no więc zachciało mi się troszke popisać o diru xD
co myślicie o zespole Dir en grey?
który członek wam się najbardziej podoba, i za co ich lubicie? xP
jeśli chcecie, można też podzielić się informacjami o koncercie dir en grey w polsce.
mały opis:
Wymowa : diru an gurei
Status : major - aktywny
Początek : 1997
Prawdziwe imię i nazwisko: Tooru Niimura
Pozycja: Wokal
Data urodzenia: 16 luty 1975 rok
Miejsce urodzenia: Kyoto
Grupa krwi: B
Kaoru
Prawdziwe imię i nazwisko: Kaoru Niikura
Pozycja: gitara elektryczna
Data urodzenia: 17 luty 1974 rok
Miejsce urodzenia: Hyogo
Grupa krwi: A
Die
Prawdziwe imię i nazwisko: Daisuke Andou
Pozycja: gitara elektryczna
Data urodzenia: 20 grudzień 1974 rok
Miejsce urodzenia: Mie
Wzrost: 178 cm
Toshiya
Prawdziwe imię i nazwisko: Toshimasa Hara
Pozycja: gitara basowa
Data urodzenia: 31 marzec 1977 rok
Miejsce urodzenia: Nagano
Wzrost: 178 cm
Shinya
Prawdziwe imię i nazwisko: Shinya Terachi
Pozycja: perkusja
Urodzony: 24 luty 1978
Wzrost: 170cm
Gdyby ktoś chciał zdjęcia z koncertu w polsce, lub jakieś inne proszę napisać, chętnie dam ^V^ również można się tu dzielić zdjęciami i wypowiadać się na ich temat...
Ostatnio zmieniony przez shii dnia Pią Wrz 14, 2007 3:58 pm, w całości zmieniany 8 razy
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 2:23 pm
Toshiya jest najfajniejszy <3 mrau.
ich muzykę kocham, ale nie mam ostatniej płyty, bo nie chcę się o nią kłócić, a budzi ogromne emocje.
Czekam na "dozing green" <333
we'll see.
_________________ "Są takie miejsca na ziemi, gdzie każdy dzień jest wiekiem. Trzeba tam tylko trafić..."
Nom wiec ja lubie dira za ich teksty... w sumie to teksty Kyo heh nom i podoba mi się że tworzy je cały czas według jednego założenia :) - że żaden nie skończy sie dobrze :) .
Po drugie fajna kompozycja muzyki : przejscia z wolnych wstawek na mocne "extremalne" brzmienie to jest kozackie.
Po 3 heh cieszę się że ich visual juz w sumie zanikł , bo jednak nie jestem mocnym zwolennikiem visualu. No ale kwestia gustu heh to chyba tyle
(no i mam całą dyskografię heh Dir en Grey rox :) pozdrawiam fanów)
Diru ma genialną muzykę, rytmiczną i mocną i za to się chłopakom należy WIELKIE ARIGATOU Odwalają kawał dobrej roboty. Podziwiam ich za energię, mi by się nie chciało tak często koncertować XD.
Shinya zdecydowanie moim faworytem !
A już niedługo "Dozing Green". Słuchałam sample na ich stronce, zapowiada się nieźle
Ostatnio zmieniony przez Kari dnia Sob Lis 03, 2007 7:58 pm, w całości zmieniany 1 raz
Niestety tez nie mialam okazji bycia na koncercie diru ale nastepnego koncertu nie pozwole sobie opuscic!! :) Dir jak dla mnie to swietny zespol.. KYO jak dla mnie naj naj :)
_________________ I'm One Of Those Bad Things That Happenen To Good People.
Niestety tez nie mialam okazji bycia na koncercie diru ale nastepnego koncertu nie pozwole sobie opuscic!! :) Dir jak dla mnie to swietny zespol.. KYO jak dla mnie naj naj :)
Kyo się 'podobno' u nas popłakał jak spiewaliśmy z nim 'THE FINAL' i ' CONCEIVED SORROW' ale byłam zbyt zajęta Kaoru by to zobaczyć ''
Kyo od razu poszedł do autobusu...Daisuke chodził po płycie i oglądał koncert 'Toola' a wyszedł hmm....nietrzezwy xD poszedł by do innego autobusu gdyby nie jego "ochroniarz" ...jeszcze Die wleił trzy kostki ludziom ci co stali po autografy (niesety nie mi) ;_; ....a Totek dawał autografy...a Kao niestety nie chciał nam dac autografow ;_; ale powiedział że wróci <3
Toshiya był taki zdziwiony ze podszedł do nas rozdać autografy i nikt nie piszczał, tylko taka cisza była, potem ładnie się ukłonił powiedział 'arigato' wtedy fani zaczeli mówić mu 'bai bai' i machać łapkami on odmachał, uśmiechnoł się i poszedł <3
_________________ doko tonaku sono kanashisou na kao mo kitto ashita ni wa wasure kieru
itsukara darou konna ni hitomi ga shinda no wa
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2