A może znacie jakieś książki polskich pisarzy, zwiazane z Japonią, ale z serii "Literatura piękna" -nie opis przezyć jakiegoś człenia, co pojechał do Japonii i natchneło go do na podzielenie się wrażeniami
Tylko książki zainspirowane np. kulturą Japoni, legendami o samurajach itp.
To po coś się pchał/a w taki akurat temat maturalny ? ? ? biorąc dany temat maturalny powinno się, już za w czasu oblukać czy lektur będzie dość o tej tematyce... paranoja.
To po coś się pchał/a w taki akurat temat maturalny ? ? ? biorąc dany temat maturalny powinno się, już za w czasu oblukać czy lektur będzie dość o tej tematyce... paranoja.
po co? bo to ze lubię Japonie, a inne dziedziny sztuki, typu malarstwo i architektura mam. Ale babka powiedziała ze jedna pozycja z literatury musi byc. I nie rób off topów ok?
Zaczęłabym na Twoim miejscu od polskich poetów zainspirowanych Haiku.
Poza tym np. Maria Pawlikowska-Jasnorzewska.
Najwięcej chyba inspiracji można znaleźć w poezji.
Mam temat maturalny: inspiracje kulturą Japoni w literaturze poslkiej i nic nie mogę znaleźć
sadako napisał:
bo to ze lubię Japonie, a inne dziedziny sztuki, typu malarstwo i architektura mam.
Jeżeli masz dokładnie taki temat jak napisałeś to znaczy, że nie masz nic bo w temacie nie ma nic o sztuce, malarstwie i architekturze (to też jakby na to nie patrzeć sztuka). Ostrzegam ... komisja nie lubi jak ktoś mówi nie na temat