| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Owca

|
Wysłany: Sob Sie 04, 2007 4:39 pm |
|
|
|
No więc...mam takie pytanie...jak jest z zastawa stołowa w Japonii?
Widziałem w niektórych sklepach rózne dziwne miseczki, kubeczki z etykieta ''Zastawa Japońska'' itd.
Chodzi np: Kubeczki bez uszek (takie male 0_o), bardzo male miseczki(chyba do ryżu)
Jesli ktos ma to prosiłbym o zdjęcia+dopis do czego co jest:P
O ile wiem ze pałeczki sa do jedzenia to niewiem jak jest zinnymi naczyniami:)
Niedługo mam remont w domu i chce sobie urządzic pokój w stylu Japońskim, ale poza pokojem chciałbym także w innych aspektach czuc Japoński klimat dlatego chciałbym także korzystac z naczyn na podobieństwo Japonskich^^ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 11:33 pm |
|
|
|
Na zastawę japońską składa się kilka elementów, a raczej garnków
- komplet do herbaty Shizuka, w której skład wchodzą małe garnuszki i czajnik
- miseczka na sos sojowy Shiga
- talerz i miseczka Shiga
Prócz wymienonych są także inne komplety jak np. komplet do herbaty Fukuoka czy Takeo, komplet do sake Shigu i Hiragana, talerze i miseczki Miyagi. Oczywiście to nie wszystko, wymieniłem te rzeczy, o którym pamiętam
Jeśli chodzi o ceny to są zróżnicowane. Najdroższe są ofkoz komplety do herbaty zaczynające się od 150zł, najtańsze miseczki. _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Arazaziel

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Lina-chan

|
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 4:26 pm |
|
|
|
polecam też bardzo fajny sklep (z zastawami i innymi rozmaitościami )
www.sushi-shop.pl
można odwiedzić ten sklepik osobiście, jeżeli ktoś jest z Opola(jednak mieści się razem z telefonami komórkowymi i jest bardzo malutki). Sklepik mieści się na ul. św.Wojciecha.
Stronę warto odwiedzić :) _________________ Kussezareba nobilu
|
|
| Powrót do góry |
|
|