| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
..:Colinka:..

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 2:39 pm |
|
|
|
Kojima nigdy nie był szefem Konami. Co najwyżej wiceprezesem i to już nie aktualnie.
Jeśli nie zauważyłaś film ten zawiera część elementów z innych części. Głównie chodzi mi o muzykę i piramidogłowego. Swoją drogą w czym przeszkadza Ci to, że odtwórczynią głównej roli jest kobieta? Wg mnie nie ma to aż takiego znaczenia. |
|
| Powrót do góry |
|
|

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 4:30 pm |
|
|
|
I znowu pudło. Silent Hill stworzył Keiichiro Toyama.
Jak wspomniał Phase, Kojima nie ma nic wspólnego z Silent Hill. Aż tak ciężko w to uwieżyć? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|

|
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 4:05 pm |
|
|
|
Stworzyć se ją mógł nawet Albert Enstein, oh no! Fakt, fakt... mylło mi się z Metalem... xD
Tak na marginesie... Kojima ściśle współpracuje z Konami. _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 7:29 pm |
|
|
|
| Colinka napisał: |
| Tak na marginesie... Kojima ściśle współpracuje z Konami. |
No przecież to jest oczywiste, że współpracuje skoro jego team developerski podlega pod Konami, które wydaje jego gry. Damn. _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
|
|
| Powrót do góry |
|
|

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 3:27 pm |
|
|
|
To już powoli robi się żałosne.
Colinka, z kogo chcesz zrobić idiotę ze mnie czy z siebie? Od ponad 10 lat interesuje się grami wideo, czytałem,wspierałem swoimi materiałami największy na polskim rynku magazyn dotyczący gier konsolowych (PSX Extreme), brałem udział w wielu dyskusjach na forum jak i na "żywo" i większych głupot w życiu nie słyszałem, ba! ty nadal się upierasz przy nich, kompromitując się co raz bardziej, a wystarczy odpalić np. wikipedie, aby zweryfikować swoje głupie wyobrażenia na temat Kojimy i firmy Konami.
Cytuje wiki:
Hideo Kojima urodził się 24 sierpnia 1963 roku w Setagaya, później przeniósł się do Kobe gdzie dorastał. Zamiłowanie do Ameryki spowodowało, że zaczął interesować się pisaniem i tworzeniem filmów, co dało mu taką sławę jaką dotychczas posiada. W drugiej połowie 1980 roku postanowił zająć się tworzeniem filmów, lecz gdy dostał szansę pracy w Nintendo Entertainment System to skierował swoje zainteresowania ku grom video. W owym czasie został wynajęty przez firmę KONAMI gdzie miał tworzyć gry na platformę MSX. Hideo dał z siebie wszystko, nastąpiła fala uderzeniowa świetnych tytułów gier na MSX, dajmy choćby przykład Metal Gear'a (1987) czy Snatcher'a (1993). W pierwszej połowie 1990 roku Kojima pracował nad rozmaitymi grami, które w dniu dzisiejszym są już klasykami takimi jak Policenauts na PC, Metal Gear 1 i 2 czy wymieniony wyżej Snatcher. Jednakże Kojima miał pewne plany co do następnej części Metal Gear'a. Pierwszy trailer gry o tytule Metal Gear Solid pokazany na Electronic Entertainment Expo (E3) był szokiem dla wszystkich. Gra stała się jedną z najbardziej oczekiwanych gier na Playstation w 1998 roku. Dzieło KONAMI zaraz po premierze sprzedało się w 5,5 milionowym nakładzie, a sam Kojima został uznawany jako "Bóg" gier video. Hideo jest bardzo skromnym człowiekiem i nigdy nie pozwala, aby jego praca miała publiczne nastawienie. Pracuje długimi godzinami by dokonać wyznaczonych przez siebie celów, ale zawsze znajdzie czas by porozmawiać z prasą, podpisać parę autografów, czy zostać na pokazie gier komputerowych. Kojima zawsze był ciekaw opinii fanów o jego pracy i wierzył, że mógł zrealizować ich marzenia. Z Zone of Enders i Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty jedną z najbardziej oczekiwanych przez fanów gry, świat spoglądał jak marzenia i wizje Hideo Kojimy przybywają do życia.
Albo na fanowskiej stronie serii MGS: http://www.metalgearsolid...cle_id=269
Wciąż Ci trudno w to uwierzyć, że Kojima nie ma NIC wspólnego z Silent Hill ?
EDIT:
Żeby rozwiać już wszystkie wątpliwości link do gier, w produkcje których H.Kojima był zaangażowany: http://www.metalgearsolid.us/viewpage.php?page_id=3 _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
|
|
| Powrót do góry |
|
|

