Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

1 oficjalny zlot użytkowników ON - relacja,opinie...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Wydarzenia    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sergioosh

Post Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 5:57 pm   Odpowiedz z cytatem
Spotkanie jako-tako się udało, gdyż były obecne tylko 4 osoby: ja, Katana, tomodachi i jej koleżanka (nie z forum). Generalnie humory dopisały, ale z przewidzianych atrakcji odbyła się tylko lekcja go i obejrzeliśmy parę filmów/anime Dlatego tak wyszło, gdyż w sobotę zostały już tylko 2 osoby: ja i Katana. Zaraz umieszczę zdjęcia (całe 2)
http://members.chello.pl/s.rzepkowski/DSC00196.JPG
od lewej tomodachi, jej koleżanka Ania i Katana
http://members.chello.pl/s.rzepkowski/DSC00197.JPG
a to ciekawe przekąski z lewej ciastka ryżowe, a z prawej tj chrupki z wasabi (pycha!).
Sorka za jakość zdjęć- robiłem je telefonem, choć tamte zdjęcia do mapki były robione tym samym, a wyszły o wiele lepiej Oo'
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Niltinco

Post Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 9:19 am   Odpowiedz z cytatem
Spotkanie skromne ale widzę, że humor dopisywał . Może następnym razem więcej ludzi się zjawi. Termin po sesji zimowej jest dobry tylko trzeba ustalić miejsce spotkania.
Powrót do góry
tomodachi

Post Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 2:41 pm   Odpowiedz z cytatem
Pod względen frekwencji to spotkanie było marne, ale to już strata tych, którzy nie przybyli- trudno!! czasowo to spotkanie też nie trwało długo, ja niestety byłam tylko jeden wieczór ale żałuje, że nie udało nam się wybrać na drugi dzień do ogrodu japońskiego (przepraszam ) za to bardzo mi się podobała lekcja gry w GO-nie jest to takie proste na jakie wygląda ryżowe przekąski naprawdę smaczne i akurat bardzo na miejscu przy oglądania anime i filmów- wprowadzając trochę bliżej w klimat Japonii a i Sergioosh zapomniałeś napisać, że sluchaliśmy też j-music Ogólnie podsumuję to tak: ja się dobrze bawiłam ( nie wiem jak reszta naszej niewielkiej grupy) i fajnie było Was poznać i mam nadzieję, że kolejne spotkanie niedługo i w większym gronie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Questos

Post Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 6:58 am   Odpowiedz z cytatem
A był trening Sumo?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Phase

Post Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 5:37 pm   Odpowiedz z cytatem
Questos napisał:
A był trening Sumo?

Dobre ale i też Questos nie miłe z Twojej strony ( rozszyfrowałem Twoją aluzje ).

Można było by drugą edycje zorganizować pod koniec roku w górach. Przywiózł bym konsole i byśmy pograli w gry stricte japońskie, ewentualnie po sake pośpiewali w grze Singstar

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Katana

Post Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 10:47 pm   Odpowiedz z cytatem
Questos aluzja genialna.
Phase na pierwsze się nie stawiłeś a już drugie chcesz planować??

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200059943
http://www.ganglifes.com/index.php?zapros=12311
http://world4.knightfight...;ref=flink
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 9:06 am   Odpowiedz z cytatem
Może spotkanie nie za bardzo udane. Mało osób i chyba najważniejszy punkt spotkania we Wrocławiu niezaliczony (wypad do ogrodu). Ale zawsze coś. Wydaje mi się że skoro pierwsze spotkanie odbyło się i wszyscy cali wrócili do domu to na następne będzie więcej chętnych.
Ja niestety jak już pisałem jeszcze przez dłuższy czas nie będe mógł sobie pozwolić na wyjazd a nawet na spotkanie w Warszawie niezbyt bym miał czas (praca pn-pt, a w weekendy szkoła).

Teraz tak sobie myślę że można by kiedyś (w jakiejś bliskiej przyszłości) audio/video konferencje. Może to nie prawdziwe spotkanie ale zawsze jakiś wstęp. Skype oczywiście odpada ponieważ jest dość problematyczny. Poszukam jakiegoś programu by był na Windowsa, darmowy i dobrze działał.
Oczywiście domyślam się że niewiele osób ma kamerki internetowe więc będzie to bardziej audio konferencja. Chociaż jakby komuś się chciało można zawsze kupić (ja ostatnio nabyłem Creative za 40zł więc nie jest to jakiś kosmiczny wydatek).
Więc podsumowując jestem ciekaw ile osób było by chętnych na coś takiego. Sprawą techniczną nie musicie się przejmować (prędkość łącza itp.) zawsze znajdzie się sposób.

