| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Niltinco

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 8:32 pm |
|
|
|
| krzychos7 napisał: |
| VeNoN wiesz co trochę nie ładnie tak od razu wpadać na forum z reklamą innego (teoretycznie konkurencyjnego) i to tak rzucającą się w oczy. Jeszcze ten napis "najlepsze forum o Japonii", powątpiewam w to, Ohayo-Nippon ma wiele więcej postów i większą tradycję. No co prawda podoba mi się w Japan Club logo (ładne wykonanie i ładne zdjęcia się przewijają) ale poza tym jest to dość słabe forum. |
Krzychos7 to, że na forum jest dużo postów nie oznacza, że jest dobre. Liczy się jakość, a nie ilość. Jaką większą tradycję? O czym ty mówisz? Po prostu istnieje dużej w necie ale żadną tradycją bym tego nie nazwała.
VeNoN, na haśle "najlepsze forum o Japonii" możesz się nieźle przejechać. Nie wiem czemu ale jak ktoś coś swojego chwali, że jest "naj " to od razu wiem, że na pewno tak nie jest.
Ostatnio zmieniony przez Niltinco dnia Pią Cze 01, 2007 8:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 9:07 pm |
|
|
|
Muszę się zgodzić z Niltinco. Ohayo-nippon ma duuuużo postów, ale ile z nich przedstawia jakąkolwiek wartość merytoryczną? Na pewno nie te w tematach takich, jak 'Zabawa w skojarzenia', 'Przedstawmy się', czy 'Imiona'.
A to, że pojawiło się nowe forum to dobrze, świeża krew zawsze potrzebna :-) |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
VeNoN

|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 5:10 pm |
|
|
|
Witam Wszystkich ! A wieć tak
Po 1. Japan Club - hmm zawsze gdy używam nazwy forum dopisuję Nasze (nigdy MOJE) , ponieważ ja jestem tylko osoba która je zrobiła to połowa sukcesu... Drugą połową są natomiast użytkownicy , niektórzy udzielają się częściej a niektórzy w ogóle... ( NIe mam oto absolutnie pretensji)
Po 2. Forum dopiero się rozwija więc nie można spodziewać się , że dziennie przybywa około 50 postów... Obecnie na forum jest grupa moich znajomych , których znam , oczywiście wśród tych znajomych są i tacy którzych poznałem na Naszym forum (Japan Club) . Moim zdaniem nie warto ceniać jest forum pod względem postów czy też liczby użytkowników , każde forum jest wyjątkowe !
Po 3. Tak zgadza się na Japan Club jest jeszcze dużo niedociągnięć , które staramy się jak najszybciej skorygować ! Obecnie naprawiłem błąd z tagami forum , które wyświetlały się ma samej górze forum ! Jeśli chodzi o grafikę nadal nad tym pracujemy , na Naszym forum mamy experta od tych spraw (jestem bardzo dobrym grafikiem). Robi zlecenia za które płaci się dużą sume pieniędzy , lecz On robi Nam projekty za darmo za co jestem mu bardzo wdzięczny ! W najbliższym czasie zostaną podmienione grafiki od:
- nowy post
- brak nowych postów
- forum zablokowane
- temat zablokowany
- Przyklejony
- Ogłoszenie
- Nowy Post (popularny)
- Brak nowych postów (popularny)
Mam nadzieję , że prace nad forum zakończą się za około 2 , 3 tygodnie ! Jeśli macie jeszcze jakieś sugestie , porady etc... proszę pisać na PW lub w tym temacie !
P.S Dziś zostały wgrane różne skrypty , które urozmaicają forum tzn.:
- gry
- informator (kto ma dziś imieniny i zbliżające się święta)
- i inne ciekawe "zabawki"
Pozdrawiam
VeNoN |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 6:46 pm |
|
|
|
Moim zdaniem skrypty, które teraz dodałeś (czyli gry itd.) są całkowicie zbędne i nijak się mają do forum o Japonii. Wygląd psują też reklamy.
Co do poziomu to zobaczymy jaki będzie jak forum się rozkręci bo jak sądzę działa od niedawna. Na razie widzę, że niczym się nie różni od wielu for o m&a + Japonii.
Ostatnio przeglądałam tematy na Ohayo, w których ludzie reklamowali swoje nowo założone fora o Japonii i zauważyłam, że żadne z nich już nie istnieje. Ciekawe czy Japan Club podzieli ich los czy może jednak pozostanie w necie na dłużej. Czas pokaże. |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 7:14 pm |
|
|
|
Co mnie się nie podoba w wielu forach to to, że większość użytkowników to nastolatki zafascynowane mangą i anime (bez obrazy). To sprawia, że poziom dyskusji jest żenująco niski. Człowiek chciałby się czegoś nowego dowiedzieć, ewentualnie wymienić poglądy na poziomie, a tu tylko manga, anime i czasami uparte trzymanie się stereotypów nt. Japonii. :/
Może to coś we mnie jest nie tak.... :-) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Questos

