Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

japoński mundurek

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Offtopic    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malisz

Post Wysłany: Nie Lis 04, 2007 8:49 am   Odpowiedz z cytatem
witam wszystkich, to moj pierwszy post tutaj i od razu prosze o pomoc
czy ktos sie orientuje gdzie mozna kupic tradycyjny japonski mundurek szkolny dla faceta? (czarny, z krotkim sztywnym kolnierzem), taki np. jak mial gosc w szybkich i wscieklych: tokyo drift. nie moge nigdzie znalezc, od allegro, przez ebaya, po jakies sklepy japonskie. nie ma za to problemu z damskimi mundurkami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
aibon

Post Wysłany: Nie Lis 04, 2007 9:57 am   Odpowiedz z cytatem
malisz napisał:
nie ma za to problemu z damskimi mundurkami

a wiesz dlaczego? bo damskie są "kawaaiiiii" i każdy chce je mieć, od młodocianych otaku do sprośnych facetów po 40, którzy nie mają na co pieniędzy wydawać

a poważnie, nigdy nie szukałam męskiego mundurka, ale jak na coś się natknę, to dam znać.
Powrót do góry
..:Colinka:..

Post Wysłany: Nie Lis 04, 2007 12:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Watpie, żeby można było kupić japoński mundurek tutaj...
A jeżeli juz można, to pewnie z jakichś specjalnych sklepów nieinternetowych...

don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kanashii

Post Wysłany: Nie Lis 04, 2007 1:17 pm   Odpowiedz z cytatem
http://www.cosmates.jp/shop/index/cp-43_90.html
http://lawrarashop.com/in...p;cPath=25
Powrót do góry
Keii

Post Wysłany: Nie Lis 04, 2007 1:31 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
dla faceta

Kanashii

Post Wysłany: Nie Lis 04, 2007 5:21 pm   Odpowiedz z cytatem
Cóż jak kto woli zapewne klientela jest bardzo wąska i schodzą tylko żeńskie może mają jeszcze ubranka pielęgniarek :)

Japoński uniform to :: "japanese Uniform" szukałem trochę i jak widzę są różne wersje w zależności od klasy zapewne męski uniform to Gakuran

http://cgi.ebay.com.hk/ws...0148323770
http://en.wikipedia.org/w...ol_uniform

http://gojapan.about.com/...eifuku.htm

Tutaj na ebayu czasami gostek wystawia:
http://stores.ebay.pl/Min...idZ2QQtZkm

http://search.ebay.pl/sea...le=GAKURAN

http://www.casazen.com/vestiti_giapponesi/G_type1ENG.htm
Powrót do góry
..:Colinka:..

Post Wysłany: Nie Lis 04, 2007 6:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Dobra... Myliłam się ^ ^"

don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
Powrót do góry
malisz

Post Wysłany: Nie Lis 04, 2007 9:26 pm   Odpowiedz z cytatem
dzieki za pomoc!

ten:
www.casazen.com/vestiti_giapponesi/G_type1ENG.htm

wyglada chyba najlepiej ze wszystkich. w sieci znalazlem kilka innych, ale to raczej kostiumy mundurkopodobne, ktore wygladaja dosc tandetne. a ten sprawia lepsze wrazenie.

jak nie znajde czegos ciekawszego to chyba biore ten :)
Powrót do góry
Frezio-kun

Post Wysłany: Pon Lis 05, 2007 10:38 pm   Odpowiedz z cytatem
Oj Oj... A ja będę musiał do szkoły za niedługo chodzic w mundurku, w którym wyglądam jak sklepikarz... spuścizna R.G Tak po za moimi wyżaleniami to pytanie mam do Ciebie malisz - zamierzasz zostać ministrem edu i masz plany wprowadzić taki wzór do wszystkich szkół? Ale najpierw przymierzasz je na sobie ? Oby taak :) I niechce słyszeć przeczącej odp! (daj iskierkę nadziei ! :) )
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Pon Lis 05, 2007 11:05 pm   Odpowiedz z cytatem
Rany ja to bym czegoś takiego w życiu nie włożył. Normalnie jak robione na kłodzie. Ja wole już garnitury.

