Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Kiedy będzie Crisis Core???

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Gry    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EIDORIAN

Post Wysłany: Nie Sty 06, 2008 5:07 pm   Odpowiedz z cytatem
Pytanie mam takie jak w temacie. Ktoś wie kiedy ta gra ukaże się w europie??? A u Dżapsów to już staroć. Dlaczego oni wszystko mają pierwsi

Keii

Post Wysłany: Nie Sty 06, 2008 6:52 pm   Odpowiedz z cytatem
W USA 25/03, w EU TBA.
Czemu mają pierwsi? Bo robią to głównie dla siebie.

EIDORIAN

Post Wysłany: Nie Sty 06, 2008 7:34 pm   Odpowiedz z cytatem
aaa... aa.. a.. w marcu????? Nie wytrzymam tyle. I tak już zadługo czekam. W każdym bądź razie dzięks za odpowiedź.

krzychos7

Post Wysłany: Nie Sty 06, 2008 11:11 pm   Odpowiedz z cytatem
hehe, pamiętam jak czekałem kiedyś na Need For Speed Underground 2 wiedziałem o nim już zanim jedynka wyszła. Podobnie z GTA San Andreas czekałem przynajmniej z półtora roku. Teraz juz całe szczecie nie gram zbyt dużo i nie wyczekuje już żadnej gry .
Niestety taki zakichany los polaków że wszystko u nas z opóźnieniem. Podobnie jak Europa. Zawsze stany i Japonia mają pierwsze. Dobre jaja były gdy w końcu się troszkę odegraliśmy gdy wyszedł wiedźmin. Najpierw tylko w europie zaś w stanach z opóźnieniem .

ルツヤン

Post Wysłany: Pon Sty 07, 2008 1:02 pm   Odpowiedz z cytatem
A własnie Witcher ma jakąś już rzesze fanów za granicą ?Bo zapowiadało się gorąco ,a teraz nic nie slysze o jego sukcesach .Może w Japonii ludzie w to grają ?

krzychos7

Post Wysłany: Pon Sty 07, 2008 1:16 pm   Odpowiedz z cytatem
Fanów może nie ma zbyt wielu ale sprzedaje się dobrze z tego co słyszałem. Sęk tkwi w tym że jest świetnie wykonany ale jednak nie wciaga. Brak mu jednak odpowiedniej fabuły jak na gre.

EIDORIAN

Post Wysłany: Pon Sty 07, 2008 2:35 pm   Odpowiedz z cytatem
Eee tam! Wiedźmin to pececiarska gra(czyt. nie godna uwagi). A co do crisis core to chyba najlepiej zapowiadająca się gra na PSP oczywiście pomijając Pana Kratosa.

krzychos7

Post Wysłany: Pon Sty 07, 2008 4:09 pm   Odpowiedz z cytatem
Cholera jestem moderatorem a często przezemnie są offtopy.
Jest godna uwagi dla polaków ponieważ to pierwsza polska gra która zaistniała na rynku światowym. Na dodatek jest jedną z najbardziej zaawansowanych technologicznie gier.

Niltinco

Post Wysłany: Pon Sty 07, 2008 5:16 pm   Odpowiedz z cytatem
Wiedźmin ma świetną fabułę i większość japońskich rpg może się po prostu schować ze swoją liniowością. Ta gra jest bardzo chwalona za granicą właśnie ze względu na fabułę jednak zdaję sobie sprawę, że obcokrajowcy nie wychwycą wszystkich smaczków z odniesieniami do naszej kultury i sytuacji politycznej. Japońskie rpg są często robione na jedno kopyto co strasznie mnie irytuje przy odpalaniu kolejnych rpgów. Prawie wszędzie jest główny zły mutujący w ostatniej walce ze 3 razy, który koniecznie chce zniszczyć świat (po jaką cholerę?!) i główny bohater z traumą z dzieciństwa. Wiedźmin pod tym względem to powiew świeżości bo ani główny bohater nie jest super dobry (jest wreszcie ludzki!), ani główny boss nie ma we łbie tylko zniszczenia świata bo tak mu się podoba (a jest wyjątkowo ciekawą postacią w grze i bardzo mnie zaskoczyło to kim na prawdę jest). Jeśli ktoś gra wyłącznie na konsoli nie musi gardzić grami z peceta (tak to do Ciebie uwaga EIDORIAN).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
EIDORIAN

Post Wysłany: Pon Sty 07, 2008 5:30 pm   Odpowiedz z cytatem
A ja i tak nie zmienie zdznia o piecu. Chodzi mi oto że jak już zabule jakieś większe pieniądze za kąsole to mam ją przez jakieś 7-8 lat (chyba coś koło tego trzymał się psx i ps2) i cały czas dostaje nowe świetne tytuły. A w przypadku pieca po roku musze dokupić jakąś kartę graficzną (ok 400 złych)albo jakieś inne cudo. Dla mnie piec jest potrzebny tylko do internetu i rozgrzewania pokoju. Za to muszę przyznać ci rację co do wiedźmina narazie chyba jest jedną z lepszych gier.

