Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Survive Style 5+

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japońskie kino    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sergioosh

Post Wysłany: Wto Paź 23, 2007 9:33 pm   Odpowiedz z cytatem
Ostatnio na małym zlocie japofilów () u koleżanki mieliśmy przyjemność obejrzeć dosyć świeży, japoński film "Survive Style". Film ostro zakręcony nietypowy. Prawdę mówiąc ciężko mi powiedzieć, czy ten film jest w ogóle wart obejrzenia, gdyż to bardzo zależy od osoby go oglądającej. Polecam jednak zaryzykować, ponieważ mi przykładowo się podobał

EDIT:
Obejrzałem film po raz drugi ze współlokatorami... no i wczoraj chyba mi się po raz trzeci obejrzało XD Teraz mogę śmiało powiedzieć- film jest genialny. W bardzo nietypowy, zwariowany i przejaskrawiony sposób przekazuje dość jasny przekaz- by doceniać to co się ma i ludzi, którzy nas otaczają. Przede wszystkim jednak film jest przezabawny XD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Yukari

Post Wysłany: Sro Paź 24, 2007 5:17 pm   Odpowiedz z cytatem
pomyślę
ale jak tak mówisz :3

bobon

Post Wysłany: Sob Paź 27, 2007 9:32 am   Odpowiedz z cytatem
opowiedz troche wiecej o filmie, to se go sciagne ;D

sergioosh

Post Wysłany: Sob Paź 27, 2007 5:57 pm   Odpowiedz z cytatem
Możesz śmiało ściągać w ciemno- nie zawiedziesz się. No, ale skoro już zacząłem pisać to napiszę coś konkretniejszego.

Film przede wszystkim zachwycił mnie przekolorowanym światem, który urzeka swą absurdalnością. Mimo wszystko film ma całkiem poważne przesłanie plus oczywiście jest przy nim kupa śmiechu. Jak widać takie połączenie jest realne i jego efekt jak dla mnie zachwycający. Fajna muzyka, świetni aktorzy, po prostu nic dodać, nic ująć. Opowiada on historię 5 osób/grup osób luźnie ze sobą połączonych. Wśród nich można wymienić:
- Mężczyznę, który usilnie próbuje zabić swoją żonę;
- Normalnej rodziny, która przestaje być normalna gdy głowa rodziny staje się pod wpływem hipnozy ptakiem;
- Grupę 3 włamywaczy o wątpliwej orientacji;
- Kobietę tworzącą nietypowe reklamy. Zawsze wymyślone w nietypowych sytuacjach są zawsze bardzo zabawne i zawsze tylko dla niej;
- Płatnego zabójcę z Wielkiej Brytanii pytającego każdą napotkaną osobę "jaka jest twoja funkcja w życiu" z jego japońskim tłumaczem/fotografem;
Gorąco polecam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japońskie kino Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1