Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Japoński simlock

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Offtopic    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zuza

Post Wysłany: Nie Lis 04, 2007 8:44 pm   Odpowiedz z cytatem
Witam,
W ubiegłym roku kupiłam telefon w sieci Vodafone (Sharp705SH) - telefon był na abonament. Teraz chciałabym używać go w Polsce i niestety nikt nie jest w stanie mi pomóc w zdjęciu simlocka z niego. Czy jest możliwść usunięcia blokady? ( kilku "fachowców" powiedziało, że niestety nie da się zdjąć), teraz chciałabym zasięgnąć Waszej wiedzy.
Z góry dziękuję,
Zuza
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kanashii

Post Wysłany: Nie Lis 04, 2007 10:14 pm   Odpowiedz z cytatem
Poczytałem poszperałem i jedynie mogę polecić tego linka:

http://www.gsm-forum.eu/s...acked.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzychos7

Post Wysłany: Nie Lis 04, 2007 11:08 pm   Odpowiedz z cytatem
Simlocka zdjąć zawszę sie da. Tylko zależy czy jest to warte zachodu. Specjaliści (o ile naprawdę nimi byli) zapewne nie chcieli sie w to bawić ponieważ jeśli jest to telefon nie występujący w Polsce to zapewne trzeba by nowego boxa (co jest drogą sprawą) a przynajmniej kabelek.
Odradzam też próby zdjęcia sim locka "domowymi" sposobami, z reguły telefon po tym nie nadaje się do użytku (kompletnie a w najlepszy przypadku może się ciąć lub niektóre funkcje nie działać) oczywiście czasem nic się nie stanie ale lepiej nie ryzykować jeśli nie sprawdzi się wszystkich innych możliwości.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Offtopic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1