|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 7:27 pm |
|
|
|
I właśnie dlatego pozostanę przy ohayo-nipon  |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 7:56 pm |
|
|
|
| To była też krytyka względem tego forum.... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 8:49 pm |
|
|
|
| No niestety tak jak zauważył Sławek obecnie Ohayo - Nippon to głównie forum o mandze z dodatkiem tematów o Japonii, niestety bo kiedyś było inaczej. Poziom tego forum leci w dół i nie wygląda na to by w najbliższym czasie miało się to zmienić. Jedyne tematy jakie cieszą się tu popularnością to: zabawa w skojarzenia, manga, avatarkowa wymiana, przetłumaczcie mi to czy tamto na japoński itp. czyli coś co jest całkowicie zbędne na forum o Japonii (no akurat tematy z przetłumaczeniem czegoś mogę zrozumieć o ile jest coś sensownego podanego do tłumaczenia, a nie słowa, które można znaleźć w słowniku lub imię, które przecież nie tak trudno samodzielnie zapisać katakaną). Niestety ale Ohayo obecnie nie różni się niczym od większości for "o Japonii". Jestem pewna, że gdyby skasować dział o m&a i offtopic to mało osób zaglądałoby na to forum, a jeszcze mniejsza ilości by się wypowiadała. Miałoby to co prawda negatywny wpływ na popularność ale zbawienny jeśli chodzi o poziom. |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 9:37 pm |
|
|
|
Mówiąc o forum miałam na myśli ludzi na nim się udzielających bo w końcu to oni je tworzą.
| Cytat: |
| Znam wiele osób, które chciały coś sensownego wnieść na forum (nie tylko tym, także na innych), ale zrezygnowały, bo nie było z kim dyskutować. |
Przypomina mi to moje udzielanie się na forum o Chinach . Czasem mam wrażenie, że rozmawiam na nim sama z sobą bo mimo założonych kilku fajnych tematów udziela się najwyżej 1 -2 osoby, a reszta tylko chce wiedzieć ile trzeba mieć % z matury by się dostać na sinologię. Jest to mniej więcej analogiczna sytuacja z forami o Japonii gdzie ludzi interesuje manga, a o samej Japonii już nie ma z kim pogadać. Na szczęście jest jedno forum, które ma naprawdę wysoki poziom i są na nim osoby, z którymi można poważnie porozmawiać na tematy związane z Japonią . |
|
| Powrót do góry |
|
|
VeNoN

