| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
L-Voss

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 3:27 pm |
|
|
|
| Kazeko napisał: |
Hahaha. To czy jesteś dobrym japonistą czy złym zależy głównie od Ciebie.
Znam paru japonistów po UJ którym nic nie można zarzucić. Kwestia tego, żeby nie zdawać się na uczelnie tylko robić też coś samemu. |
W kwestii samodzielnej pracy o siebie się nie lękam, bardziej w kwestii dostępu do materiałów do samodzielnej pracy... jak z tym sprawa wygląda na UJ? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kazeko

|
|
| Powrót do góry |
|
|
L-Voss

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
L-Voss

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
L-Voss

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 4:58 pm |
|
|
|
| Z tego co kojarzę to pisałam nie raz, że na każdej japonistyce jest tyle samo godzin nauki języka, na każdej są słabi i dobrzy studenci i na każdej jak człowiek będzie chciał to da radę wyciągnąć dobry poziom. |
|
| Powrót do góry |
|
|
L-Voss

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sqpek

|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 8:45 pm |
|
|
|
tłumy jak zawsze.
Nie idźcie do Krakowa, tam same głupeloki kończą przecież, w końcu tam jest taka magiczna mgła i każdy zdolny człowiek który tam idzie kończy jak ostatni kretyn. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 11:54 am |
|
|
|
Sqpek daj na luz. Co osiągniesz to twoje i nie przejmuj się opiniami innych. Szkoda na to czasu i nerwów . |
|
| Powrót do góry |
|
|
L-Voss

|
|
| Powrót do góry |
|
|
shambler

|
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 3:11 pm |
|
|
|
| Dziwne bo w tegorocznym rankingu na NAJLEPSZĄ UCZELNIĘ wygrał właśnie Uniwersytet Jagielloński =) nie że sugeruję się rankingami, ale jednak chyba coś o tym świadczy ... |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 5:02 pm |
|
|
|
Uczelnia ogólnie może być najlepsza, ale poszczególne kierunki już niekoniecznie.
Ale jeśli ktoś dostał się tam, gdzie chciał, to teraz wypada chyba tylko życzyć, by wyciągnął z tych studiów najwięcej, jak się da, czy to na UAM, UW, UJ czy na UMK. |
|
| Powrót do góry |
|
|
shambler

|
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 7:20 pm |
|
|
|
| slawek15 napisał: |
Uczelnia ogólnie może być najlepsza, ale poszczególne kierunki już niekoniecznie.
Ale jeśli ktoś dostał się tam, gdzie chciał, to teraz wypada chyba tylko życzyć, by wyciągnął z tych studiów najwięcej, jak się da, czy to na UAM, UW, UJ czy na UMK. |
I napisał bym amen, ale nie będę spamowac ]]] |
|
| Powrót do góry |
|
|
L-Voss

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sqpek

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 12:24 pm |
|
|
|
| luz blus |
|
| Powrót do góry |
|
|
jotka

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 12:46 pm |
|
|
|
Niestety większość opinii które czytałam o UJotowskiej japonistyce nie była zbyt przychylna (albo kurcze ciągle trafiam na niesprawiedliwie tak nietrafne ;o), argumentując to można się podeprzeć chociażby frekwencją stypendialną tamtejszych japonistów, aczkolwiek mogę się mylić.
A z tego co wiem od tego roku ma być zupełnie nowy program na tejże japonistyce i jestem pełna optymizmu :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 1:40 pm |
|
|
|
Zwykle negatywna opinia o UJotowskiej japce wychodzi od studentów z innych japonistyk (ok. jedna absolwentka UJ odradzała mi tamtejszą japonistykę, ale jej głównie przeszkadzał na studiach brak zajęć z Majewiczem ). Zresztą nie raz czytałam opinie najeżdżających na siebie studentów z różnych japek (chyba największa "batalia" była między UAMem i UW, ale teraz już chyba aż tak zaciekłej rywalizacji nie ma ).
Wydaje mi się, że najwięcej ludzi wyjeżdżających na stypendia do Japonii jest z UAMu, ale nie wiem jak się ma ilość zdających egzamin stypendialny do ilości podchodzących do tego egzaminu.
Ja nadal twierdzę, że na każdej japonistyce są zdolni, mniej zdolni, pracowici i leniwi i to głównie od studenta zależy z jaką wiedzą opuści mury uczelni. Tak więc skończcie tę licytację, która japonistyka jest lepsza bo to do niczego nie prowadzi. |
|
| Powrót do góry |
|
|