| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Aya Mayumi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Norek

|
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 6:26 pm |
|
|
|
Przepraszam za mój nic nie wnoszący komentarz, ale bardzo rażą błędy ortograficzne. Moja rada: zanim wrzucisz coś na stronę, skorzystaj z pomocy Worda, bo błędy w stylu "mangom", "posłógują" albo "komętarze" itd. walą po gałach jak byk.
Pozdrawiam! _________________ "YOU DON'T NEED A REASON TO HELP PEOPLE"
Ostatnio zmieniony przez Norek dnia Czw Sie 09, 2007 2:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
exeman

|
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 10:31 pm |
|
|
|
Powiedzcie mi moderatorzy, czy jak gadacie ze znajomymi to też zwracacie im uwagę na wszelkie niefortunne sformułowania lub niewyraźnie wypowiadane słowa?
Ciekawi mnie, czy na tym forum obowiązuje netykieta.
Z ciekawości pytam,
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
|
dharmakaja

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 9:45 am |
|
|
|
wybaczcie mi offtop, możecie go wyrzucić, jeśli bardzo będzie raził.
Jeśli już uważacie się za ekspertów w dziedzinie języka polskiego, to chociaż poprawiajcie wszystkie błędy, a nie tylko te niektóre. Biorąc pod uwagę, że to jej jeden z pierwszych postów, wystarczyłoby zwrócenie uwagi. Po co wszystkich młodych japonistów tłumić na starcie? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Pią Sie 10, 2007 3:22 pm |
|
|
|
I znów zacznie się offtop.
Osobiście nie stosuje formy poprawy ortografii, jaka jest widoczna w pierwszym poście. Jeżeli post zawiera błędy, ale nie jest rozbudowany poprawiam go samodzielnie , lub gdy mam do czynienia z dłuższą wypowiedzią po prostu wrzucam go do programu, który automatycznie poprawia wszystkie błędy jakie popełniła osoba.
Mnie mocno razi u niektórych użytkowników analfabetyzm, a tłumaczenie i bronienie osób, które nie potrafią poprawnie złożyć kilku zdań, jest jak dla mnie zjawiskiem nie wytłumaczalnym.
Po za tym:
| dharmakaja napisał: |
| Jeśli już uważacie się za ekspertów w dziedzinie języka polskiego |
Nikt tutaj za takowych się nie uważa, lecz znamy bardzo dobrze zasady poprawnej pisowni.
| dharmakaja napisał: |
| Biorąc pod uwagę, że to jej jeden z pierwszych postów, wystarczyłoby zwrócenie uwagi. Po co wszystkich młodych japonistów tłumić na starcie? |
Nikt nikogo nie tłumi. Po za tym ja już tyle razy zwracałem prośbę o staranie się poprawnie formułować swoje wypowiedzi, że widząc co rusz kolejne "ortograficzne rewelacje" dałem sobie spokój i cierpliwie poprawiam, bez żadnych upomnień czy ostrzeżeń.
Po za tym jest odpowiedni topic założony w działe "OFFTOP" poświęcony temu tematowi, więc jeżeli chcecie podyskutować to zapraszam do dyskusji. _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
|
|
| Powrót do góry |
|
|