Nie ma to jak młodzi zapaleńcy, brną we wszystko co wiąże sie z jakimś zainteresowaniem. A pomyśleliście jak będziecie w tym wyglądać na polskich ulicach? Na przykład dziewczyny ubrane w japońskie mundurki (lubię takie ) są postrzegane jak lafiryndy. Jedzenie sushi, czytanie mang to jedno ale pewnych granic się nie przekracza dopóki na zrobi się tego geograficznie.

Keii

Post Wysłany: Wto Lis 06, 2007 8:23 am   Odpowiedz z cytatem
A może komuś takie coś po prostu się podoba?
Znajomy z roku był w chinach, tam kupił chiński mundurek. Pojawił się w nim parę razy i wyglądało to całkiem nieźle. Nikt nie powiedział, że będzie w tym chodził codziennie do szkoły, a taki mundurek to ubranie jak ubranie dla kogoś, kto nie siedzi w temacie.

Frezio-kun

Post Wysłany: Wto Lis 06, 2007 9:25 am   Odpowiedz z cytatem
coż... widze, że troche się mijamy z tematem Krzychos7 jesteś wieelkim realistą. Włącz przełącznik 'polot' i będzie ci zwisało czy komuś się podoba twój J- mundurek czy też nie :)
Powrót do góry
Keii

Post Wysłany: Wto Lis 06, 2007 9:28 am   Odpowiedz z cytatem
Realistą? Po prostu prezentuje tutaj podobne podejście jak w pozostałych tematach...

krzychos7

Post Wysłany: Wto Lis 06, 2007 3:55 pm   Odpowiedz z cytatem
Mój komentarz tyczył się głównie frezio-kun. Jego krytyki tych mundurków które ma nosić a wychwalania japońskich. Chodzi o to że dla wielu osób to to samo. Nie mówie że nie może się to komuś podobać. Napisałem że w Polsce chodząc po ulicy w min można zrobić z siebie pajaca. Co innego mieć in w domu jako cześć kolekcji przedmiotów japońskich.
Keii nie przecze :) ale mógł być sprecyzować co masz na myśli? Czy o moją krytykę?

Frezio-kun

Post Wysłany: Wto Lis 06, 2007 4:07 pm   Odpowiedz z cytatem
Co innego wyglądać jak pajac a czuć się jak pajac. O tym mówiłem, ale widze, że nikt tego nie zrozumiał. Nie chce mi się tego 'rozrysowywać' ;] O gustach się nie dyskutuje, hm? Jednak jest pewna różnica między J- mundurkiem, a uniformem, który niedługo przyjdzie mi nosić. Szczęscie, że tylko rok :) Ale kończe to bo i tak na pewne krzychos7 zimny jak lód mnie przygasi...
Powrót do góry
Keii

Post Wysłany: Wto Lis 06, 2007 6:24 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Jego krytyki tych mundurków które ma nosić a wychwalania japońskich.

No to informacja dla Ciebie - nie ma czegoś takiego jak ogólnopolski wzór mundurka, więc jego wygląd zależy w głównej mierze od szkoły. Niektóre są naprawdę tragiczne i nie dziwię się, że wolałby nosić japoński.
Cytat:
Napisałem że w Polsce chodząc po ulicy w min można zrobić z siebie pajaca

Wspomniany znajomy chodził tak po ulicy i chyba jedna osoba wzięła go za księdza. Tyle jeśli chodzi o robienie z siebie pajaca.
Cytat:
Keii nie przecze :) ale mógł być sprecyzować co masz na myśli? Czy o moją krytykę?

Twoją krytykę, która często jest bezpodstawna (vide temat o Chobitsach i wypowiedź o programach p2p tam).

