| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
malisz

|
|
| Powrót do góry |
|
|
aibon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 12:30 pm |
|
|
|
Watpie, żeby można było kupić japoński mundurek tutaj...
A jeżeli juz można, to pewnie z jakichś specjalnych sklepów nieinternetowych... _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kanashii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kanashii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 6:30 pm |
|
|
|
| Dobra... Myliłam się ^ ^" _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
malisz

|
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 9:26 pm |
|
|
|
dzieki za pomoc!
ten:
www.casazen.com/vestiti_giapponesi/G_type1ENG.htm
wyglada chyba najlepiej ze wszystkich. w sieci znalazlem kilka innych, ale to raczej kostiumy mundurkopodobne, ktore wygladaja dosc tandetne. a ten sprawia lepsze wrazenie.
jak nie znajde czegos ciekawszego to chyba biore ten :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 4:07 pm |
|
|
|
| Co innego wyglądać jak pajac a czuć się jak pajac. O tym mówiłem, ale widze, że nikt tego nie zrozumiał. Nie chce mi się tego 'rozrysowywać' ;] O gustach się nie dyskutuje, hm? Jednak jest pewna różnica między J- mundurkiem, a uniformem, który niedługo przyjdzie mi nosić. Szczęscie, że tylko rok :) Ale kończe to bo i tak na pewne krzychos7 zimny jak lód mnie przygasi... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Katae^^

|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 6:43 pm |
|
|
|
| Hmm mnie też podobaja się bardziej te japońskie mundurki-mają jakiś wygląd. Mówie tu i o męskich i o żeńskich mundurkach. Pasujące do siebie kolory i sprawiajace ogólnie miłe wrażenie. A co do polskich.... hmm widziałam niektóre modele i musze przyznać, że są tragiczne, bo to ani nie wyglada jak mundurek ani jak codzienne ubranie dlatego wyglądaja dziwnie... Jak się zdecydują czy robia mundurki czy "super, ekstra, zawalisto-luzacko-trendy mundurki", żeby sprawić wrażnie, że idą młodzieży na ręke to może cos z tego będzie ^_^ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 9:53 pm |
|
|
|
| Ehh... Nie jedeni już włosy wyrywali nas tymi mundurkami, bo niektóre dzieci nie chciały ich założyć. Obecnie za swój zapłaciłem pierwszą ratę, która jest obowiązkowa (50zł). Poki co mundurka ni widu ni słychu. Jest to temat tabu w szkole. Ale widziałem już wzór i jestem przerażony... Ale to tez mówiłem. Tak to jest kiedy ktoś bierze się za coś o czym nie ma zielonego pojęcia. Pozostaje mieć nadzieje, że nasze dzieci będą miały lepszą sytuacje i będą cieszyć się z tego co będą nosić :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 10:51 pm |
|
|
|
Keii bezpodstawne? Z p2p ja mówiłem jak u mnie sprawa wygląda. Pisałem że każdy powinien używać takiej technologi jaka w jego przypadku jest lepsza.
Natomiast co do mundurków, to dziewczęce mi sie bardzo podobają, ale jak już pisałem wielu ludziom kojarzą sie z puszczalskimi dziewczynami.
Natomiast męskie to praktycznie w ogóle kroju nie maja, wyglądają zupełnie jak cięte przy ekierce. Może kolorystykę maja dobra ale to wszystko. Na dodatek nie chce przypominać że przy tej aferze z mundurkami w szkołach większość osób była przeciwna tradycyjnym mundurkom. Kiedyś w polsce były zwykłe schludne mundurki i właśnie takich wszyscy najbardziej się obawiali. Keii chcesz podstaw? Oglądałeś wiadomości gdy zostały zarządzone mundurki?
| Frezio-kun napisał: |
| Co innego wyglądać jak pajac a czuć się jak pajac. |
Zastanów sie czemu na niektórych ludzi mówi się brudasy, bynajmniej nie zawsze dla tego że się nie myją.
Może i jestem zimny, może i jestem zbytnim realistom, ale ludzie są istotami społecznymi, najważniejsze jest współ istnienie. Czy to się komuś podoba czy nie (mi nie za bardzo) jesteś tym kim widzą cię ludzie. Gdybyś był sam to tak jakby cię nie było. Uciekanie od tego może tylko pogorszyć sprawę.
Zastanówcie sie czemu u nas je się sztućcami a w Japonii pałeczkami, u nas siedzi sie na krzesłach a w Japonii na podłodze. Po to są na świecie różnice, by nie było monotonii. Nie można wszystkiego wymieszać bo po prostu się to zniszczy. Zauważcie jak źle wpływa na Japonię zachodnia kultura. Można mieć swoje upodobania ale póki żyje sie w jakimś kraju trzeba sie do niego dostosować.
"Cudze chwalicie swego nie znacie."
"Po drugiej stronie ulicy trawa wydaje sie zawsze zieleńsza."
Oczywiście większość osób tego forum sie ze mną nie zgodzi. Zresztą jak już kiedyś pisałem nie za bardzo pasuje do osób interesujących sie Japonią. Ponieważ mam zupełnie inne powódki ku temu niż większość z was. Miałem (i mam) jednak nadzieje że to i tak nie zakłóci wspólnego pielęgnowania wspólnych zainteresowań, a nawet myślę że może wzmocnić.
P.S. Jak chcecie by uznano waszą odmienność i oryginalność jeżeli sami nie potraficie zrozumieć innego zdania. (głównie do Keii)_________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|