|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 7:55 am |
|
|
|
Witam ! Jeśli chodzi oto czy moje forum "zginie" to odpowiedź jest prosta:
NAPEWNO NIE ZGINIE !!!
Tak moim zdaniem zainstalowanie skrytpów z grami etc.. to błąd , który obciąża serwer i poprostu nie pasuje do forum !
Sławek15 bardzo dziękuję za rejestrację ! Jeśli chodzi o reszte użytkowników na Naszym forum to zgadza się WIĘkSZOŚĆ to nastolatki , które mają "bzika" na punkcie mangi & anime !! Lecz na wszyscy użytkownicy są tacy lecz Oni wypowiadają się znacznie mniej ! Z powodu braku czasu gdyż mają też inne zajęcia takie jak praca , dziewczyna itp... ( nie mam nic przeciwko) ! Jakiś czas temu wysłałem zaproszenie do Pana Marcina Bruczkowskiego i czekam na odpowiedź (zaprosiłem w/w Pana na forum ) ! Mam nadzieję , że znajdzie czas i że się zarejestruje ! Czas pokaże...
Gdy czytam o tych forach o Japonii , którch już nie ma to jakoś tak smutno się robi Pomyśleć , że przed tem Admin tej stron był tak Nią zafascynowane etc... a teraz pozostały tylko wspomnienia ! No ale cóż mam nadzieję , że mnie to nie spotka (raczej nie) ale zobaczymy jak dojdzie więcej obowiązku np. za rok... ! Alee na wszystko się znajdzie czas !
Co do Ohayo-Nippon , poprostu jest pod bardzo dużym wrażeniem :) Forum utrzymuję się w google na pierwszym miejscu , ma dużo usherów ( nie wiem ile z NIch to osoby pełnoletnie , sam mam 16 lat !) ! Lecz widziałem też bardzo podobne forum do Waszego takie w kolorach czarno - pomarańczowych ! bodajże "Forum wortalu Japonia - Konnichiwa i Straż Przyboczna" ! Też bardzo dobrze rozwinięte forum :) ! Pozdrawiam ! |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 9:58 am |
|
|
|
Ja tam nie mam nic przeciwko nowym forom. Jak jakieś nie będzie się podobało, to umrze po prostu śmiercią naturalną.
Kiedy mówiłem o nastolatkach to chodziło mi nie tylko o wiek, ale raczej o stan umysłu, bo sam znam wiele osób niby "pełnoletnich", ale dziecinnych bardziej niż mój brat-gimnazjalista :-) |
|
| Powrót do góry |
|
|
VeNoN

|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 10:57 am |
|
|
|
| masz czoś przeciwko gimnazjalistą ? Sam Nim jestem więc proszę nie obrażaj mnie i moich kolegów ! Jeszcze pare dni i wyjdęz gimnazjum :) Wtedy możesz pisać co tylko chcesz o tej szkole :-) ! Pozdrawiam ! |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 454 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 6:05 pm |
|
|
|
A więc zajżałem i chciałbym się wypowiedzieć:
1) Nie lubię gdy całe tło składa sięz grafiki, po prostu jest to kolejne niepotrzebne obiążanie servera
2) Logo na górze jest za duże ;/
3) Tyle kategoii jest porobionych że nie wiadomo za co się złapać
4) Strona główna a konkretnie jak się zjedzie do ciału z licznikiem i niżej ;|
5) Nie ma działu o historii ;]
6) W dziale gdzie się rozmawia niby po japońsku tylko sławek15 nie używał liter łacińskich a niektóre zwroty w słowniczku są źle powiedziane czy źle napisane ;P ale to tak po krótkim przeglądzie tylko dostrzegłem
Pozdro ;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
VeNoN

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 7:23 am |
|
|
|
| Witam ! przepraszam , że nie było mnie tu jakiś czas ale miałem coś ważnego do zrobienia :) ! Mam do Was pytania... Widzę , że Ohayo-Nippon ma bardzo dużą oglądalność ! Możecie mi powiedzieć jak to zrobiliście ?! Albo moożecie podać linki do jakiś toplist albo stron gdzie wymienia sie bannerami ?! Bede wdzieczny za pomoc ! Pozdrawiam ! |
|
| Powrót do góry |
|
|
Teloniusz

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 10:34 am |
|
|
|
| Cytat: |
| Na "dużą oglądalność" trzeba sobie zapracować |
Tiaaa. Raczej wszystko zależy od dobrej woli google. Po wpisaniu "Japonia forum" Ohayo wyskakuje na pierwszym miejscu i nie mam pojęcia akurat czemu to forum, a nie inne. Nie ma to nic wspólnego z jakąkolwiek pracą na forum np. niedawno zostało założone Nihon Sun i również jest na pierwszej stronie w google przez co wiele osób szukających jakiegoś forum na pewno tam zajrzy. |
|
| Powrót do góry |
|
|