Katae^^

Post Wysłany: Wto Lis 06, 2007 6:43 pm   Odpowiedz z cytatem
Hmm mnie też podobaja się bardziej te japońskie mundurki-mają jakiś wygląd. Mówie tu i o męskich i o żeńskich mundurkach. Pasujące do siebie kolory i sprawiajace ogólnie miłe wrażenie. A co do polskich.... hmm widziałam niektóre modele i musze przyznać, że są tragiczne, bo to ani nie wyglada jak mundurek ani jak codzienne ubranie dlatego wyglądaja dziwnie... Jak się zdecydują czy robia mundurki czy "super, ekstra, zawalisto-luzacko-trendy mundurki", żeby sprawić wrażnie, że idą młodzieży na ręke to może cos z tego będzie ^_^
Powrót do góry
Frezio-kun

Post Wysłany: Wto Lis 06, 2007 9:53 pm   Odpowiedz z cytatem
Ehh... Nie jedeni już włosy wyrywali nas tymi mundurkami, bo niektóre dzieci nie chciały ich założyć. Obecnie za swój zapłaciłem pierwszą ratę, która jest obowiązkowa (50zł). Poki co mundurka ni widu ni słychu. Jest to temat tabu w szkole. Ale widziałem już wzór i jestem przerażony... Ale to tez mówiłem. Tak to jest kiedy ktoś bierze się za coś o czym nie ma zielonego pojęcia. Pozostaje mieć nadzieje, że nasze dzieci będą miały lepszą sytuacje i będą cieszyć się z tego co będą nosić :)
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Wto Lis 06, 2007 10:51 pm   Odpowiedz z cytatem
Keii bezpodstawne? Z p2p ja mówiłem jak u mnie sprawa wygląda. Pisałem że każdy powinien używać takiej technologi jaka w jego przypadku jest lepsza.

Natomiast co do mundurków, to dziewczęce mi sie bardzo podobają, ale jak już pisałem wielu ludziom kojarzą sie z puszczalskimi dziewczynami.
Natomiast męskie to praktycznie w ogóle kroju nie maja, wyglądają zupełnie jak cięte przy ekierce. Może kolorystykę maja dobra ale to wszystko. Na dodatek nie chce przypominać że przy tej aferze z mundurkami w szkołach większość osób była przeciwna tradycyjnym mundurkom. Kiedyś w polsce były zwykłe schludne mundurki i właśnie takich wszyscy najbardziej się obawiali. Keii chcesz podstaw? Oglądałeś wiadomości gdy zostały zarządzone mundurki?

Frezio-kun napisał:
Co innego wyglądać jak pajac a czuć się jak pajac.

Zastanów sie czemu na niektórych ludzi mówi się brudasy, bynajmniej nie zawsze dla tego że się nie myją.

Może i jestem zimny, może i jestem zbytnim realistom, ale ludzie są istotami społecznymi, najważniejsze jest współ istnienie. Czy to się komuś podoba czy nie (mi nie za bardzo) jesteś tym kim widzą cię ludzie. Gdybyś był sam to tak jakby cię nie było. Uciekanie od tego może tylko pogorszyć sprawę.

Zastanówcie sie czemu u nas je się sztućcami a w Japonii pałeczkami, u nas siedzi sie na krzesłach a w Japonii na podłodze. Po to są na świecie różnice, by nie było monotonii. Nie można wszystkiego wymieszać bo po prostu się to zniszczy. Zauważcie jak źle wpływa na Japonię zachodnia kultura. Można mieć swoje upodobania ale póki żyje sie w jakimś kraju trzeba sie do niego dostosować.

"Cudze chwalicie swego nie znacie."
"Po drugiej stronie ulicy trawa wydaje sie zawsze zieleńsza."

Oczywiście większość osób tego forum sie ze mną nie zgodzi. Zresztą jak już kiedyś pisałem nie za bardzo pasuje do osób interesujących sie Japonią. Ponieważ mam zupełnie inne powódki ku temu niż większość z was. Miałem (i mam) jednak nadzieje że to i tak nie zakłóci wspólnego pielęgnowania wspólnych zainteresowań, a nawet myślę że może wzmocnić.

P.S. Jak chcecie by uznano waszą odmienność i oryginalność jeżeli sami nie potraficie zrozumieć innego zdania. (głównie do Keii)

Keii

Post Wysłany: Wto Lis 06, 2007 11:09 pm   Odpowiedz z cytatem
krzychos7 napisał:
Keii chcesz podstaw? Oglądałeś wiadomości gdy zostały zarządzone mundurki?

Podstaw czego? Że niektóre mundurki są w porządku, a niektóre nic tylko siąść i płakać?

Do reszty się nie odniosę, bo uważam po prostu, że nie potrafisz zrozumieć innego punktu widzenia i na siłę wciskasz innym swoje zdanie.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Offtopic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3