Phase

Post Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 9:31 am   Odpowiedz z cytatem
Katana napisał:
Phase na pierwsze się nie stawiłeś a już drugie chcesz planować??

Wyszło jak wyszło. Napisałem trochę o tym i żaluje, że mnie nie było. Nie planuje tylko daje propozycje, a to dwie różne rzeczy. Po za tym gdyby odbyło się 2 spotkanie napewno bym się na nim zjawił, co do tego nie mam żadnych wątpliwości.

Krzychos7 napisał:
Teraz tak sobie myślę że można by kiedyś (w jakiejś bliskiej przyszłości) audio/video konferencje. Może to nie prawdziwe spotkanie ale zawsze jakiś wstęp. Skype oczywiście odpada ponieważ jest dość problematyczny. Poszukam jakiegoś programu by był na Windowsa, darmowy i dobrze działał.
Oczywiście domyślam się że niewiele osób ma kamerki internetowe więc będzie to bardziej audio konferencja. Chociaż jakby komuś się chciało można zawsze kupić (ja ostatnio nabyłem Creative za 40zł więc nie jest to jakiś kosmiczny wydatek).
Więc podsumowując jestem ciekaw ile osób było by chętnych na coś takiego. Sprawą techniczną nie musicie się przejmować (prędkość łącza itp.) zawsze znajdzie się sposób.

Pomysł całkiem niezły, choć w moim przypadku (słabiutkie łącze) może spalić się na panewkach. Jakoś trudno mi uwierzyć w to, że dało by się znaleść sposób by na łączu 128kbps mieć płynny obraz z kamery
Po za tym myśle, że raczej powinniśmy promować zjazdy plenerowe, niż takie przy kompie.Nie mam nic przeciwko temu pomysłowi, ale też do jego entuzjastów nie należe.

btw: nie róbmy offtopu

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
Migotka

Post Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 6:57 pm   Odpowiedz z cytatem
A więc spotkanie się udało? Też chcę się nauczyć grać w go Może kiedyś...

Rzeczywiście Questos, to była genialna aluzja. Powinieneś się wstydzić i pomyśleć dwa razy zanim napiszesz coś obraźliwego.
Powrót do góry
m_krzywy

Post Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 9:40 pm   Odpowiedz z cytatem
operacja przegrody really sux
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 6:59 pm   Odpowiedz z cytatem
Góry? Jak najbardziej! Ale gdzie? Nie wyobrażam sobie miejsca, które spełniłoby wszystkie wymagane kryteria. Tym bardziej, iż mielibyśmy grać na konsoli (potrzeba TV). Pomysł jednak jak najbardziej popieram! Mam zamiar niedługo sprawić sobie matę DDR, więc możemy też i to dopisać do programu .
Oczywiście w miarę dostępności mojego mieszkania we Wrocu spotkanie jak najbardziej może się tu odbyć, ale chyba dobrze by w różnych miejscach się odbywały. Może Łódź?
Wszystkich zainteresowanych grą w "go" zapraszam na PM
Z góry ostrzegam, że gra przeraża na wstępie i na prawdę łatwo się zniechęcić. Mnie za trzecim podejściem dopiero się spodobała Dobra nie robię już offtopa
Powrót do góry
m_krzywy

Post Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 8:03 pm   Odpowiedz z cytatem
Nom mozna by bylo jeszcze sie spotkac...
Powrót do góry
Questos

Post Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 7:37 am   Odpowiedz z cytatem
Za aluzje przepraszam . Miałem wtedy zły dzień i musiałem coś złośliwego napisac Co do spotkania to jeśli ktoś wpadnie na pomysł zorganizowania następnego w Warszawie to chętnie się zgłoszę i pomogę .

Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 1:57 pm   Odpowiedz z cytatem
@sergioosh : Wielkim plusem Wrocławia jest to, że udostępniasz mieszkanie, co nie wątpliwe w takich zjazdach jest kluczową rzeczą. Co do Łodzi to nie ma problemu, znam bardzo dobrze miasto ( mieszkam nie całe 10km od niego) z tym, że atrakcji typowo japońskich tutaj nie wiele, a i miejsca ewentualnego noclegu też nie gwarantuje, co nie znaczy że nie rozejrzał bym się za takowym.

