| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Nyuu

|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 1:12 pm |
|
|
|
| Czy znacie jaieś pisemka (albo coś w tym stylu) poświęcone M&A??? Ja znam 2, w tym jedno polecam. Można je kupić pod adresem http://www.manganime.pl/index.php |
|
| Powrót do góry |
|
|
Naq

|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 3:33 pm |
|
|
|
| W |Polsce jest tylko jedno pismo o mandze i anime---> Otaku |
|
| Powrót do góry |
|
|
~*~MiAkA~*~

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Naq

|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 6:53 pm |
|
|
|
| Już ponad rok są na rynku [zresztą w Empikach też;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 3:03 am |
|
|
|
Otaku miałam raz w łapce..., nie powiem, ciekawe artykuły tam się znajdują.
A kawaii (do czasu) było fajne, mam gdzieś cały stos tego. |
|
| Powrót do góry |
|
|
~*~MiAkA~*~

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 3:20 pm |
|
|
|
| Chou napisał: |
A kawaii (do czasu) było fajne, mam gdzieś cały stos tego. |
Też mam kilka numerów... Tzn od brata;) Wtedy gdy były te pisma na runku dziwiłam się bratu czemu to zbiera O_o teraz żałuję że się nie dokładałam, może teraz bym miała ich więcej xD |
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 3:56 pm |
|
|
|
Cóż... Kawaii'a nie było mi dane przeczytać. Natomiast Otaku, owszem sukcesywnie nabywam. Brakuje mi tylko 1 numeru którego nie mogę nigdzie dostać...(chętnie odkupię ) Pisemko wręcz genialne! Ciekawe artukuły, możliwość zaprezentowania własnych recenzji (opublikowane artukuły sąpodobno nagradzane zestawem mang i filmów!), dział "muzyka", "gaming". W wybranych egzemplarzach można ponadto znleźć bardzo zabawne krótkie komiksy, informacje prosto z Japonii(najczęsciej ze sporą dozą humoru), felietony i wiele wiele innych ciekawostek. "Otaku" może(ba, powinien!) czytać zarówno prawdziwy otaku jak i raczej neutralny wielbiciel mangi&anime, fan muzyki japońskiej i każdy kto chce mile spędzić wieczór, niekoniecznie przed ekranem monitora czy tv  |
|
| Powrót do góry |
|
|
~*~MiAkA~*~

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 6:05 pm |
|
|
|
To Otaku można dostać w zwykłym kiosku ?
Ostatnio zmieniony przez ~*~MiAkA~*~ dnia Pon Lut 11, 2008 6:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 6:20 pm |
|
|
|
| Otóż nie ;( "Otaku" można nabyć wyłącznie przez internet www.otaku.pl bądź w Empikach(chociaż i tu lepiej nie zwlekać z kupnem bo można obyć się smakiem, radzę pytać o Otaku bo czasem są, ale bardzo skrzętnie ukryte) |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 9:12 pm |
|
|
|
| Wycofali i to dwa razy. Po zakończeniu pierwszego Kawaii przez krótki czas wychodziło jakieś inne Kawaii. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 11:30 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| Otóż nie ;( "Otaku" można nabyć wyłącznie przez internet www.otaku.pl bądź w Empikach(chociaż i tu lepiej nie zwlekać z kupnem bo można obyć się smakiem, radzę pytać o Otaku bo czasem są, ale bardzo skrzętnie ukryte) |
U mnie widziałam nawet w matasie. Czy ja wiem, że tak szybko schodzą. Zamawiać przez neta i płacić koszt przesyłki też nie bawi tylko by kupić 50 stron. Ja się interesuje M&A i nie odczuwam kupna tego pisemka, może dlatego że internet mi w zupełności wystarcza. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Naq

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 12:36 am |
|
|
|
| Można też zamówić prenumeratę. Wtedy masz pewność, że dostaniesz numer [a czasem jest tak, że prenumerata przychodzi szybciej, niż "Otaku" pojawia się w Empikach w mniejszych miejscowościach] |
|
| Powrót do góry |
|
|
Miyamoto

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 11:22 am |
|
|
|
| sergioosh napisał: |
| Wycofali i to dwa razy. Po zakończeniu pierwszego Kawaii przez krótki czas wychodziło jakieś inne Kawaii. |
Raczej wydawali jakas gazetke dla dzieci, która z kawaiimiała tylko wspólną nazwe :/ _________________ Watashi wa omoi de ni wa naranaisa
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ina

