Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Pisemka

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Manga & Anime    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nyuu

Post Wysłany: Pią Lut 08, 2008 1:12 pm   Odpowiedz z cytatem
Czy znacie jaieś pisemka (albo coś w tym stylu) poświęcone M&A??? Ja znam 2, w tym jedno polecam. Można je kupić pod adresem http://www.manganime.pl/index.php
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Naq

Post Wysłany: Sob Lut 09, 2008 3:33 pm   Odpowiedz z cytatem
W |Polsce jest tylko jedno pismo o mandze i anime---> Otaku
Powrót do góry
~*~MiAkA~*~

Post Wysłany: Nie Lut 10, 2008 2:49 pm   Odpowiedz z cytatem
Nie słyszałam o nim Pamiętam jak kiedyś zbirałam Kawaii szkoda że wycofali je
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Naq

Post Wysłany: Nie Lut 10, 2008 6:53 pm   Odpowiedz z cytatem
Już ponad rok są na rynku [zresztą w Empikach też;]
Powrót do góry
Chou

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 3:03 am   Odpowiedz z cytatem
Otaku miałam raz w łapce..., nie powiem, ciekawe artykuły tam się znajdują.

A kawaii (do czasu) było fajne, mam gdzieś cały stos tego.
Powrót do góry
~*~MiAkA~*~

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 3:20 pm   Odpowiedz z cytatem
Chou napisał:

A kawaii (do czasu) było fajne, mam gdzieś cały stos tego.

Też mam kilka numerów... Tzn od brata;) Wtedy gdy były te pisma na runku dziwiłam się bratu czemu to zbiera O_o teraz żałuję że się nie dokładałam, może teraz bym miała ich więcej xD
Powrót do góry
Frezio-kun

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 3:56 pm   Odpowiedz z cytatem
Cóż... Kawaii'a nie było mi dane przeczytać. Natomiast Otaku, owszem sukcesywnie nabywam. Brakuje mi tylko 1 numeru którego nie mogę nigdzie dostać...(chętnie odkupię ) Pisemko wręcz genialne! Ciekawe artukuły, możliwość zaprezentowania własnych recenzji (opublikowane artukuły sąpodobno nagradzane zestawem mang i filmów!), dział "muzyka", "gaming". W wybranych egzemplarzach można ponadto znleźć bardzo zabawne krótkie komiksy, informacje prosto z Japonii(najczęsciej ze sporą dozą humoru), felietony i wiele wiele innych ciekawostek. "Otaku" może(ba, powinien!) czytać zarówno prawdziwy otaku jak i raczej neutralny wielbiciel mangi&anime, fan muzyki japońskiej i każdy kto chce mile spędzić wieczór, niekoniecznie przed ekranem monitora czy tv
Powrót do góry
~*~MiAkA~*~

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 6:05 pm   Odpowiedz z cytatem
To Otaku można dostać w zwykłym kiosku ?

Ostatnio zmieniony przez ~*~MiAkA~*~ dnia Pon Lut 11, 2008 6:23 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Frezio-kun

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 6:20 pm   Odpowiedz z cytatem
Otóż nie ;( "Otaku" można nabyć wyłącznie przez internet www.otaku.pl bądź w Empikach(chociaż i tu lepiej nie zwlekać z kupnem bo można obyć się smakiem, radzę pytać o Otaku bo czasem są, ale bardzo skrzętnie ukryte)
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 8:25 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja w pizdu, mieszkam w centrum warszawy dość blisko ma 5 empików ale nie zorientowałem sie ze Kawaii wycofali.

sergioosh

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 9:12 pm   Odpowiedz z cytatem
Wycofali i to dwa razy. Po zakończeniu pierwszego Kawaii przez krótki czas wychodziło jakieś inne Kawaii.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Chou

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 11:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Otóż nie ;( "Otaku" można nabyć wyłącznie przez internet www.otaku.pl bądź w Empikach(chociaż i tu lepiej nie zwlekać z kupnem bo można obyć się smakiem, radzę pytać o Otaku bo czasem są, ale bardzo skrzętnie ukryte)

U mnie widziałam nawet w matasie. Czy ja wiem, że tak szybko schodzą. Zamawiać przez neta i płacić koszt przesyłki też nie bawi tylko by kupić 50 stron. Ja się interesuje M&A i nie odczuwam kupna tego pisemka, może dlatego że internet mi w zupełności wystarcza.
Powrót do góry
Naq

Post Wysłany: Wto Lut 12, 2008 12:36 am   Odpowiedz z cytatem
Można też zamówić prenumeratę. Wtedy masz pewność, że dostaniesz numer [a czasem jest tak, że prenumerata przychodzi szybciej, niż "Otaku" pojawia się w Empikach w mniejszych miejscowościach]
Powrót do góry
Miyamoto

Post Wysłany: Wto Lut 12, 2008 11:22 am   Odpowiedz z cytatem
sergioosh napisał:
Wycofali i to dwa razy. Po zakończeniu pierwszego Kawaii przez krótki czas wychodziło jakieś inne Kawaii.

