Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Grób Jezusa w Japonii

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Dziwactwa z Japonii    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kanashii

Post Wysłany: Sro Sie 10, 2005 9:19 pm   Odpowiedz z cytatem
Dla wszystkich chrześcijan jasne jest jedno - Jezus Chrystus został ukrzyżowany, pochowano go i zmartwychwstał. Są jednak tacy, dla których nie jest to wcale takie oczywiste. Koran na przykład jednoznacznie stwierdza, że Jezus wcale nie umarł na krzyżu. Przeróżne gnostyckie sekty mają swoją wersję żywota Mesjasza, łącznie z historią jego ślubu z Marią Magdaleną, losami jego potomstwa itd. Właśnie na tym opiera się cała legenda linii krwi Graala, być może właśnie to wiedzieli templariusze (dlatego pluli na krzyż i wypierali się fałszywego Jezusa). Ale nie tym chciałem się zająć, bo to całkiem inna historia

Ciąg dalszy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gosia

Post Wysłany: Pon Sie 15, 2005 8:04 pm   Odpowiedz z cytatem
Ciekawa historia, sama jestem Chrześcijanką i brzmi to dla mnie jak zwyczajna bajka. I całkowicie zgadzam się z tym księdzem, że to sposób na zwabienie turystów
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
nezumi
芸者

Post Wysłany: Pon Sie 15, 2005 10:10 pm   Odpowiedz z cytatem
no nie wiem czy czysto dla turystów, bo podobno to mało kto wie, że tam właśnie jest "grób chrystusa"... Cały rozdział o tym jest w książce Jolanty Tubielewicz "Japonia. Zmienna czy nie zmienna?"
Powrót do góry
dcwynar

Post Wysłany: Pią Wrz 09, 2005 8:07 pm   Odpowiedz z cytatem
Wiadomość z gatunku Daenikena. Pewnie jakiś nawracacz niewiernych zmarł tam sobie w 18 wieku.
Powrót do góry
xenon

Post Wysłany: Sro Cze 20, 2007 9:33 am   Odpowiedz z cytatem
A Elvis ukrywa się w Tokyo :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Nyuu

Post Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 2:38 pm   Odpowiedz z cytatem
Nie mam czasu na przeczytanie tego materiału, ale to małą zajawkę przeczytałam, i uważam że jest to głupota. Niech sobie sekty wymyślają jakieś bzdety, każdy Chrześcijanin wie swoje.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Dziwactwa z Japonii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1