| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Jakie masz zdanie o tym projekcie? |
| Chcę wziąć udział w tworzeniu |
|
39% |
[ 9 ] |
| Chętnie będę czytał[a]\oglądał[a] |
|
52% |
[ 12 ] |
| Nie interesuje mnie to |
|
0% |
[ 0 ] |
| Kompletny bezsens |
|
8% |
[ 2 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 23 |
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 10:16 pm |
|
|
|
| Na początek chcę pogratulować pomysłu i chęci :) Teraz chciałbym się zaoferować do pomocy. I tu zaczynają się schody... Z rysowaniem to raczej u mnie krucho (to co na lekcjach z nudy). Grafikiem komputerowym też nie jestem...Widać zabardzo się pewnie nie przydam, ale wolę na wszelki wypadek powiedzieć. Jak wiadomo- każda ręka w polu się przydaje. Gdybym jednak mógł okazać się pomocny to napiszcie. Postaram się być pomocny :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Wyspa

|
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 11:18 pm |
|
|
|
| O.o CO? My tu dopiero projekt rozpoczęliśmy i robimy właśnie koncept ary a wy jakieś banialuki opowiadacie... NIE MYLIĆ POTENCJALNYCH CHĘTNYCH LUDZIE! Projekt działa i właśnie się rozkręca -.- |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Jordi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 5:11 pm |
|
|
|
| Na czym polegała by praca lektora ? Zainteresowało mnie to, bo jest coś w czym czynnie biorę udział... Nadal podtrzymuję swoją chęć udziału w projekcie . |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Jordi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Alaxis

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 10:45 pm |
|
|
|
Przepraszam że sie nie odzywałem ale niestety miałem mało czasu. W pracy niezły zamęt i się nie wyrabiam.
By nie przedłużać niepewności mam kilka informacji:
Wstęp
Alaxis jak już pisałem przyda się ktoś do strony. Jak widać ja mimo chęci nie mogę w pełni się nią zająć.
Keii dokładnie wygląd (grafiki i pomysł) to jedna z prostszych rzeczy w tworzeniu stron. Gorzej jest z kodem, by był w pełni kompatybilny ze wszystkimi przeglądarkami. Głównie o wygląd właśnie chodzi by sie nie rozjeżdżała, co ma mały związek z umiejętnością rysowania.
Na dodatek najczęściej strony z minimalna ilością grafiki są najmilsze dla oka (na tej zasadzie Google zbudowało swoja potęgę, minimum grafiki na rzecz przejrzystości zaś maksimum możliwości).
Kontakt
Widzę że zainteresowanie projektem jest nawet spore zaś chętni zgłaszają sie szybciej niż myślałem.
By przyspieszyć komunikacje w sprawach przystąpienia do projektu proszę się kontaktować po przez:
E-Mail: info@animanga.cybers.pl
Gadu-Gadu: 9666783
Natomiast wszystkie inne sprawy mogą być tutaj. Oczywiście przydało by się aby chętni do projektu pisali również o tym tutaj by nie tylko ja o tym wiedział.
Do internetu mam bezprzewodowy dostęp (w telefonie) więc teoretycznie kontakt jest ze mną bez przerwy. Tyczy sie to głównie maila, w drugiej kolejności jest Gadu-Gadu zaś a forum z komórki rzadziej zaglądam ponieważ najwięcej czasu zajmuje przeglądanie go na małym ekranie telefonu.
Postęp prac
Wyspa wraz z Sinka pracują nad postaciami, nawet nieźle im idzie, prace posuwają sie dość sprawnie zaś razem tworzą prace jake w pojedynkę sprawiały by trudności. Naprawdę dobra praca zespołowa grafików (choć na razie dwie osoby).
Ze strona jest ciężej, z wielu błędów wynikających z pośpiechu nie mogę kontynuować rozwijania tego co jest, muszę zaczynać od początku. Klimat strony będzie taki sam, oraz będzie pod wieloma względami podobna. Najważniejszą widoczną zmianą będzie wyśrodkowanie strony.
Z mniej widocznych będzie to zmiana techniki wykorzystanej do tworzenia jej. Będę musiał zrezygnować z wykorzystania biblioteki Alladyn, mimo dość obiecujących możliwości (duża kompatybilność a za razem małe wymagania). Niestety projekt Alladyna poległ w 2004 roku, stracił na kompatybilności z Operą, zaś modernizować sie go nie opłaca oraz nie można tego robić ponieważ autor zastrzegł sobie do tego prawo.
Skorzystamy z nowszej i popularniejszej technologi AJAX. W zasadzie Alladyn był czymś a'la jednym z poprzedników AJAXa ponieważ oba opierają się o JavaScript oraz XHTML. Jednakże AJAX ma dużo większe możliwości. Wykorzystam również kilka skryptów własnej roboty, muszę je jeszcze napisać więc z t ad dość znaczne opóźnienie. Mam nadzieje że z Alaxisem będzie szybciej.
Zrobię również wersje na urządzenia mobilne zarówno WAP jak i zwykłą WWW tylko dostosowaną do małych ekranów oraz nie dynamicznych przeglądarek. Będą one pod tym samym adresem automatycznie wykrywające przeglądarkę.
Również Mangi wydamy w wersji mobile (jedna strona będzie jednym obrazkiem oraz tekst lepiej zoptymalizowany by lepiej czytało się na małych ekranikach). Myślę że będzie to dobre nie tylko dla tych co przeglądają internet na urządzeniach ale również tych co chcą sobie zgrać z komputera komiks np. na telefon by poczytać w tramwaju itp.
Z filmikami będzie podobnie oprócz flashowych (które można odtworzyć również na smartfonach i palmtopach) będą również 3gp dla słabszych telefonów.
Krótko mówiąc projekt ten ma pozwolić na dostęp wszystkim zainteresowanym niezależnie od tego gdzie tego chcą.
Zakończenie
Na dzisiaj to chyba wszystko co mogę oficjalnie powiedzieć o projekcie, reszta jest za mało pewna by ją ogłaszać._________________ 
Ostatnio zmieniony przez krzychos7 dnia Sro Lis 21, 2007 3:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
Sinka

Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 1 Skąd: Stopnica koło Buska-Zdroju
|
Wysłany: Sro Lis 21, 2007 12:15 pm |
|
|
|
| Naprawde ten projekt to super sprawa!!!:):):) Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do rozwijania projektu jak swoich umiejętności:) |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|