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
Chou

Post Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 7:42 pm   Odpowiedz z cytatem
Jestem pod wrażeniem że sie spotkanie odbyło Gratki. Chętnie tez bym się kiedyś spotkała z taką grupką, ale jak na razie mama sie nie zgadza (chociaż że ze mnie duże dziecko). Będę obserwować wasze plany odnośnie spotkania i może kiedyś mi się uda ...yeheee :)
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 9:13 am   Odpowiedz z cytatem
Questos w Warszawie to ja tez mogę (chociaż z czasem u mnie krucho). Swoją drogą tu jest też wiele japońskich atrakcji (głównie restauracje).
Co do GO to jest prosta gra. Ja w ciągu 1,5 godziny się nauczyłem. Za pierwszym razem. Jeśli coś to jest temat o GO już na tym forum.

sergioosh

Post Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 8:57 pm   Odpowiedz z cytatem
krzychos7 muszę zrobić OT w tym miejscu, gdyż niezmiernie mnie zdenerwowałeś. Nie wiem czy umyślnie to zrobiłeś, ale Twoja wypowiedź na temat Go w moim odczuciu zabrzmiała dość bagatelizująco. "Go" NIE jest prostą grą. Musisz zrozumieć różnicę między znaniem zasad, a grą, gdyż w przypadku Go ta różnica jest znaczna. Zasady w Go są proste i jest ich niewiele. Na ich opanowanie wystarczy nawet 15 minut. Natomiast nauka samej gry, czy chociażby fuseki to jest kwestia w najlepszym przypadku kilku godzin, co prawdę mówiąc samo w sobie i tak jest bezużyteczne, gdyż nie zna się znaczenia wykonywanych ruchów. W sumie to powinienem dla pewności zapytać się wpierw, czy wiesz co to fuseki?
koniec OT, jeśli chcesz ten temat ciągnąć zapraszam do tematu z resztą założonego przez Ciebie.
http://forum.ohayo-nippon.net/ftopic789.html
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 9:04 am   Odpowiedz z cytatem
sergioosh odpowiedziałem ci w tamtym temacie.

Co do spotkania to jeżeli odbyło się w warszawie (czy drugie czy jakie kolwiek następne) to chyba najlepszym pomysłem nie było by siedzenie w domu (co najwyżej by pograć i pooglądać filmy chociaż uważam iż to akurat nie jest najważniejsze) ale spędzić bardziej aktywnie. Wyjście do baru sushi (w warszawie jest ogromny przedział cenowy i można albo wydać więcej pieniędzy i pójść do lepszego lokalu albo na przykład do czegoś pokroju Tokio Expres gdzie ceny sushi są w granicach 12-40zł.
Nawet myślałem o odwiedzeniu ambasady Japonii (prosto nie będzie ale zobaczę co da się zrobić), w jakimś parku (najlepiej na polach mokotowskich albo w łazienkach) pograć w GO i jeśli by ktoś potrafił i chciał może coś z grubsza zaprezentować z sztuk walki (te dwa pomysły jedynie gdy pogoda by dopisała). Można by też odwiedzić jakąś akademie sztuk walki. Ogólnie jest od groma możliwości tylko zależy jak z czasem. Mógłbym spróbować coś konkretnego zaplanować.
Oczywiście zapewne takie spotkanie było by dopiero gdzieś na wiosnę (wtedy mam więcej czasu, i niektóre 'atrakcje' trzeba by jednak ustalić z większym wyprzedzeniem). Spróbuje zrobić jakiś plan w wersji alfa i zobaczymy czy komuś będzie pasował.

P.S. Teraz tak sobie pomyślałem iż może by można zrobić spotkanie w warszawie 27-28 października ponieważ będzie wtedy JAPAN WEEK. Niestety ja akurat nie mógłbym zapewnić noclegu. Trzeba by jeszcze o tym pomyśleć.

Katana

Post Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 12:03 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja do warszawy na pewno nie pojadę.
Nie lubię tego miasto jak i samych warszawiaków.
Tak poza tym to każde miejsce czy to Kraków ,Poznań ,Wrocław czy Gdańsk.
A co do Japan Week to tak trochę mam 30 inaugurację na studia więc też odpada.

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200059943
http://www.ganglifes.com/index.php?zapros=12311
http://world4.knightfight...;ref=flink
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 12:40 pm   Odpowiedz z cytatem
Co do miejsc na spotkanie to jeśli odbędzie się w czasie roku akademickiego to jestem za Poznaniem. Jeśli w wakacje to Kraków mi odpowiada (wygodnicka jestem, a co ). O atrakcje bym się nie martwiła bo wystarczy trochę weny twórczej i na pewno coś ciekawego się zorganizuje. W końcu nie wszystko musi się kręcić wokół Japonii. Zawsze poza grą w Go i filmami japońskimi można tak po prostu wyskoczyć na piwko lub dobrą herbatkę, posiedzieć i pogadać :).
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Wydarzenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2