| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Kanashii

|
Wysłany: Sro Sie 10, 2005 9:45 pm |
|
|
|
Wiecznie nie wyspany naród śpi i śni o wielkich wakacjach, prawdziwy japończyk wykorzystuje każdą wolną chwile na parę sekund drzemki. Niektórzy to prawdziwi mistrzowie w tej dziedzinie drzemają na wszystkim nie zwazając na nic, no ale jak cały wagon w metrze tak ma to czemu tu się dziwić po więcej zabawnych fotek zapraszam na Śpiąca Japonię. A mówi się iż widok upitego obcokrajowca to hańba lecz zapewne śpiącego Japończyka to codzienność.
Ostatnio zmieniony przez Kanashii dnia Sob Sie 27, 2005 7:16 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
Musashi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ling_chou

|
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 10:20 pm |
|
|
|
Zgadzam sie . Ale mimo to wygląda to śmiesznie...  |
|
| Powrót do góry |
|
|
machina

|
|
| Powrót do góry |
|
|
JinkiEx

Dołączył: 28 Sie 2005 Posty: 68 Skąd: Polska(realnie) Japonia(w marzeniach)
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2005 6:58 am |
|
|
|
| Co oni całą noc robią ? Pracocholizm to choroba i trzeba go leczyć. A jeśli robią to drugie ? Też się powinni leczyć. Robienie tego co noc w końcu doprowadzi u któregoś do zawału serca. _________________ Anime & Manga fan
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2005 8:18 am |
|
|
|
| A może to po prostu powietrze? Ja sam mimo że obowiązków miałem niewiele czasami trochę przysypiałem w pociągach kiedy tam mieszkałem. Ogólnie w Japonii bardzo przyjemnie się śpi - a do tego kiedy macie godzinkę cieszy i spokoju i jesteście jeszcze do tego delikatnie kołysani do snu.... U nas też czasami tak jest przyjemnie - kiedy muszę poświęcić godzinkę na to żeby gdzieś dojechać a nie mam nic do czytania pod ręką to uważam że można ten czas chociaż tak wykorzystać... :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
dcwynar

|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2005 7:56 pm |
|
|
|
| Może to nie to. Kiedy dojeżdżałem na studia 150 km, to zawsze drzemałem w obie strony, jak było miejsce. Rytmiczny stukot usypia. Jeżeli wielu Japończyków dojeżdża godzinę do pracy, w kraju w którym portfele nie giną tak jak u nas, a ludzie pilnują własnego nosa to nic dziwnego, że sobie skracają podróż. Co nie znaczy że pracują lekko, chociaż czytałem że głównie długo. |
|
| Powrót do góry |
|
|
izumi

|
Wysłany: Sro Mar 29, 2006 2:22 pm |
|
|
|
| tak.. uskarżam sie na wyścig szczurów w polsce... ale w Japonii serio mają przekichane.. jestem prawie pewna że zostałabym hikikomori, gdybym żyła w Japonii.. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Bebe

|
|
| Powrót do góry |
|
|
pucek

|
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 2:34 pm |
|
|
|
Hehe, wczesniej nigdy nie potrafilam spac w jakimkolwiek innym miejscu niz lozko. Jak bylam w Japonii to tymbardziej uwazalam to za cos strasznego, bo chcialam widziec tam wszystko! Ogladac i przywiezc jak najwiecej wspomnien z tego kraju! Jednak udzielil mi sie klimat Kraju Kwitnacej Wisni i tak jak wiekszosc, zasypialam w pociagach:/. Przyznam, ze bylo to bardzo mile;P!
Mnie tak samo jak Bebe Japonia nauczyla spac w pociagach! I naprawde to sie wszystkim udziela! |
|
| Powrót do góry |
|
|
olusia

|
|
| Powrót do góry |
|
|
CornyMistick

|
|
| Powrót do góry |
|
|
yumiko16

|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 1:11 pm |
|
|
|
| To oni tam spią na chodniku nawet? XD |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kinga-chan

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Katae^^

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 454 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 1:34 pm |
|
|
|
| Chodzi o to że nawet taka drzemka na ławce może na prawdę wpłynąć pozytywnie na nasze samopoczucie, chociaż tak na prawdę nawet się nie zasypia ;] ja najczęściej śpie w pociągu, chociaż jadę ok 60km to zajmuje to od 1:20 do nawert 2h ;D więc wiecie ;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|