| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
sergioosh

|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 5:57 pm |
|
|
|
Spotkanie jako-tako się udało, gdyż były obecne tylko 4 osoby: ja, Katana, tomodachi i jej koleżanka (nie z forum). Generalnie humory dopisały, ale z przewidzianych atrakcji odbyła się tylko lekcja go i obejrzeliśmy parę filmów/anime Dlatego tak wyszło, gdyż w sobotę zostały już tylko 2 osoby: ja i Katana. Zaraz umieszczę zdjęcia (całe 2 )
http://members.chello.pl/s.rzepkowski/DSC00196.JPG
od lewej tomodachi, jej koleżanka Ania i Katana
http://members.chello.pl/s.rzepkowski/DSC00197.JPG
a to ciekawe przekąski z lewej ciastka ryżowe, a z prawej tj chrupki z wasabi (pycha!).
Sorka za jakość zdjęć- robiłem je telefonem, choć tamte zdjęcia do mapki były robione tym samym, a wyszły o wiele lepiej Oo' |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
tomodachi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Questos

|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 6:58 am |
|
|
|
A był trening Sumo?  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Katana

|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 10:47 pm |
|
|
|
Questos aluzja genialna.
Phase na pierwsze się nie stawiłeś a już drugie chcesz planować?? |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 9:31 am |
|
|
|
| Katana napisał: |
| Phase na pierwsze się nie stawiłeś a już drugie chcesz planować?? |
Wyszło jak wyszło. Napisałem trochę o tym i żaluje, że mnie nie było. Nie planuje tylko daje propozycje, a to dwie różne rzeczy. Po za tym gdyby odbyło się 2 spotkanie napewno bym się na nim zjawił, co do tego nie mam żadnych wątpliwości.
| Krzychos7 napisał: |
Teraz tak sobie myślę że można by kiedyś (w jakiejś bliskiej przyszłości) audio/video konferencje. Może to nie prawdziwe spotkanie ale zawsze jakiś wstęp. Skype oczywiście odpada ponieważ jest dość problematyczny. Poszukam jakiegoś programu by był na Windowsa, darmowy i dobrze działał.
Oczywiście domyślam się że niewiele osób ma kamerki internetowe więc będzie to bardziej audio konferencja. Chociaż jakby komuś się chciało można zawsze kupić (ja ostatnio nabyłem Creative za 40zł więc nie jest to jakiś kosmiczny wydatek).
Więc podsumowując jestem ciekaw ile osób było by chętnych na coś takiego. Sprawą techniczną nie musicie się przejmować (prędkość łącza itp.) zawsze znajdzie się sposób. |
Pomysł całkiem niezły, choć w moim przypadku (słabiutkie łącze) może spalić się na panewkach. Jakoś trudno mi uwierzyć w to, że dało by się znaleść sposób by na łączu 128kbps mieć płynny obraz z kamery
Po za tym myśle, że raczej powinniśmy promować zjazdy plenerowe, niż takie przy kompie.Nie mam nic przeciwko temu pomysłowi, ale też do jego entuzjastów nie należe.
btw: nie róbmy offtopu  _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Migotka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
m_krzywy

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
m_krzywy

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Questos

|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 7:37 am |
|
|
|
Za aluzje przepraszam . Miałem wtedy zły dzień i musiałem coś złośliwego napisac Co do spotkania to jeśli ktoś wpadnie na pomysł zorganizowania następnego w Warszawie to chętnie się zgłoszę i pomogę . |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 1:57 pm |
|
|
|
| @sergioosh : Wielkim plusem Wrocławia jest to, że udostępniasz mieszkanie, co nie wątpliwe w takich zjazdach jest kluczową rzeczą. Co do Łodzi to nie ma problemu, znam bardzo dobrze miasto ( mieszkam nie całe 10km od niego) z tym, że atrakcji typowo japońskich tutaj nie wiele, a i miejsca ewentualnego noclegu też nie gwarantuje, co nie znaczy że nie rozejrzał bym się za takowym. _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 8:57 pm |
|
|
|
krzychos7 muszę zrobić OT w tym miejscu, gdyż niezmiernie mnie zdenerwowałeś. Nie wiem czy umyślnie to zrobiłeś, ale Twoja wypowiedź na temat Go w moim odczuciu zabrzmiała dość bagatelizująco. "Go" NIE jest prostą grą. Musisz zrozumieć różnicę między znaniem zasad, a grą, gdyż w przypadku Go ta różnica jest znaczna. Zasady w Go są proste i jest ich niewiele. Na ich opanowanie wystarczy nawet 15 minut. Natomiast nauka samej gry, czy chociażby fuseki to jest kwestia w najlepszym przypadku kilku godzin, co prawdę mówiąc samo w sobie i tak jest bezużyteczne, gdyż nie zna się znaczenia wykonywanych ruchów. W sumie to powinienem dla pewności zapytać się wpierw, czy wiesz co to fuseki?
koniec OT, jeśli chcesz ten temat ciągnąć zapraszam do tematu z resztą założonego przez Ciebie.
http://forum.ohayo-nippon.net/ftopic789.html |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Katana

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 12:03 pm |
|
|
|
Ja do warszawy na pewno nie pojadę.
Nie lubię tego miasto jak i samych warszawiaków.
Tak poza tym to każde miejsce czy to Kraków ,Poznań ,Wrocław czy Gdańsk.
A co do Japan Week to tak trochę mam 30 inaugurację na studia więc też odpada. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|