| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
shii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Asphyxia

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 12:57 pm |
|
|
|
| Jeśli chodzi o ubieranie się w ten sposób np na zloty Cosplay itp to ok, ale jeśli ktoś ubiera się tak na codzień to już przesada. |
|
| Powrót do góry |
|
|
shii

|
Wysłany: Pią Paź 12, 2007 11:17 am |
|
|
|
| Akiko Yoshitomi napisał: |
| Jeśli chodzi o ubieranie się w ten sposób np na zloty Cosplay itp to ok, ale jeśli ktoś ubiera się tak na codzień to już przesada. |
jeśli by ktos tak wyszedł ubrany na ulice to nie wiem jak by ludzie na to patrzyli.....ale podziwiam za odwage takie osoby x3 _________________ doko tonaku sono kanashisou na kao mo kitto ashita ni wa wasure kieru
itsukara darou konna ni hitomi ga shinda no wa
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Toshiko

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kanashii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
shii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 2:23 pm |
|
|
|
| Hm.. a ja się zastanawiam, co to właściwie jest "Harajuku", którym się tak zachwycacie? Ja wiem tyle, że to nazwa ulicy... _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
shii

|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 5:05 pm |
|
|
|
| nezumi napisał: |
| Hm.. a ja się zastanawiam, co to właściwie jest "Harajuku", którym się tak zachwycacie? Ja wiem tyle, że to nazwa ulicy... |
harajuku to miejsce, gdzie ludzie przede wszystkim młodzież...przebierają się za swoich idolów...typu 'miyavi, hide, lolity itp' gdyby nawet prawdziwy Kyo tam przyszedł wzięto by go za fana 'Kyo' xD _________________ doko tonaku sono kanashisou na kao mo kitto ashita ni wa wasure kieru
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Vera

|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 5:14 pm |
|
|
|
| to po prostu dzielnica Tokio |
|
| Powrót do góry |
|
|
shii

|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 5:24 pm |
|
|
|
| Harajuku - dzielnica Tokio usytuowana na zachód od linii Yamanote, pomiędzy dzielnicami Shinjuku i Shibuya. W weekendy można tam przeważnie spotkać młodzież przebraną w stroje przywołujące na myśl mangę (cosplay), a także piosenkarzy rockowych oraz hard-rockowych (Gothic Lolita). Harajuku jest mekką ludzi młodych, którzy od poniedziałku do soboty (w Japonii tego dnia też odbywaja się lekcje) muszą chodzić do szkoły ubrani w jednakowe mundurki. Styl Harajuku narodził się w latach 70., kiedy ten teren upodobali sobie artyści. To tutaj sie spotykali, imprezowali i zakładali sklepy z designerskimi ubraniami i dodatkami. Obecnie Harajuku to najpopularniejsza dzielnica Tokio, gdzie nastolatki zmęczone szkolną codziennością mogą się wyszaleć i poprzebierać w swoje ulubione ciuchy. _________________ doko tonaku sono kanashisou na kao mo kitto ashita ni wa wasure kieru
|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 9:34 pm |
|
|
|
| No dobra... wiemy już co to Harajuku, a Harajuku style? Bo o street fashion slyszałam.... _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
shii

|
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 1:58 pm |
|
|
|
| Harajuku style, myśle że to jest poprostu styl ubierania....przebierania się za swoich idoli i naśladowania ich. _________________ doko tonaku sono kanashisou na kao mo kitto ashita ni wa wasure kieru
|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 1:16 am |
|
|
|
| to co to jest cosplay?... _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
shii

|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 2:33 pm |
|
|
|
| nezumi napisał: |
| to co to jest cosplay?... |
cosplay - na cosplay'u właśnie się przebierają ludzie za swoich idoli. _________________ doko tonaku sono kanashisou na kao mo kitto ashita ni wa wasure kieru
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yugin

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 6:54 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| fajna rzecz to Harajuku może warto by coś takiego zorganizować |
ba... raz na jakis czas można sobie pozwolić na nutkę szaleństwa w tym nudnym i szarym życiu :)
Mam pytanie: ..kiedy już jest sie przebranym za swojego idola czy kogokolwieg tam, to co wtedy ? poparaduje sie w tym stroju i finito ? ;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 9:52 pm |
|
|
|
Uwielbiam Harajuku..., sama bym wyszła tak na Polskie ulice...Co ja gadam...Kiedyś to nawet ubierałam sie troszkę inaczej, ale z czasem denerwuje wzrok obcej osoby... (mój la cosplay misy misy...)
W Polsce aż smutno od tej szarości...(jedynie emo i metale inaczej wyglądają) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Szuvi

|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 10:08 pm |
|
|
|
| Colinka, nie ma typowego harajuku (w 2 minucie widac ganguro), ponieważ zalicza sie do niego między innymi (goth)lolity, ganguro, gyaru i cosplaye, a te wszystkie dziwactwa wzięły się z dzielnicy(?) harajuku. W Polsce przydało by się takiej "zbuntowanej" młodzieży, chociaż te ganguro to już przesada... |
|
| Powrót do góry |
|
|