Niltinco

Post Wysłany: Pon Sty 07, 2008 8:44 pm   Odpowiedz z cytatem
EIDORIAN tyle, że komputery nie zostały stworzone po to by na nich grać, a jedynie totalne czuby dokupują co chwilę części do kompa by grać w nowinki. Też wolę kupić konsolę i mieć pewność, że przez najbliższe kilka lat nie muszę się martwić, że nowa gra mi nie odpali, ale właśnie dlatego powstały konsole. Jeśli tylko z takiego powodu gardzisz grami na pc to jesteś co najmniej śmieszny. Wiele z gier, w które lubię sobie pograć od czasu do czasu wyszło tylko na pc, a z masą świetnych tytułów na konsole też bym nie przesadzała bo wszystko zależy od kwestii gustu np. jedni moczą się na samą myśl o nowej gierce z serii FF, a mnie większość jrpg nie rusza i wole popykać sobie w jakieś pecetowe rpg lub dobrą strategię ekonomiczną.
Powrót do góry
EIDORIAN

Post Wysłany: Wto Sty 08, 2008 3:22 pm   Odpowiedz z cytatem
Sama powiedziałaś że konsole są do grania a pc nie; i właśnie dla tego gardze grami na pc które sie tną i są beznadziejne. A jeśli mam ciągle grać w jakieś starocie jak ty to dzięki ale nie. <- wnioskuje to po tym że powiedziałaś, że tylko czub może dokupywać części do kompa. A ty nim chyba nie jesteś??? [/url]

Niltinco

Post Wysłany: Wto Sty 08, 2008 8:48 pm   Odpowiedz z cytatem
Mnie chodziło o to, że PC nie został stworzony tylko po to by na nim grać ale do zupełnie innych celów co nie oznacza, że nie wyszła ani jedna dobra gra na kompa. Jeśli grasz tylko w nowości bo mają coraz lepszą grafikę (innego wytłumaczenia niechęci do starszych gier nie widzę) to jesteś dziecinny. Ja gram po prostu w dobre gry (według mnie) i nie ma dla mnie znaczenia ich rok produkcji. Równie dobrze bawię się przy Faraonie, który wyszedł pod koniec lat 90' jak i grając w Wiedźmina, który jest świeżo wydaną grą. To, że nowe gry na starszym kompie się tną to nie nowość, ale ciekawe jest to, że przy najnowszych konsolach też nie ma się 100% pewności, że wszystko będzie działać jak należy czego przykładem jest Assassin's Creed w wersji na PS3. Prawdopodobnie w tej kwestii winę ponoszą programiści ale w grach na PC też nie ma się pewności czy przypadkiem nie twórcy gry coś spieprzyli jednak zawsze fani konsoli będą zwalać winę na sprzęt. Gram w dobre gry i na PC i na konsoli, a ten kto ogranicza się do jednego sprzętu nawet nie wie co traci przez swoje fochy.
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Wto Sty 08, 2008 9:12 pm   Odpowiedz z cytatem
Niltinco ja mam podobnie. Tylko że ja lubię gry nawet z końca lat 80. Teraz gry są bardziej zręcznościowe. Kiedyś grało się głową. Trzeba było pomyśleć. Własnie kiedyś gry na komputer były dla osób inteligentnych bo tylko takie go maiły (osoby na wyższych stanowiskach w biurach). Teraz tworzy sie gry dla plebsu.
Teraz gry komputerowe to zupełnie inny typ rozrywki niż kiedyś. Czasem wole pograć w "prymitywne" szesnasto kolorowe gry niż w najnowsze technologicznie hiciory.

sergioosh

Post Wysłany: Wto Sty 08, 2008 10:57 pm   Odpowiedz z cytatem
EIDORIAN
Zgadzam się z przedmówcami. To nie jest tak, ze "pc nie są do grania", tylko że zostały stworzone z innym zamysłem. To wcale nie znaczy, że nie można na nich grać. Wybacz, nie wyobrażam sobie grać na jakiejkolwiek konsoli w gry RTS czy FPP. Poza tym po co się ograniczać? Świat nie jest czarno-biały, a samo myślenie w ten sposób tylko Cię ogranicza. Jak chcesz to dziel sobie konsola-gry, piec-internet, tylko pytanie jest: po co? Równie dobrze bawię się grając w DOA4, Onimushe jak w StarCrafta i Fallouta 2

A co do staroci... Twój brak szacunku i nie znajomość takiego czegoś jak sentyment sugeruje, że za wiele lat to ty na karku nie masz.
Powrót do góry
EIDORIAN

Post Wysłany: Sro Sty 09, 2008 4:13 pm   Odpowiedz z cytatem
Napisałem że nie chcę CIĄGLE grać w starocie co nie oznacza że w nie czasem niegram.

PS: Bardzo bym prosił żeby ktoś zmienił nazwę tego postu na: "Komputer czy Konsola" W końcu gdzieś trzeba kłócić się co jest lepsze. (A lepsza jest konsola, a pc to syf)

Niltinco

Post Wysłany: Sro Sty 09, 2008 6:59 pm   Odpowiedz z cytatem
Tylko totalni idioci kłócą się co lepsze: konsola czy PC. EIDORIAN skoro PC to syf to przestań go używać do czegokolwiek bo w każdej chwili może Ci się zawiesić, a to mogłoby zniszczyć Twoją psychikę nastawioną wyłącznie na używanie konsoli. Najlepiej wyrzuć komputer już dziś bo nikt w domu syfu nie trzyma .
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Czw Sty 10, 2008 1:49 pm   Odpowiedz z cytatem
Nie ma o co się kłócić, po prostu są to odrębne urządzenia. To tak jakbyś chciał udowadniać wyższość widelca nad łyżką xD

koniec OT, następny post nie na temat będzie usunięty :)
Powrót do góry
Mivan

Post Wysłany: Czw Sie 14, 2008 5:19 pm   Odpowiedz z cytatem
I tak nie wyjdzie na PC

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Gry Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1