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 3:52 pm |
|
|
|
| sergioosh napisał: |
Tak. Możliwe, że ponumerował strony scenariusza
Tak na serio, Kojima przecież nie ma jakiejś wyłączności na robienie dobrych gier, nie? Poza tym Silent Hill w żaden sposób nie kojarzy mi się z Kojimą. |
A mi bardzo ^ ^"
| Phase napisał: |
To już powoli robi się żałosne.
Colinka, z kogo chcesz zrobić idiotę ze mnie czy z siebie? Od ponad 10 lat interesuje się grami wideo, czytałem, brałem udział w wielu dyskusjach na forum jak i na "żywo" i większych głupot w życiu nie słyszałem, ba! ty nadal się upierasz przy nich, kompromitując się co raz bardziej, a wystarczy odpalić np. wikipedie, aby zweryfikować swoje głupie wyobrażenia na temat Kojimy i firmy Konami. |
Wiesz... Tak od siebie ci powiem, że wikipedia nie jest taka dobra. Zawsze jak coś to wikipedia
Nie słyszałeś większych głupot jeszcze? O to ode mnie usłaszełs pierwszej... Fajnie ^ ^!
Konami --> Kojima --> Silent Hill *_* _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
You've oppened me,
But baby,
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 10:53 pm |
|
|
|
Masz się z czego cieszyć.
W takim razie powiedz mi co mają gry stworzone przez Kojimę (mając głównie na myśli MGS) wspólnego z SH? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 3:23 pm |
|
|
|
| Keii napisał: |
| Gafa jak gafa, ale naprawdę nie wiem, czym można się tu ekscytować do tego stopnia, żeby przenosić dyskusję do tak zatytułowanego tematu... |
Gafa? weź nie żartuj sobie. Między zwykłą pomyłką, a obroną własnych ( w tym przypadku błędnych) poglądów jest wielka różnica. Dyskusje przeniosłem do nowego tematu bo zrobił się spory offtop, który należało uporządkować, a to że temat jest zatytułowany tak, a nie inaczej pogratuluj Colince, która jak osioł uparła się, że cytuje:
| Konami --> Kojima --> Silent Hill *_* |
_________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
|
|
| Powrót do góry |
|
|

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 2:28 pm |
|
|
|
| sergioosh napisał: |
Masz się z czego cieszyć.
W takim razie powiedz mi co mają gry stworzone przez Kojimę (mając głównie na myśli MGS) wspólnego z SH? |
Mają to wspólnego, że sa fajne ^ ^"
Jak mam odpowiedzieć na pytanie to tak:
W mgs' sie gonią cię ludzie, a w silent hill też... ale tak jakby... po przejściach...
| Keii napisał: |
| Gafa jak gafa, ale naprawdę nie wiem, czym można się tu ekscytować do tego stopnia, żeby przenosić dyskusję do tak zatytułowanego tematu... |
O właśnie!
Na tym forum jest tak nudno, żeby zakładać temat o jakiejś bezsensownej wypowiedzi? xD
| Phase napisał: |
Gafa? weź nie żartuj sobie. Między zwykłą pomyłką, a obroną własnych ( w tym przypadku błędnych) poglądów jest wielka różnica. Dyskusje przeniosłem do nowego tematu bo zrobił się spory offtop, który należało uporządkować, a to że temat jest zatytułowany tak, a nie inaczej pogratuluj Colince, która jak osioł uparła się, że cytuje:
| Konami --> Kojima --> Silent Hill *_* |
|
Dobrze... Juz ci wierze...
to może Silent Hill napisał Jack Norris?
...
A wiesz, że to bardzo możliwe...?
OMFG, żeby jeszcze się mylić ironizując? Chuck! Chuck Norris!
Swoją drogą pisałem już kto stworzył SH...
dop. sergioosh _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
You've oppened me,
But baby,
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 8:20 pm |
|
|
|
| Na tym forum jest tak nudno, |
Jak Ci się nie podoba to po co w ogóle udzielasz się nadal? Skończ się wreszcie poniżać wypisując takie idiotyczne posty. Jeżeli wg. Ciebie jest nudno to zamień forum OH na forum o lalkach barbie.
Temat uważam już za zamknięty. _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
|
|
| Powrót do góry |
|
|