystkie podręczniki zdaje się można nabyć tutaj: http://sklep.japonka.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
|
metaloludek

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Szanon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 4:24 pm |
|
|
|
| "Słownik znaków japońskich" ma 1945, choć nasłuchałem się różnych opinii na jego temat. Podręcznika z większą ilością Kanji raczej nie znajdziesz, bo w końcu są podzielone na poziomy zaawansowania. W Nihongo wa kantan desu yo (3kyuu) jest 200 kolejnych znaków. |
|
| Powrót do góry |
|
|