| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Art

|
Wysłany: Nie Sie 07, 2005 8:25 am |
|
|
|
Japońska firma Let's Corp. skonstruowała urządzenie, które sprawia, że kwiaty grają. Nowy wynalazek, nazwany po japońsku Ka-on, czyli „dźwięk kwiatu”, to niewielki pierścień magnesu, który umieszcza się na dnie wazonu i podłącza do źródła muzyki. Dźwięk jest przekazywany przez łodygę rośliny aż do jej kwiatów, które spełniają rolę membrany. Muzyka rozbrzmiewa z korony kwiatu niczym z głośnika.
Brzmi prosto, czemu my nie wpadamy na takie pomysły  _________________ "Letnie trawy,
Wszystko co zostaje
Z marzeń żołnierzy."
Bashó
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kanashii

|
Wysłany: Nie Sie 07, 2005 9:35 am |
|
|
|
To ja bym prosił jeszcze o źródło jeżeli jest tej wiadomości wtedy wiadomo by było skąd ona jest + może były by tam jakieś zdjęcia bo nie mam aż takiej wyobraźni iż nie umiem sobie tego wszystkiego wyobrazić.
------------------------------------------
Widać iż Niltinco juz wyręczyła autora tego topica świetna robota teraz te kwiatki nabrały smaku  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Nie Sie 07, 2005 9:42 am |
|
|
|
| Źródłem wiadomości o domach zamykanych komórką jest gazeta Ozon nr14 z 21-27 lipca 2005. W gazecie niestety nie było zdjęcia domu, a szkoda. |
|
| Powrót do góry |
|
|