Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

genki kai?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Ciekawe strony    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aya Mayumi

Post Wysłany: Sro Sie 08, 2007 5:28 pm   Odpowiedz z cytatem
Jak leci? Jestem tu nowa, ucze się Japońskiego i ogólnie o Japoni. Teraz to łatwe bo są wakacje ale jak będę się musiała w szkole uczyć "anglika" i "niemca" to będzie tródniej ale się nie poddam. Trzymajcie kciuki .
Chciała bym pracować gdzieś gdzie można pomagać zwierzętom bo strasznie je kocham ale moim mażeniem jest też zamieszkanie w Japoni dlatego tak pilnie się o niej uczę i jestem dumna z tego, że urodziłam się z ciemnymi włosami i małymi skośnymi oczami . A piszę tu bo chciała bym jeszcze, żebyście zajrzeli i skomentowali mojego bloga o Japonii:
www.moja-japonia-moj-kraj.blog.onet.pl
A i chciała bym się, też nauczyć jakiejś Japońskiej sztuki walki bo z tego co wiem jest ich kilka ale nie mogę nic ciekawego w internecie znaleźć.

Norek

Post Wysłany: Sro Sie 08, 2007 6:26 pm   Odpowiedz z cytatem
Przepraszam za mój nic nie wnoszący komentarz, ale bardzo rażą błędy ortograficzne. Moja rada: zanim wrzucisz coś na stronę, skorzystaj z pomocy Worda, bo błędy w stylu "mangom", "posłógują" albo "komętarze" itd. walą po gałach jak byk.
Pozdrawiam!

Ostatnio zmieniony przez Norek dnia Czw Sie 09, 2007 2:49 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
exeman

Post Wysłany: Sro Sie 08, 2007 10:31 pm   Odpowiedz z cytatem
Powiedzcie mi moderatorzy, czy jak gadacie ze znajomymi to też zwracacie im uwagę na wszelkie niefortunne sformułowania lub niewyraźnie wypowiadane słowa?

Ciekawi mnie, czy na tym forum obowiązuje netykieta.

Z ciekawości pytam,
pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dharmakaja

Post Wysłany: Czw Sie 09, 2007 9:45 am   Odpowiedz z cytatem
wybaczcie mi offtop, możecie go wyrzucić, jeśli bardzo będzie raził.

Jeśli już uważacie się za ekspertów w dziedzinie języka polskiego, to chociaż poprawiajcie wszystkie błędy, a nie tylko te niektóre. Biorąc pod uwagę, że to jej jeden z pierwszych postów, wystarczyłoby zwrócenie uwagi. Po co wszystkich młodych japonistów tłumić na starcie?
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Pią Sie 10, 2007 3:22 pm   Odpowiedz z cytatem
I znów zacznie się offtop.

Osobiście nie stosuje formy poprawy ortografii, jaka jest widoczna w pierwszym poście. Jeżeli post zawiera błędy, ale nie jest rozbudowany poprawiam go samodzielnie , lub gdy mam do czynienia z dłuższą wypowiedzią po prostu wrzucam go do programu, który automatycznie poprawia wszystkie błędy jakie popełniła osoba.
Mnie mocno razi u niektórych użytkowników analfabetyzm, a tłumaczenie i bronienie osób, które nie potrafią poprawnie złożyć kilku zdań, jest jak dla mnie zjawiskiem nie wytłumaczalnym.

Po za tym:

dharmakaja napisał:
Jeśli już uważacie się za ekspertów w dziedzinie języka polskiego

Nikt tutaj za takowych się nie uważa, lecz znamy bardzo dobrze zasady poprawnej pisowni.

dharmakaja napisał:
Biorąc pod uwagę, że to jej jeden z pierwszych postów, wystarczyłoby zwrócenie uwagi. Po co wszystkich młodych japonistów tłumić na starcie?

Nikt nikogo nie tłumi. Po za tym ja już tyle razy zwracałem prośbę o staranie się poprawnie formułować swoje wypowiedzi, że widząc co rusz kolejne "ortograficzne rewelacje" dałem sobie spokój i cierpliwie poprawiam, bez żadnych upomnień czy ostrzeżeń.

Po za tym jest odpowiedni topic założony w działe "OFFTOP" poświęcony temu tematowi, więc jeżeli chcecie podyskutować to zapraszam do dyskusji.

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Ciekawe strony Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1