Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Nowopowstałe forum o Japonii i nie tylko;)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Ciekawe strony    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
_ShinobiCzes_

Post Wysłany: Wto Sie 07, 2007 8:50 pm   Odpowiedz z cytatem
Forum to jest również o Japonii, ale nie tylko, możecie się wypowiadać na różne tematy;) Są tam także inne kraje azjatyckie, takie jak: Chiny i Indie, jakie tylko chcecie. Forum dopiero co powstało, ale się rozwija Serdecznie zapraszam do rejestracji i wypowiadania się
pozdrawiam!!!

exeman

Post Wysłany: Wto Sie 07, 2007 9:54 pm   Odpowiedz z cytatem
Haha, wszyscy sie "forumami" chwalą

To i ja zapraszam na moje www.nihonsun.net
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Phase

Post Wysłany: Sro Sie 08, 2007 12:28 am   Odpowiedz z cytatem
Szkoda tylko, że ilość nie idzie w jakość

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
exeman

Post Wysłany: Sro Sie 08, 2007 12:52 am   Odpowiedz z cytatem
Phase: Nie od razu Rzym zbudowano.
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Sro Sie 08, 2007 8:41 am   Odpowiedz z cytatem
Zgadzam się z Phasem. Na Nihon Sun są ludzie, z którymi można odyskutować choć ogólny poziom forum jest średni, niektórych tematów mogłoby nie być, a i niektórzy ludzie nie wiedzą co piszą (jak choćby temat o geishach).
Z kolei o forum ShinobiCzes jeszcze za wcześnie aby się wypowiadać jednak admin powinien zadbać o rozbudowanie swoich postów i ich treść (pod względem merytorycznym jak i ortograficznym). Przykładem może być post o Chinach lub dyskusja o filmach.
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Sro Sie 08, 2007 2:06 pm   Odpowiedz z cytatem
exeman napisał:
Phase: Nie od razu Rzym zbudowano.

No tak, tylko mnie już głowa boli od co rusz pojawiającyh się nowych for poświęconych KKW. Z jednej strony to dobrze, bo widać że spora jednostka ludzi w Polsce interesuje się tym krajem. Z drugiej strony zacytuje znane powiedzenie:
"co za dużo to nie zdrowo"

Oczywiście życze powodzenia w prowadzenia forum

Pozdrawiam.

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
exeman

Post Wysłany: Sro Sie 08, 2007 10:33 pm   Odpowiedz z cytatem
Niltinco: Na forum mamy ekspertkę od spraw gejsz - kidoraku. Szczerze mówiąc, jest to moim zdaniem najbardziej rzeczowa część forum. Kilka artykułów i treściwa dyskusja. Dziwi mnie to co piszesz, ale oczywiście przyjmuję do wiadomości i przeglądnę.

Poza tym na naszym forum nie trzeba być guru aby móc się wypowiadać :)
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Czw Sie 09, 2007 10:19 am   Odpowiedz z cytatem
Nie wiem jakich ekspertów macie od gejsz ale nie wiem też skąd się biorą poglądy, że krępowano im stopy . Poza tym jeśli ktoś nie ma pojęcia o kulturze Chin to niech się nie wypowiada na ten temat np (napisane przez kidokaru)
Cytat:
Praktykowano to w Chinach u kobiet z wyższych sfer. Małe stopy nie pozwalały takiej kobiecie na samodzielne porusznie się, były świadectwem, że nie muszą pracować na swoje utrzymanie. Moim zdaniem to okropna praktyka. Za żadne pieniądze nie pozwoliłabym sobie zdeormować stóp

Prawdą to było ale tylko na początku panowania dynastii Song. Tylko na początku kobiety w wyższych sfer miały krępowane stopy, a reszta nie. Ale dość szybko uległo to zmianie i stało się ogólno przyjętym kanonem piękna wśród ludzi Han, tak więc kobiety z każdej sfery społecznej (i arystokratki i zwykłe chłopki) miały krępowane stopy i nie była to oznaka, że nie musiały pracować bo niestety musiały nawet jako kaleki dzięki takim „zabiegom upiększającym”.
Powrót do góry
exeman

Post Wysłany: Czw Sie 09, 2007 11:57 am   Odpowiedz z cytatem
I to jest właśnie klimat tego tutejszego forum ohayo - każdy tylko szuka gdzie się doczepić, gdzie komuś wygarnąć błędy ortograficzne. Nawet jeśli jest 50 treściwych postów, a znajdzie się jeden niefortunnie sformułowany to trzeba zwrócić uwagę właśnie na niego.

