| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 2:44 pm |
|
|
|
Phase, zrobiłam pierwszy krok. Może nie utworzyłam jakiegoś super poważnego tematu ale starałam się zrobić taki, w którym jak najwięcej osób mogłoby się udzielić. Zobaczymy co z tego wyjdzie i czy wypowie się tam sensownie więcej niż 3 osoby.
Krzychos7, japonia.org.pl powstało dużo wcześniej niż Ohayo więc jeśli występują identyczne tematy to z pewnością jest tak, że najpierw były na org.pl, a dopiero później ktoś założył to samo na O-N. Poza tym czytałeś posty tam zawarte? Nie zauważyłeś żadnej różnicy w zawartości merytorycznej tamtejszych postów w stosunku do tego co jest na Ohayo?
Ranking nie jest żadnym wyznacznikiem jakości forum. Na pierwszej stronie w google są fora, że się tak wyrażę, do dupy. Posty, które się na nich znajdują są niewiele warte i praktycznie o niczym, tworzone tylko po to by osoby zakochane w komiksach i jpopie mogły się tam wypowiadać i jest to niby forum o Japonii tylko, że na rozmowy o japońskiej kulturze już tam miejsca brak. |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 3:15 pm |
|
|
|
| O tak winni są jedynie starzy użytkownicy natomiast nowi są cacy. Co z tego, że nie tworzą nowych tematów dotyczących Japonii tylko wolą bawić się w skojarzenia i wymieniać tytułami anime. Nie przyszło Ci do głowy, że po prostu starzy forumowicze mogą być już tym zmęczeni i wolą się udzielać gdzieś indziej? To naprawdę żadna frajda gadać w kółko z 2-3 osobami, a reszta to zlewa. Tak czekam na cud, że może wreszcie zaczną się logować ludzie zainteresowani Japonią, a nie wyłącznie mangą i będą rozwijać to forum w dobrym kierunku tworząc i udzielając się w już istniejących tematach o Japonii. Czy naprawdę nikt nie interesuje się kulturą, historią, zwyczajami, sztuką tego kraju? Gdzie są Ci, którzy wszystkim ogłaszają jacy to oni nie są zakochani w Japonii? Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że znane osoby są zapracowane i nie mają czasu rejestrować się na każdym forum na jakie zostaną zaproszone. Bruczkowski już od dawna jest na Japonia.org.pl, czy zarejestruje się na forum VeNoNa i co najważniejsze, czy cokolwiek tam coś napisze, nie wiem. |
|
| Powrót do góry |
|
|
madoka

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 4:11 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| O tak winni są jedynie starzy użytkownicy natomiast nowi są cacy. Co z tego, że nie tworzą nowych tematów dotyczących Japonii tylko wolą bawić się w skojarzenia i wymieniać tytułami anime. |
sprawa wygląda tak, że każdy kto się zapisze udzieli się w tych tematach, które już są, a potem jak tych tematów zabraknie to sobie pójdą.
Może nie wszyscy interesują się mangą i anime, jak ja np, ale jak nie będzie tu innego tematu to naprawdę nie będzie się chciało zostawać.
Dzięki Niltinco za nowy temat, ja coś jeszcze myślę, że założę niedługo. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kanashii

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 5:24 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| No i w końcu skoro został poruszony ten temat już w opiniach o Japan-Club dodam iż między innymi właśnie pozycja w google jest jednym z wykładników jakości strony. |
Zapewne dlatego iż moje firma zajmuje się pozycjonowaniem :)
Pamiętam jak rok temu japonia.org.pl zaczęła używać systemu linkującego wtedy właśnie przedobrzyli i zniknęli na pół roku z indexu pod Japonia :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 5:21 pm |
|
|
|
Krzychos7 skoro nic nie robię to skąd te tematy zakładane przeze mnie (fakt, może jest ich niewiele ale są) i skąd tyle moich postów w różnych tematach dotyczących głównie Japonii, a nie różnego rodzaju zabaw? Oczywiście, że spora część winy leży po stronie nowych użytkowników ale winni są również starzy. Ludzie się rejestrują, deklarują wielkie zainteresowanie Japonią ale już totalnie olewają wszelkiego rodzaju tematy dotyczące samej Japonii za to te o popkulturze mają się świetnie. Przykładem mogą być choćby tematy założone w ostatnich dniach, w których wypowiadają się raptem 4 osoby, a na forum regularnie udziela się o wiele więcej osób tyle, że większość postów ląduje w dziale m&a. Ja przynajmniej staram się aby moje posty prezentowały jakiś poziom pod względem treści oraz żeby nie zawierały błędów ortograficznych.
Nie wszystko co ciekawi mnie w innych forach mogę tu zaimportować. Przecież nie zmuszę forumowiczów, z którymi dobrze mi się rozmawia na jednym forum by rejestrowali się na drugim. |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 9:36 pm |
|
|
|
Nie znasz, bo poruszasz się w kręgu ludzi, którzy ich nie słuchają. Gdyby nie byli popularni, to nie zostaliby wybrani jako reprezentacja polski na Eurowizji. Dwukrotnie.
| krzychos7 napisał: |
| Niltinco po co narzekasz skoro nic nie robisz? |
Skoro nie był to twój zamiar, to staranniej dobieraj słowa. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Xell

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 454 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 2:18 pm |
|
|
|
A ja 27 lub 29, zalezy jak sie zapisze.
Jednak widze, ze ten temat cos dal i powstalo kilka ciekaych tematow...
Zobaczymy, zobaczymy... |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yukari

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 4:12 pm |
|
|
|
japonia.org.pl -> "90% osób udzielających się na tym forum ma jakieś większe pojęcie o Japonii."
Jak tylko to przeczytałam w mojej pamięci pojawiły się rozmowy w których Bator była większym autorytetem od Majewicza dla tych 90%. ><"
Ale nvm. Poza tym tam też się nie za wiele dzieje. Nad czym ubolewam. |
|
| Powrót do góry |
|
|