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 7:46 pm |
|
|
|
Niby jest moda na minimalizm (;]) Przyczyną takich małych rozmiarów Otaku raczej nie jest brak artykułów, a już napewno nie ich mierność. To raczej format tekstu jest temu winien. Zapewne gdyby gazetka była większa, to analogicznie zwiększyłaby się również cena. Swoją drogą koszt pisemka i tak nie jest wygórowany. Miejcie na uwadze to, że wszysciutko jest kolorowe, piękne, miodne. Nie ma nic za darmo(niestety). Jeżeli chodzi o przesyłkę to oskarżyć należy Pocztę PL.
Załuję, iż Otaku nie jest tak powszechnie dostępne jak Fantastyka, którą dostać można w "lewiatanie".
| Cytat: |
| Ja się interesuje M&A i nie odczuwam kupna tego pisemka, może dlatego że internet mi w zupełności wystarcza. |
Lenistwo i wygodnictwo Liczę na to, że takich jak ty będzie coraz mniej, bo redakcja Otaku może wpaść kiedyś na pomysł by wydawać go w internecie ( broń od tego Panie Boże!). |
|
| Powrót do góry |
|
|
Naq

|
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 8:00 pm |
|
|
|
| Frezio-kun napisał: |
| bo redakcja Otaku może wpaść kiedyś na pomysł by wydawać go w internecie ( broń od tego Panie Boże!). |
Hehe:P Raczej do tego nie dojdzie, liczę, że "Otaku" jeszcze długo, długo będzie utrzymywać się na rynku. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 9:27 am |
|
|
|
| Kod: |
| Miejcie na uwadze to, że wszysciutko jest kolorowe, piękne, miodne. |
Jakiś fanatyzm tu powstaje, albo ktoś z rodziny Otaku
| Kod: |
Cytat:
Ja się interesuje M&A i nie odczuwam kupna tego pisemka, może dlatego że internet mi w zupełności wystarcza.
Lenistwo i wygodnictwo Liczę na to, że takich jak ty będzie coraz mniej, bo redakcja Otaku może wpaść kiedyś na pomysł by wydawać go w internecie ( broń od tego Panie Boże!). |
Nie to znaczy, że ja tylko przeznaczam kasę na coś sensowniejszego bo co ja zrobię z taką gazetką, w której większości opisywanych tematów znam, a te które nie znam to mnie w zupełności nie interesują. Miałam tak z Kawaii i co teraz, leży to gdzieś pod łóżkiem bo spalić szkoda "tyle kasy na to poszło".
Wiem, że to wielka szkoda że fan M%A nie daje zarobić Otaku na swojej gazetce.
Dziękuję za uwagę  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Norek

|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 11:01 am |
|
|
|
Pozwolę sobie tylko zauważyć, że jak Kawaii wychodziło to internet nie był tak upowszechniony, a pamiętam że w każdym numerze można było przeczytać coś ciekawego (no, może poza pierwszymi których nie mogę ocenić z perspektywy tamtych lat, bowiem pierwsze numery dostałem trochę później).
Gdyby ukazywało się jakieś czasopismo traktujące szerzej (dużo szerzej) niż dotychczasowe, o Japonii (a nie 80% zawartości m&a) z chęcią zainwestowałbym w nie kasę. Z resztą, nawet gdyby proporcje wymienione przeze mnie się zachowały, a w czasopiśmie znajdowałbym zawsze chociaż dwa czy trzy dobrze napisane artykuły (jak na przykład "Wynurzenia z czarki sake" w Mangazynie) nie wahałbym się wydać na nie kasy.
Obecnie na rynku nie ma jak dla mnie czasopisma traktującego o Japonii i tym co z nią związane, na które mógłbym wydać kasę.
Pozdrawiam! _________________ "YOU DON'T NEED A REASON TO HELP PEOPLE"
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Naq

|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 6:52 pm |
|
|
|
W "Otaku" znajdują się przecież artykuły o Japonii. chociażby w najnowszym, dziewiątym numerze- "wspomnienia tuszem pisane", czyli pierwsza część relacji z podróży do Kraju Kwitnącej Wiśni oraz "Polonistyka w Japonii".
Co do tego, ze "80%" jest o anime. Nieprawda. Są działy, takie jak: muzyka, gry, felietony o Japonii. Poza tym pamiętaj, że pismo traktujące o samej Japonii nie utrzymałoby się na rynku. |
|
| Powrót do góry |
|
|