Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Colourcloud Palace

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Manga & Anime    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kokonattsu

Post Wysłany: Pon Sty 28, 2008 2:29 pm   Odpowiedz z cytatem
Od początku roku 2008 na Hyperze leci, dla mnie bardzo fajne, anime : ColourCloud Palace. Jeśli ktoś je ogląda to chciałabym poznać jego zdanie o CCP. Przybił mnie fakt, że ma tylko 39 odcinków (przeczytałam tak na jakiejś stronie). Jak na takie fajne anime powinien mieć ich więcej

edit:
Jeśli chodzi o kolory to na początku też ledwo mogłam na całość patrzeć, ale później się przyzwyczaiłam i było ok Co do Ryuuki'ego to mam to samo zdanie Jeśli chodzi o ilość "śmieszności" w całym anime to zdarzyło się już dość dużo takich scen, kiedy spadałam z kanapy

Frezio-kun napisał:
Natomiast ci mniej zachwyceni, ale wyrozumiali, a przy tym wdzięczni za jakiekolwiek anime powiedzą, że przez te 39 ep. seria ani się nie znudzi, ani nie będzie niedosytu po za wczesnym końcu.

^-- Z tym się muszę zgodzić. Jeśli anime ma za dużo odcinków to się zaczyna powoli nudzić. Tak jak np. w moim przypadku Bleach. Albo nie obejrzysz do końca bo już skończą, nawet nie w połowie, emisję (jak to najczęściej robią w przypadku długich anime na Hyperze) albo Ci sie zacznie nudzić.[/b]

Ostatnio zmieniony przez Kokonattsu dnia Wto Sty 29, 2008 7:18 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Frezio-kun

Post Wysłany: Pon Sty 28, 2008 3:15 pm   Odpowiedz z cytatem
Tak tak... więcej. Najlepiej by miał z 250 ep. A może i o drugiej serii zacząć myśleć. Wszyscy na pewno przyjeliby nowego tasiemca z otwartymi ramionami...
Dla mnie nie jest ważna ilość odcinków, a ich jakość. Colourcloud Palace jest anime, w którym przeciąganie akcji równałoby się z samobójstwem. Już i tak wielu twierdzi, że ten tytuł jest nudnawy, a słyszałem nawet wypowiedzi, iż jest do bani. Nie zmienia to jednak faktu, iż i tak zdecydowana większość opowiada się "za". Moim zdaniem, dla Hypera Ccp był strzałem w dziesiątkę. Chodzi głównie o wspomnianą wyżej ilość epizodów. 39 to stosunkowo "średnio", zapewne ci którzy uważają serię za udaną powiedzą "mało". Natomiast ci mniej zachwyceni, ale wyrozumiali, a przy tym wdzięczni za jakiekolwiek anime powiedzą, że przez te 39 ep. seria ani się nie znudzi, ani nie będzie niedosytu po za wczesnym końcu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
~*~MiAkA~*~

Post Wysłany: Pon Sty 28, 2008 4:17 pm   Odpowiedz z cytatem
Mi akurat podoba się to anime Jest podobne do Fushigi Yuugi co nie znaczy że lepsze Fajna fabuła, zakochałam się w Ryuukim xD ale kolorki trochę oczoje*** i zdecydowany brak humoru czy ''dziwnych'' wyrazów twarzy bohaterów xD heh Ale ogólnie to chcę aby główna bohaterka Shurei była z królem Bo sie koło niej kręci taki jeden Sakujin haha i jak zwykle wszystko podczas anime przeżywam
Powrót do góry
Wyspa

Post Wysłany: Wto Sty 29, 2008 9:53 am   Odpowiedz z cytatem
będę musiał obejrzeć...a teraz zaofftopuje... odnośnie ilości odcinków IMO im mniej tym lepiej... no nie znaczy to iż mało = dobrze ale zauważyłem iż krótsze serie często są bardziej dopracowane niż tasiemce... przykład FLCL które może nie wszystkim przypaść do gustu ale poziom tego Anime, dbałość kreski czy charaktery są po prostu dobrze dopracowane (choć nie wszystkim anima może się podobać ze względu na nietypową fabułę i klimat... ) większość tworów które uważam za znakomite są krótkie... jest w wśród nich nawet 1 odcinkowa OVA czy kilu minutowy filmik krótkometrażowy ;].

"Anima; anima to kobiecy aspekt psychiki mężczyzny; ideał kobiety istniejący w męskiej nieświadomości." Chyba nie o to Ci chodziło, nie? :>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
~*~MiAkA~*~

Post Wysłany: Wto Sty 29, 2008 9:54 am   Odpowiedz z cytatem
Normalnie cofam to co powiedziałam XD wczoaj jak obejrzałam ten odcinek to lałam ze śmiechu na niektórych scenach XD np. jak Koyu denerwował się i wydzierał XD te sceny z królem i resztą wymiatają
Czy wy też oglądacie powtórki? Bo ja zawsze
Powrót do góry
Frezio-kun

Post Wysłany: Wto Sty 29, 2008 4:15 pm   Odpowiedz z cytatem
Jeżeli mam TV'ka dostępnego to pewnie, że oglądam powtórki. Co do tematu to naszła mnie jeszcze jedna myśl, a mianowicie Coloucloud Palace jest słabym materiałem na AMV. Oczywiscie dla prawdziwych artystów znajdzie się przynajmniej kilka scen wartych zlepienia. Jednak dla mnie to jest raczej coś "niedowyskubania". Osobiście uwielbiam pooglądać klipy z Anime, dlatego też cenię takie tytuły z których można wykonać dobry teledysk. Tutaj mi tego właśnie zabrakło. Przynajmniej ja nie natrafiłem na nic, co by przyciągnęło moją uwagę.
Powrót do góry
Dakki

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 5:19 pm   Odpowiedz z cytatem
Oglądalam od początku do końca CCP i w sumie to było jakby codziennym rytuałem przed pójściem spać, bo seria zbytnio mnie nie wciągnęła... . Momentami nudnawa fabula no i jeszcze cos co mnie irytuje czyli 'księżniczka' którą wszyscy dookoła kochają, uwielbiają jakoby z samego faktu, że się urodziła; i nad którą trzęsą się jak nad jajkiem. Dobija mnie takie cos XD Niemniej jednak anime obrazujące sytuację kobiet i niosące przekaz - ciężka praca się opłaca.
Szału nie czyni, ale da się obejrzec No i ci śliczni bohaterowie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Frezio-kun

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 5:49 pm   Odpowiedz z cytatem
Dakki stanę w opozycji do twojego stanowiska ( ). Dla mnie Shurei była jedynym powodem dla którego chciało się włączyć Hyper o 21.00( może jeszcze op i end przypadł mi do gustu). Gromadka wokół zarządczyni to dla mnie stadko much na ekranie telewizora.
A teraz moja mała prośba... z przyczyn natury technicznej nie mogłem obejrzeć 3 ostatnich odcinków. Czy mógłby ktoś mniej więcej nakreślić mi zakonczenie? Oczywiscie nie żeby mnie to nie powiem jak intrygowało ( ). Ciekawi mnie tylko jak to wszystko się potoczyło. Coś już wiem z jednego spojlera, ale to wszystko nadal jest enigmatyczne. Jeżeli ktoś czuje się na siłach to na pw, lub tutaj spoilerek dodać. Proszę
Powrót do góry
~*~MiAkA~*~

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 6:04 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja już nie pamiętam co się tam działo xD tzn. wiem ale nie aż tak ściśle żeby wiedzieć o 3 ostatnich <bezradny>
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Manga & Anime Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1