Zawsze myślałem, że forum dyskusyjne to panel dyskusyjny, a nie encyklopedia. Przecież na forum się dyskutuje, wymienia swoje poglądy.

Na forum Nihon Sun osoba, która nie ma pojęcia o kulturze Chin także może zadawać pytania związane z Chinami. Każdy może porozmawiać - tak jak w knajpie lub na spotkaniu w plenerze czy na konferencji :)

Nikt u nas nikomu nie wyszukuje błędów w poście i nie zaznacza ich na czerwono. Na naszym forum można też pisać bez polskich liter, a tutaj już dostałem upomnienie od moderatora z tego powodu.

Ale w sumie to dobrze, że te dwa fora są takie różne, przez to każdy zainteresowany znajdzie miejsce dla siebie, bo nie twierdzę, że formuła forum Nihon Sun jest lepsza. :)

PS.
Dla zainteresowanych - mowa o tym (http://nihonsun.net/index.php?board=20.0)

Niltinco

Post Wysłany: Czw Sie 09, 2007 1:21 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Na forum Nihon Sun osoba, która nie ma pojęcia o kulturze Chin także może zadawać pytania związane z Chinami

Zadawanie pytań to jedno, a wypisywanie błędnych informacji odpowiadając na pytanie o Chinach to drugie. Na tym forum też nikt nikomu nie broni zadawania pytań.

Cytat:
Zawsze myślałem, że forum dyskusyjne to panel dyskusyjny, a nie encyklopedia.

Forum nie jest encyklopedią ale powinny się na nim znajdować w miarę poprawne informacje, a nie masa bzdur. Czy dla Ciebie byłoby ok jeśli na forum ludzie dyskutowaliby o tym, że ikebana to sztuka walki i nikt by im nie uświadomił, że się mylą, a w chwili wskazania błędu zostałbyś skrytykowany za to, że się czepiasz?

Cytat:
I to jest właśnie klimat tego tutejszego forum ohayo - każdy tylko szuka gdzie się doczepić, gdzie komuś wygarnąć błędy ortograficzne.

I bardzo dobrze. To nie czat gdzie każdy może pisać jak chce i "po polskiemu". Dobrze, że tu ktoś pilnuje aby ludzie pisali poprawnie po polsku bo nawet jeśli post zawiera ciekawą treść ale posiada rażące błędy ortograficznie od razu jest inaczej odbierany przez resztę forumowiczów.

Cytat:
Nawet jeśli jest 50 treściwych postów, a znajdzie się jeden niefortunnie sformułowany to trzeba zwrócić uwagę właśnie na niego.

No dziwne, żeby czepiać się postów, do których nie ma zastrzeżeń. Jeśli ktoś się czepia do źle sformułowanej wypowiedzi to przeważnie nie aby zrobić na złość autorowi ale by w przyszłości nie powtarzał błędów i aby bardziej uważał na to co i jak pisze.

Cytat:
Nikt u nas nikomu nie wyszukuje błędów w poście i nie zaznacza ich na czerwono. Na naszym forum można też pisać bez polskich liter, a tutaj już dostałem upomnienie od moderatora z tego powodu.

To raczej jest wada, a nie zaleta forum. Dlaczego? Patrz powyżej.

Ja nie twierdzę, że Nihon Sun jest złe i już szykuję armię wieśniaków z widłami i pochodniami by je zniszczyć. Po prostu wskazałam błąd w poście nie twierdząc jednocześnie, że wszystkie posty na forum zawierają błędy.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Ciekawe strony Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1