| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
birkin

|
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 11:39 pm |
|
|
|
| czy wiecie może kto projektuje ładne pieczątki hanko z imieniem i nazwiskiem pisanymi katakaną? a moze ktoś zna zasady? _________________ in my restless dream i see that town...
silent hill...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Bizzy

|
Wysłany: Pią Paź 26, 2007 11:07 am |
|
|
|
z tego co sie orientuje hanko posługują się jedynie japończycy, jedynie w sytuacjach oficjalnych i jedynie w Japonii.
co więcej, hanko pisane kaną brzmi (przynajmniej dla mnie) trochę niedorzecznie. Jeśli już naprawde chcesz takowe mieć, to powinno być w kanji.
Tutajmożesz zacząć szukać _________________ It's Not About What You Do To Live, But What You Live To Do
|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Pią Paź 26, 2007 1:22 pm |
|
|
|
Nie rozumiem, dlaczego "hanko pisane kaną brzmi niedorzecznie"?
Sam mam takie, na którym moje nazwisko jest wyryte katakaną i nie widzę w tym niedorzeczności. Wyrobiłem je sobie, bo czasami w Japonii nie można się bez tego obejść (są firmy, w których by odebrać wypłatę, jeśli nie jest to przelew, trzeba posiadać hanko).
Co do kupna hanko, jeśli faktycznie chcesz takowe mieć, to poszukaj kogoś, kto jeździ do Japonii często, lub tam mieszka i poproś o przywiezienie. Zwykłe hanko (takie małe, do 4 znaków) plus tusz to kwestia ok. 500-600 jenów. |
|
| Powrót do góry |
|
|