| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
cała_ja

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 2:26 pm |
|
|
|
Cała_ja,
Proporcje moim zdaniem są w porządku. Uważam, że buzia kolesia też narysowana jest poprawnie. Co do kredek, takoż uważam, ze posługujesz się nimi poprawnie, chociaż nie wprawnie. I tak na przykład spodenki kolesia są jednowymiarowe, podczas gdy kiecuszka panienki faluje. Doradzałabym ostrożnośc w kreśleniu kresek kredkami, bo trudno naprawić "za grube kreski", "za ostre kreski".
Natomiast odnośnie kompozycji, to rzeczywiście można by było osadzić tę pare chociażw najdelikatniej zaznaczonym universum.
Ponadto, koleś trzyma panienkę tak, jakby nie do końca chciał ją trzymać. Jego ręce nie spoczywaja na jej ciele, a wiszą w powietrzu. Być może winę za ten stan ponosi rachityczna figura panienki. Odważ się wyposażyć swoje postacie w ciało i do przodu śmiało!
<nie czuję, jak rymuję>_________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Medi

|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 12:50 am |
|
|
|
No! dla tego zawsze odradzam naukę rysunku i wypełniania go kredką... bo jeśli komuś zależy na tym żeby rysować to ma problem, lepiej kiedy cała_ja zacznie się brudzić np węglem, albo grafitem:) łatwiej uzyskać "ten efekt" , postać wtedy nabiera trochę cienia przez co staje się bardziej wyrazista.
Postaram się jeszcze dziś zrobić mały pokaz, tylko że jakość fotek może pozostawiać do życzenia ale będzie widać fajne sztuczki:) jakie można zastosować przy tworzeniu swoich prac.
ps. Jeśli faktycznie lubisz operować kolorami to polecam suchą pastele:)
ciężka technika ale owocuje na przyszłość! _________________ Żyj tak jakby każdy dzień był twoim ostatnim
|
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Medi

|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 2:10 pm |
|
|
|
Haha ;D w sumie te nasze polemiki już istnieją od jakiegoś czasu ale to chyba dobrze
Wracając do tematu, nie neguje żadnej techniki! Ja chce tylko naprowadzić osoby które zaczynają przygodę z rysunkiem na jedną z najlepszych dróg do osiągnięcia sukcesu.
Owszem kredka nadaje się do wypełnienia , ale wypełnienie zwykłą kredką jest czasochłonne i żmudne , w dodatku często pozostawia pewien niedosyt,
jednak w momencie kiedy skupisz się bardziej na danym stylu dodając swoje elementy tworzysz coś cool, jak już kiedyś wspominałem ja sam osobiście w jednym rysunku stosuje węgiel, pastele oraz cienkopisy co mi się nieziemsko podoba bo sam w pewnym stopniu to wypracowałem.
Jednak kiedy cała_ja prosi o rady , oceny itp. chce widocznie czegoś więcej:)
ja np nie widzę problemu żeby cała ja zaczeła używać kredki oraz czo jej się tam żywnie podoba, ale do tego trzeba znać też np kąty padania światła, umiejętność dodania refleksu , wypukłości itp. itd... _________________ Żyj tak jakby każdy dzień był twoim ostatnim
|
|
| Powrót do góry |
|
|
cała_ja

|
|
| Powrót do góry |
|
|
dantechild

|
|
| Powrót do góry |
|
|
cała_ja

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 8:51 am |
|
|
|
| Medi napisał: |
| Owszem kredka nadaje się do wypełnienia , ale wypełnienie zwykłą kredką jest czasochłonne i żmudne , w dodatku często pozostawia pewien niedosyt, |
leniu...
| Cytat: |
| jednak w momencie kiedy skupisz się bardziej na danym stylu dodając swoje elementy tworzysz coś cool, jak już kiedyś wspominałem ja sam osobiście w jednym rysunku stosuje węgiel, pastele oraz cienkopisy co mi się nieziemsko podoba bo sam w pewnym stopniu to wypracowałem. |
tu dla odmiany się zgodzę, każdy podąża za swoim stylem, stosuje ulubione techniki.
| cała_ja napisał: |
| teraz mój rysunek. rysowałam na poczekaniu, sama nie wiem co bazgroliłam wiec rysunek jest w kiepskim stanie... ale jak to wytrzymacie to zniesiecie już wszystkie moje błędy:) |
proporcje, proporcje!!! Za małe stopy, brak bioder, łączenie łydki w udem kiepskie, za krótkie ręce, za małe dłonie i krzywa buzia.
Nie rysuj na poczekaniu, staraj się i dopieszczaj swoje prace, a one ci sie odwdzięcza._________________ 
Ostatnio zmieniony przez kuroneko dnia Czw Cze 26, 2008 1:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
Sanae

|
|
| Powrót do góry |
|
|
cała_ja

|