Raczej wydawali jakas gazetke dla dzieci, która z kawaiimiała tylko wspólną nazwe :/

Ina

Post Wysłany: Sro Lut 13, 2008 3:06 pm   Odpowiedz z cytatem
Otaku można dostać praktycznie w każdym empiku w większych CH w Warszawie. Gdzie indziej nie wiem Nie powiem, żeby było jakieś superowe, ale przynajmniej jest co poczytać. Niestety malutkie, więc łatwo się ukrywa między "większymi gazetami" Na początku nie wiedziałam co to ... Czy jakiś dodatek do gazety bo tak mizernie wyglądało
Powrót do góry
Frezio-kun

Post Wysłany: Sro Lut 13, 2008 7:46 pm   Odpowiedz z cytatem
Niby jest moda na minimalizm (;]) Przyczyną takich małych rozmiarów Otaku raczej nie jest brak artykułów, a już napewno nie ich mierność. To raczej format tekstu jest temu winien. Zapewne gdyby gazetka była większa, to analogicznie zwiększyłaby się również cena. Swoją drogą koszt pisemka i tak nie jest wygórowany. Miejcie na uwadze to, że wszysciutko jest kolorowe, piękne, miodne. Nie ma nic za darmo(niestety). Jeżeli chodzi o przesyłkę to oskarżyć należy Pocztę PL.
Załuję, iż Otaku nie jest tak powszechnie dostępne jak Fantastyka, którą dostać można w "lewiatanie".

Cytat:
Ja się interesuje M&A i nie odczuwam kupna tego pisemka, może dlatego że internet mi w zupełności wystarcza.

Lenistwo i wygodnictwo Liczę na to, że takich jak ty będzie coraz mniej, bo redakcja Otaku może wpaść kiedyś na pomysł by wydawać go w internecie ( broń od tego Panie Boże!).
Powrót do góry
Naq

Post Wysłany: Sro Lut 13, 2008 8:00 pm   Odpowiedz z cytatem
Frezio-kun napisał:
bo redakcja Otaku może wpaść kiedyś na pomysł by wydawać go w internecie ( broń od tego Panie Boże!).

Hehe:P Raczej do tego nie dojdzie, liczę, że "Otaku" jeszcze długo, długo będzie utrzymywać się na rynku.
Powrót do góry
Chou

Post Wysłany: Pią Lut 15, 2008 9:27 am   Odpowiedz z cytatem
Kod:
Miejcie na uwadze to, że wszysciutko jest kolorowe, piękne, miodne.
Jakiś fanatyzm tu powstaje, albo ktoś z rodziny Otaku

Kod:
Cytat:
Ja się interesuje M&A i nie odczuwam kupna tego pisemka, może dlatego że internet mi w zupełności wystarcza.

Lenistwo i wygodnictwo Liczę na to, że takich jak ty będzie coraz mniej, bo redakcja Otaku może wpaść kiedyś na pomysł by wydawać go w internecie ( broń od tego Panie Boże!).

Nie to znaczy, że ja tylko przeznaczam kasę na coś sensowniejszego bo co ja zrobię z taką gazetką, w której większości opisywanych tematów znam, a te które nie znam to mnie w zupełności nie interesują. Miałam tak z Kawaii i co teraz, leży to gdzieś pod łóżkiem bo spalić szkoda "tyle kasy na to poszło".
Wiem, że to wielka szkoda że fan M%A nie daje zarobić Otaku na swojej gazetce.

Dziękuję za uwagę
Powrót do góry
Norek

Post Wysłany: Pią Lut 15, 2008 11:01 am   Odpowiedz z cytatem
Pozwolę sobie tylko zauważyć, że jak Kawaii wychodziło to internet nie był tak upowszechniony, a pamiętam że w każdym numerze można było przeczytać coś ciekawego (no, może poza pierwszymi których nie mogę ocenić z perspektywy tamtych lat, bowiem pierwsze numery dostałem trochę później).
Gdyby ukazywało się jakieś czasopismo traktujące szerzej (dużo szerzej) niż dotychczasowe, o Japonii (a nie 80% zawartości m&a) z chęcią zainwestowałbym w nie kasę. Z resztą, nawet gdyby proporcje wymienione przeze mnie się zachowały, a w czasopiśmie znajdowałbym zawsze chociaż dwa czy trzy dobrze napisane artykuły (jak na przykład "Wynurzenia z czarki sake" w Mangazynie) nie wahałbym się wydać na nie kasy.
Obecnie na rynku nie ma jak dla mnie czasopisma traktującego o Japonii i tym co z nią związane, na które mógłbym wydać kasę.
Pozdrawiam!

Naq

Post Wysłany: Pią Lut 15, 2008 6:52 pm   Odpowiedz z cytatem
W "Otaku" znajdują się przecież artykuły o Japonii. chociażby w najnowszym, dziewiątym numerze- "wspomnienia tuszem pisane", czyli pierwsza część relacji z podróży do Kraju Kwitnącej Wiśni oraz "Polonistyka w Japonii".

Co do tego, ze "80%" jest o anime. Nieprawda. Są działy, takie jak: muzyka, gry, felietony o Japonii. Poza tym pamiętaj, że pismo traktujące o samej Japonii nie utrzymałoby się na rynku.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Manga & Anime Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2