| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
_ShinobiCzes_

|
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 8:50 pm |
|
|
|
Forum to jest również o Japonii, ale nie tylko, możecie się wypowiadać na różne tematy;) Są tam także inne kraje azjatyckie, takie jak: Chiny i Indie, jakie tylko chcecie. Forum dopiero co powstało, ale się rozwija Serdecznie zapraszam do rejestracji i wypowiadania się
pozdrawiam!!!  |
|
| Powrót do góry |
|
|
exeman

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
exeman

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 8:41 am |
|
|
|
Zgadzam się z Phasem. Na Nihon Sun są ludzie, z którymi można odyskutować choć ogólny poziom forum jest średni, niektórych tematów mogłoby nie być, a i niektórzy ludzie nie wiedzą co piszą (jak choćby temat o geishach).
Z kolei o forum ShinobiCzes jeszcze za wcześnie aby się wypowiadać jednak admin powinien zadbać o rozbudowanie swoich postów i ich treść (pod względem merytorycznym jak i ortograficznym). Przykładem może być post o Chinach lub dyskusja o filmach. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
exeman

|
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 10:33 pm |
|
|
|
Niltinco: Na forum mamy ekspertkę od spraw gejsz - kidoraku. Szczerze mówiąc, jest to moim zdaniem najbardziej rzeczowa część forum. Kilka artykułów i treściwa dyskusja. Dziwi mnie to co piszesz, ale oczywiście przyjmuję do wiadomości i przeglądnę.
Poza tym na naszym forum nie trzeba być guru aby móc się wypowiadać :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
exeman

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 11:57 am |
|
|
|
I to jest właśnie klimat tego tutejszego forum ohayo - każdy tylko szuka gdzie się doczepić, gdzie komuś wygarnąć błędy ortograficzne. Nawet jeśli jest 50 treściwych postów, a znajdzie się jeden niefortunnie sformułowany to trzeba zwrócić uwagę właśnie na niego.
Zawsze myślałem, że forum dyskusyjne to panel dyskusyjny, a nie encyklopedia. Przecież na forum się dyskutuje, wymienia swoje poglądy.
Na forum Nihon Sun osoba, która nie ma pojęcia o kulturze Chin także może zadawać pytania związane z Chinami. Każdy może porozmawiać - tak jak w knajpie lub na spotkaniu w plenerze czy na konferencji :)
Nikt u nas nikomu nie wyszukuje błędów w poście i nie zaznacza ich na czerwono. Na naszym forum można też pisać bez polskich liter, a tutaj już dostałem upomnienie od moderatora z tego powodu.
Ale w sumie to dobrze, że te dwa fora są takie różne, przez to każdy zainteresowany znajdzie miejsce dla siebie, bo nie twierdzę, że formuła forum Nihon Sun jest lepsza. :)
PS.
Dla zainteresowanych - mowa o tym (http://nihonsun.net/index.php?board=20.0) _________________ nihonsun.net - Przyjazne forum o japonii.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 1:21 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| Na forum Nihon Sun osoba, która nie ma pojęcia o kulturze Chin także może zadawać pytania związane z Chinami |
Zadawanie pytań to jedno, a wypisywanie błędnych informacji odpowiadając na pytanie o Chinach to drugie. Na tym forum też nikt nikomu nie broni zadawania pytań.
| Zawsze myślałem, że forum dyskusyjne to panel dyskusyjny, a nie encyklopedia. |
Forum nie jest encyklopedią ale powinny się na nim znajdować w miarę poprawne informacje, a nie masa bzdur. Czy dla Ciebie byłoby ok jeśli na forum ludzie dyskutowaliby o tym, że ikebana to sztuka walki i nikt by im nie uświadomił, że się mylą, a w chwili wskazania błędu zostałbyś skrytykowany za to, że się czepiasz?
| I to jest właśnie klimat tego tutejszego forum ohayo - każdy tylko szuka gdzie się doczepić, gdzie komuś wygarnąć błędy ortograficzne. |
I bardzo dobrze. To nie czat gdzie każdy może pisać jak chce i "po polskiemu". Dobrze, że tu ktoś pilnuje aby ludzie pisali poprawnie po polsku bo nawet jeśli post zawiera ciekawą treść ale posiada rażące błędy ortograficznie od razu jest inaczej odbierany przez resztę forumowiczów.
| Nawet jeśli jest 50 treściwych postów, a znajdzie się jeden niefortunnie sformułowany to trzeba zwrócić uwagę właśnie na niego. |
No dziwne, żeby czepiać się postów, do których nie ma zastrzeżeń. Jeśli ktoś się czepia do źle sformułowanej wypowiedzi to przeważnie nie aby zrobić na złość autorowi ale by w przyszłości nie powtarzał błędów i aby bardziej uważał na to co i jak pisze.
| Nikt u nas nikomu nie wyszukuje błędów w poście i nie zaznacza ich na czerwono. Na naszym forum można też pisać bez polskich liter, a tutaj już dostałem upomnienie od moderatora z tego powodu. |
To raczej jest wada, a nie zaleta forum. Dlaczego? Patrz powyżej.
Ja nie twierdzę, że Nihon Sun jest złe i już szykuję armię wieśniaków z widłami i pochodniami by je zniszczyć. Po prostu wskazałam błąd w poście nie twierdząc jednocześnie, że wszystkie posty na forum zawierają błędy. |
|
| Powrót do góry |
|
|