| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
WatashiNoKodou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
WatashiNoKodou

|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 11:23 am |
|
|
|
| Keii napisał: |
| Studia zarówno na UW, jak i UJ w trybie dziennym są darmowe. O ile na UW są jeszcze wieczorowe, to na UJ takowych nie ma. |
nie znalazłam informacji na temat dziennych studiów , tylko wieczorowych , czy na pewno są dzienne ?? _________________ 君と二人で歩いたあの頃の道は無くて
それでもずっと歩いた、何時か君と会えるのかな
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
WatashiNoKodou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 2:20 pm |
|
|
|
Bardzo przyjemnie jest, nie narzekam. Tempo nauki dość duże, ale da się przeżyć. Że Wawa jest od Krakowa lepsza słyszałem w życiu może z 2 razy i to o ile dobrze pamiętam, od osób, które z tematem miały mało wspólnego.
Kraków/Poznań to filologie, czyli nacisk położony na język, Wawa natomiast to kulturoznawstwo.
Według obiegowej opinii Poznań jest od Krakowa znacznie lepszy. Osobiście z Poznania nie znam nikogo, ale słyszałem ostatnio od znajomego, który zna kogoś stamtąd, że wcale tak cudownie nie jest, więc nie wiem jak to w rzeczywistości wygląda.
A co do stwierdzenia, że "Japonistyka na UJ to pół-japonistyka", jest jednym z głupszych, które kiedykolwiek słyszałem. To tak, gdybyś się na nie natknęła kiedyś._________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
WatashiNoKodou

|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 5:30 pm |
|
|
|
ponoć w Warszawie są stypendia a w Krakowie ?
a z czego zdawałeś maturę i na ile % ją zdałeś ,że się dostałeś ?? _________________ 君と二人で歩いたあの頃の道は無くて
それでもずっと歩いた、何時か君と会えるのかな
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
WatashiNoKodou

|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 5:36 pm |
|
|
|
a jeśli będę zdawać tylko podstawowy polski , dostanę się ?
a ile trzeba mieć minimum % z matury ,by się dostać na UJ ?
nie pisz posta pod postem. _________________ 君と二人で歩いたあの頃の道は無くて
それでもずっと歩いた、何時か君と会えるのかな
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 5:41 pm |
|
|
|
Raczej nie ma szans. Wszystko na rozszerzonym trzeba zdać, żeby się dostać... A przynajmniej za moich czasów tak było, bo podstawowy miał słaby mnożnik bardzo.
To raz. Dwa, nie pisz posta pod postem, dwa głębokie wdechy i przycisk Edit.
Trzy - nie ma czegoś takiego jak stały próg punktowy. W maturze nie chodzi o to, żeby mieć 100%, tylko żeby napisać ją lepiej od innych. Jeśli cała polska napisze na 50%, to wynik 60% będzie bardzo wysoki. Okolice 90% ze wszystkiego powinny wystarczyć, bo pomimo powyższego, zapewne są jeszcze osoby z wcześniejszych lat, które będą starały się o miejsce._________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
WatashiNoKodou

|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 5:44 pm |
|
|
|
aha
no nie wiem ... :-/ trudno będzie z tym rozszerzonym polskim ,ale jakoś to będzie :) dzięki za informacje :) _________________ 君と二人で歩いたあの頃の道は無くて
それでもずっと歩いた、何時か君と会えるのかな
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Bizzy

|
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 12:57 pm |
|
|
|
| Keii napisał: |
Według obiegowej opinii Poznań jest od Krakowa znacznie lepszy. Osobiście z Poznania nie znam nikogo, ale słyszałem ostatnio od znajomego, który zna kogoś stamtąd, że wcale tak cudownie nie jest, więc nie wiem jak to w rzeczywistości wygląda. |
Ja również studiuję na UJ i również nie podzielam opinii że Poznań jest lepszy :)
Z rozmów ze studentami z UAM wynikało że tempo nauki (ok. 450 znaków / rok) oraz wymagania programowe są do siebie bardzo zbliżone. _________________ It's Not About What You Do To Live, But What You Live To Do
|
|
| Powrót do góry |
|
|
WatashiNoKodou

|
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 1:46 pm |
|
|
|
| Bizzy a Ty na którym roku jesteś ? _________________ 君と二人で歩いたあの頃の道は無くて
それでもずっと歩いた、何時か君と会えるのかな
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Bizzy

|
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 10:39 pm |
|
|
|
| Ichinensei desu. _________________ It's Not About What You Do To Live, But What You Live To Do
|
|
| Powrót do góry |
|
|
WatashiNoKodou

|
|
| Powrót do góry |
|
|