| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
ongaku_no_hana

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 2:23 pm |
|
|
|
Witam wszystkich i mam pytanie. Czy na polskim telefonie da sie ustawic jezyk japonski? Jest to w ogole mozliwe czy wyjsciem jest tylko kupienie sobie japonskiej komorki?
Znalazlam gdziesz tez Kanji Recall na telefon ale niestety nie wyswietla mi sie ani jedno kanji. To moja wina czy moj telefon po prostu ich nie obsluguje ( samsung x680 )
Prosze o odpowiedz i w ogole dziekuje, jesli ktos sie pofatyguje cos napisac :)) _________________ Michiko
|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 6:25 pm |
|
|
|
Ja mam w telu japoński soft
Super to jest, ale rzeczywiście jak ktoś w smsie użyje polskie znaki to tragedia, jakieś %^$&!@# się robi XDD |
|
| Powrót do góry |
|
|
mihaujp

|
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 9:16 am |
|
|
|
| a jaki masz telefon? ja mam japonski telefon ktory niestety nie dziala w polsce a szukam jakiegos do ktorego moglbym wrzucic japonski jezyk , najlepiej cos taniego _________________ ミハウ
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 11:07 am |
|
|
|
Simlock nie ma tu nic do rzeczy, Keii. AFAIK w Japonii są inne standardy sieci komórkowych, np CDMA. GSM też chyba jest, ale nie jest tak rozpowszechniony jak u nas i większość japońskich telefonów nie jest kompatybilna z GSM.
Na telefon SE p990i dostępny jest płatny program tłumaczący interfejs na japoński. Podejrzewam, że w przypadku telefonów z systemem Windows Mobile zmiana języka też powinna być możliwa (jeśli tylko istnieją japońskojęzyczne ROMy dla danego urządzenia, to jest to tylko prosta kwestia wgrania go).
W przypadku telefonów bez systemu operacyjnego jeśli nie ma możliwości zmiany języka na japoński w standardzie wtedy najprawdopodobniej nie będzie to możliwe w ogóle. |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kropla

|
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 4:00 pm |
|
|
|
| sergioosh -> niestety GSM praktycznie nie ma, teraz sa praktycznie tylko sieci trzeciej generacji:) |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 8:54 pm |
|
|
|
| Ciekawe skąd masz takie informacje. GSM nie ma nie ze względu na bycie siecią 2 generacji, tylko wykorzystanie całkiem innych standardów np PDC funkcjonujący jedynie w Japonii czy W-CDMA po raz pierwszy wprowadzony do komercyjnego użytku właśnie w Japonii. Sieci 3G mimo wszystko są używane przeważnie do transferu danych, a nie do rozmów (pomijam wideokonferencje), więc mówienie, że w Japonii są praktycznie sieci tylko 3ciej generacji nie ma sensu. |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 11:50 pm |
|
|
|
Racja, rzeczywiście nie odnosiłeś się do tego w ten sposób.
Z drugiej jednak strony muszę się z Tobą nie zgodzić odnośnie UMTS. UMTS jest "mieszanką paliwa i NOS", gdyż korzysta z obu technologii jednocześnie, tzn W-CDMA i GSM. Co do wyłączania odbiorników to chyba oczywista sprawa. Jeśli przechylisz talerz z jedzeniem poleci wszystko, zarówno ziemniaki jak i kotlet XD
EDIT: odpowiadając na Twojego posta tenjin.
Próbowałem też znaleźć coś takiego ale niestety mi się nie udało. Z tego co się orientują jedynym sposobem jest zakupienie programu-nakładki na p990i umożliwiającą używanie japońskiego, bądź znalezienie japońskiego romu do komórki z systemem Windows Mobile, choć ja takiego romu nie znalazłem. Oczywiście musi to także być rom do urządzenia dostępnego w Polsce np MDAI/II/III, MDA compact I/II/III, MDA Vario, Vario II czy MDA Pro, HP rw6815, bądź palmofony MIO.
EDIT2:
Udało mi się uruchomić obsługę języka japońskiego na urządzeniu z Windows Mobile 2003SE na ROMie w dowolnym języku. Jedyny problem jest tej natury, że nie wiem jak sprawa wygląda na urządzeniach z WM5/WM6, które są teraz standardem. Palmofony z WM2003 SE to m.in: MDAI, MDAII, MDAIII, MDA compact. Jeśli kogoś to interesuje umieszczę polską instrukcję krok po kroku. |
|
| Powrót do góry |
|
|
furendo15

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
furendo15

|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kanashii

|
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 1:04 pm |
|
|
|
| Spróbuj Iphona tam masz język japoński sam czasami sobie pisze na mym "Itouchu bez opcje telefonowania" po japońsku fajna sprawa i przeglądać forum sobie można nawet |
|
| Powrót do góry |
|
|
furendo15

|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 5:53 pm |
|
|
|
Weź się tak nie unoś.
1. Made in china nie ma nic do rzeczy, tak samo jak to, że w Chinach używa się znaków (notabene nie takich samych).
2. Nie mów mi, czy mam sie odzywać, czy nie i nie podskakuj.
3. Poczytaj sobie tu o programie SONY ERICSSON TOTAL MULTI SERVER CREDIT, który umożliwia m.in. zmianę języka (na stronie piszą, że także jap.).
Poza tym podobno przy upgradzie do k800 istnieje możliwość wgrania japońskiego, ale nie znam się na tym, więc nie wiem.
Więc chyba jednak się da, choć jak kiedyś szukałem, to nie było jap. do Sony E. (inny model)
A tak na przyszłość: wyluzuj :) |
|
| Powrót do góry |
|
|